בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  עם הפנים לים: עיצוב בית המכבד את הנוף שסביבו

עם הפנים לים: עיצוב בית המכבד את הנוף שסביבו

לאחר שיפוץ שכלל שינוי בתכנון הפנים, בחירת חיפויים, תכנון מטבח ובחירות רהיטים וסטיילינג, קבלה המשפחה בית נקי ואלגנטי בעיצוב המותאם לנוף הסובב אותו. איך זה נראה? בואו לסיור

מאת: עופרי גונן צילום: עודד סמדר


הדיירים: זוג הורים + 3 ילדים בוגרים

המקום: הר הכרמל

השטח: כ-200 מ"ר + 50 מ"ר מרפסות

עיצוב פנים: הילית קרש

בית מרווח ומואר עם נוף מרהיב אל הים ואל יערות הכרמל, זו היתה נקודת הפתיחה לשיפוץ בית שאותו רכשה משפחה בת חמש נפשות, שפנתה אל מעצבת הפנים הילית קרש על מנת שתתאים את הבית לצרכיהם ולטעמם האישי. 



מבט אל החלל הציבורי בבית, הנוף חודר פנימה מכל הכיוונים

הנוף המקיף את הבית מכל כיווניו היה מרכיב עיקרי בתהליך התכנון, וכדי לא ליצור התנגשות בין חללי הפנים לבין הנוף הדומיננטי הוחלט לשמור על עיצוב נקי בגוונים בהירים עם נגיעות מדודות של פריטים בסגנון "לואי" מלכותי, באופן שמדגיש עוד יותר את הצבעוניות הנשקפת דרך פתחי הבית.


הצבעוניות העיקרית היא הנוף שנכנס מבחוץ פנימה
 

גווני אפור ולבן עם נגיעות של גוונים כהים והרבה חומרים מבריקים ושקופים בחלל הפנים

דלת הכניסה אל הבית נפתחת אל מבואת כניסה רחבה במראה דרמטי, המובילה אל החללים הציבוריים של הבית, שנהנים מחלל כפול ומרשים בגובה של 6 מטר. כדי להדגיש את גובה החלל וגודלו חופו קירות הסלון בלבנים בגווני לבן ואפור בהיר והרצפה חופתה באריחי גרניט פורצלן בגודל 120/120 במראה נקי.


הכניסה לבית – טפט שחור, קונסולה כסופה, מראה אובאלית ופסל דרמטי

הצבעים העיקריים בחלל הם לבן ואפור בהיר עם נגיעות של גוונים כהים ונעשה שימוש רב בחומרים מבריקים ושקופים. בסלון מוקמה ספה ארוכה בגוון אפור כהה עם שתי כורסאות כסופות מבריקות ובמרכז מוקמו שני שולחנות עגולים קלילים עם משטח זכוכית חלבית. בקיר הנגדי מוקם מזנון לבן שהותאם באופן מיוחד למידות ולצורת החלל ובחלקו התחתון של הקיר הגבוה המפריד בין הסלון לפינת האוכל מוקם קמין בעיצוב מודרני ומינימליסטי, הכולל חלוקי נחל המשתלבים עם הלבנים המחפות את הקיר.
 ספה בגוון אפור כהה, חיפוי לבנים בגווני אפור ולבן וקמין בעיצוב מודרני בסלון


קמין בצבע שחור עם חלוקי נחל בהירים בגווני הקיר הדקורטיבי



פינת האוכל מפרידה בין הסלון למטבח והיא כוללת שולחן זכוכית מלבני במראה מרחף בעל רגל אחת מרכזית, מעליו נתלו שתי נברשות שחורות ומרשימות המדגישות את גובה החלל. את המראה משלימים וילונות לבנים ורכים התלויים מהתקרה ומגיעים עד לרצפה.

 
פינת אוכל מינימליסטית עם זוג נברשות דרמטיות ווילונות ארוכים וקלילים



המטבח תוכנן בצורת האות ח', כאשר הקיר המרכזי מכיל ארונות גבוהים ומקרר, הקיר החזיתי מכיל ארונות נמוכים וכיור ומולו הוצב אי אכילה המשמש גם לאחסון ומשיק לעמוד תומך מאסיבי. בהמשך לקו העיצובי שנבחר, מוקמו ארונות עם פאזה פנימית בחיפוי זכוכית לבנה ותוכננה תאורה נסתרת מתחת למשטח העבודה, שמוסיפה תאורה נעימה לחלל העבודה.


ארונות מטבח בהירים ותאורה נסתרת מתחת למשטח העבודה


מבט מהמטבח אל פינת האוכל והסלון



אי עבודה ואחסון המתחבר אל העמוד הנושא


המדרגות אל הקומה השנייה, בה מוקמו חדרי השינה של הילדים


מבט מחלל המדרגות אל החלל הציבורי בקומה הראשונה


יחידת ההורים המרווחת מוקמה גם היא בקומת הקרקע ונעשה בה שימוש באותם חומרים וגוונים שמופיעים גם בחלל הציבורי המשיק לה. הקיר מאחורי המיטה חופה בלבנים בגווני לבן ואפור, נבחרה מיטה שחורה בסגנון קלאסי מעוטר עם גב מרופד ובשני צידי המיטה נתלו גופי תאורה העשויים מאלומיניום.
 
שימוש באותם גוונים וחומרים מהחלל הציבורי גם בחדרי השינה


נוף פנורמי מחדר השינה המרווח



חדר הרחצה של ההורים מופרד מחדר השינה ע"י מחיצת זכוכית קלילה שיוצרת מראה רחב והמשכי לחלל. החדר חופה גם הוא בלבנים בהירות ומוקמו ארונות מרחפים לבנים עם ידיות סמויות.


מחיצת זכוכית קלילה מפרידה בין חדר השינה הזוגי לחדר הרחצה הצמוד


 
גוונים בהירים ונקיון עיצובי גם בחדר הרחצה

רוצים גם?
חדרי רחצה מעוצבים: לכל הספקים ובעלי המקצוע
מראות לבית: לכל הספקים ובעלי המקצוע


מבט אל חדר השינה של אחד הילדים


חדר רחצה נוסף



סיור בבית מדגים כיצד עיצוב פנים בקו אחיד, נקי ומהודק יכול להדגיש בצורה נפלאה את אחד היתרונות הגדולים של הבית– הנוף המדהים שסביבו. הפנים והחוץ מתקיימים בו בהרמוניה זה לצד זה והנוף הצבעוני מודגש בעזרת הבחירות העיצוביות בחלל הפנים, שמתאים לאופי הדיירים ולסגנונם האישי. 


רשימת ספקים:

קמין –  קמין סטודיו

מטבח – שיק מטבחים

כלים סניטריים – טופולסקי

ריהוט ותאורה – KARE , טולמנס, סוהו חיפה

מקלחונים – זכוכית2000

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *