כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  פוטנציאל מנוצל

פוטנציאל מנוצל

מול גינה ציבורית נחמדה בסוף דרך ללא מוצא, הפך מעין בונקר אפל ומבוצר, לבית בהיר שטוף אור ואויר

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: גיא מנדלין


כאשר החליטה שלומית על בניית בית המשפחה, היא ידעה בדיוק מה הסגנון המועדף עליה. היא חיפשה בית מואר, מתוכנן באופן, שתמיד ייראה מסודר ועם זאת יהיה בו מרחב מחיה נוח לכל בני המשפחה, הורים ושני בנים קטנים. המבנה שרכשה היה ההפך המוחלט מחלומה: בית מיושן סגור ומבוצר, שקבועים בו חלונות מעטים בגודל אחיד של מטר על מטר, מטבח ממוקם בחזית הבית וגן מנותק מפנים הבית. אבל היא ראתה את הפוטנציאל הטמון במבנה, והחליטה לשנות אותו להתאימו לדרישותיהם. להגשמת חלומה בחרה באדריכל ערן בינדרמן ממשרד דו-אדריכלים וברונית טל, מעצבת פנים, ויחד בעבודת צוות פוריה הפכו השלושה את המקלט המבוצר למקום, שנעים לחיות בו.

בקצהו המרוחק של המטבח הוצבו דלתות זכוכית, דרכן ניתן להשקיף על פטיו קטן בהמשך ישיר של הגינה. פינה אינטימית זו נבחרה לשמש את בני המשפחה לארוחות היומיום שלהם

סגנון העיצוב, שהתבקש מאופיים של כל בני המשפחה היה הדר צנוע, רגוע, מאופק משהו ונכון לסגנון החיים שלהם. המבנה הישן "גולח" עד רמת שלד, נתוני המעטפת היוו המלצה בלבד, שטח הבית הורחב במקצת, והחלוקה הפנימית שונתה לחלוטין. המטבח, שהיה ממוקם במרכז הבית ופנה לחזית, עבר לחלקו האחורי של הבית, שחלונותיו פונים לגינה. לצורך העברת המטבח הורחבה מעטפת הבניין לפי מידותיו של המטבח, ואזור חנייה צמוד אליו. בקצהו המרוחק של המטבח הוצבו דלתות זכוכית, דרכן ניתן להשקיף על פטיו קטן בהמשך ישיר של הגינה. פינה אינטימית זו נבחרה לשמש את בני המשפחה לארוחות היומיום שלהם.
 
תוספת המטבח הכפילה את תחושת הגודל והמרחב של כל הקומה התחתונה, ואפשרה לאדריכל להוסיף חדר בקומה העליונה. תכנון החללים בבית הושפע, במידה מסוימת, מהאסכולה היפנית, הדוגלת בגמישות מרחבית, שמקנה לבני הבית את הנוחיות הנדרשת. כך, נקבעה דלת בסגנון יפני, כמובן, המבדילה בין פינת האוכל הרשמית והסלון לבין חדר המשפחה, שבו מסך פלסמה גדול, מחשב, ספרייה ומשחקים. רוב הזמן, משמש החדר את בני המשפחה, ובעיקר את הילדים, והופך בעת הצורך ליחידת אירוח, הכוללת גם שירותים ומקלחת. אופייה הקליל של הדלת מהווה מחיצה, שמאחוריה יש לילדים, הנמצאים במרכז הפעילות של הבית, דרור וחופש לעסוק בעניינם, ואילו חלל האירוח נשאר תמיד מסודר ומוכן לקבלת הנכנסים. הקריצה לסגנון היפני מורגשת בכל  הבית, אך בעיקר בקומה התחתונה.

ריהוט לבן עם נגיעות קלות של צבע, בעיקר ירוק בהיר, משרים במקום אווירה נעימה ורוגעת

ניתוק וחיבור משמשים זה לצד זה, ובאים לידי ביטוי בחלונות ובוויטרינות החובקות את הסלון. חלון גדול, שנקבע לצד דלת הכניסה, מרכך את המעבר בין החוץ לפנים ולהיפך. מול הכניסה יש ויטרינת זכוכית גדולה, דרכה חודר מראה הגן פנימה, רהיט בידרמייר מקורי, הניצב בכניסה, ומעליו מראה גדולה, שנרכשה במרקו פולו, יוצרים הרמוניה מעודנת יחד עם רהיטי הסלון שעוצבו על ידי אריק בן שמחון. היציאה לדק ולגינה מוקמה לצד פינת הישיבה. בחדרים שבקומה העליונה היו השינויים מינוריים לעומת הקומה התחתונה. חדרי השינה נשארו בגודלם המקורי, מלבד חדר העבודה, שנבנה מעל שטח המטבח ואזור החניה, שנוספו למבנה הישן.

ליצירת תחושת גודל בחדר ההורים, שמידותיו קטנות יחסית, נמשכה רצפת הפרקט לתוך חדר האמבטיה הצמוד. גם כאן נוספת דלת בסגנון יפני לחיבור והבדלה בין שני החללים. בכל הבית הונח פרקט אלון טבעי בגוון אחיד, ממנו גם עשויות המדרגות. ריהוט לבן עם נגיעות קלות של צבע, בעיקר ירוק בהיר, משרים במקום אווירה נעימה ורוגעת.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה