כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(15) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1072) "

הדיירים: זוג + 3 בנים
המיקום: גן יבנה
השטח: חצי דונם, 240 מ"ר שטח בנוי
אדריכלות: שפרה ואורית
עיצוב פנים וסטיילינג: רונית תקן

הבית הזה אולי נראה כמו אחוזה מפרובנס, אבל הוא למעשה ממוקם ממש כאן, בגן יבנה הקרובה. הבית בנוי על שטח של כחצי דונם ונפרש על פני שתי קומות. להעצמת תחושת הגודל, תקרת הבית מתנשאת לגובה של 3.70 מטרים, והוא מרושת בחלונות שמאירים ומרחיבים אותו. המעצבת רונית תקן, שטיפלה בכל אדריכלות הפנים, מספרת שהלקוחות ביקשו בית כפרי וחמים בניחוח אירופאי, אך עם זה התעקשו שלא ליפול לטרנדים וגם לא לוותר על הנוחות והפונקציונליות.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(1016) "

בקומה הראשונה של הבית הכפרי נמצאים המטבח, פינת האוכל והסלון, וכן יחידת ההורים, הממ"ד שמשמש כחדר עבודה, ושירותי האורחים.

המטבח שתוכנן מרווח למדי, ומעוצב בסגנון קלאסי. לדברי המעצבת, בעיצוב המטבח הושם דגש על בחירת החומרים השונים. משטח העבודה והכיור עשויים מדקטון לבן עם גידים חומים, בעוד שהאי מחופה בפלטת אלון צרפתי עם שפשופים עדינים בגימור מקור הציפור. כדי ליצור עניין שולבו במטבח ידיות ברונזה משלושה דגמים שונים, וארון הכיור קושט בידיות ייחודיות של מקרר תעשייתי. כדי לרכך את המראה, חלון הבאוהאוס שמעל לכיור עוטר בווילון רומאי, ונבחרו גופי תאורה עדינים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(872) "

העיצוב הקלאסי שולט גם ביתר האזורים בקומת הכניסה. עבור פינת האוכל נבחר שולחן אבירים גדול ומרשים, שסביבו פזורים שמונה כיסאות מרופדים. שולחן מרשים נוסף נמצא בסלון, ולצדו יש שתי ספות עור מזמינות. ברוח הבית הכפרי, קיר הטלוויזיה בסלון מחופה בבריקים בטקסטורת פישבון עם מסגרת במראה של קמין עתיק, ומשני צדיו נתלו מדפים העשויים מאותו עץ שמחפה את האי במטבח. בנוסף, הוקדשה תשומת לב רבה לבחירת גופי התאורה. לפי המעצבת, גם גופי התאורה התלויים וגם השקועים תורמים רבות לתחושת האלגנטיות של הבית.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(733) "

קומת הכניסה של הבית הכפרי כוללת כאמור גם את יחידת ההורים. יחידה זו מרוהטת במיטה קלאסית, כשמשני צדדיה יש שידות לילה וגופי תאורה עדינים המשתלשלים מהתקרה. מלבד אזור השינה, יחידת ההורים כוללת גם חדר ארונות גדול ופתוח, וכן חדר רחצה. הצבעים השולטים בחדר הרחצה הם שחור ולבן. צבעים אלה מופיעים גם בריצוף ובאריחים וגם בארון שתוכנן לשם. על גבי הארון יושבים שני כיורים, ומולם שתי מראות מיוחדות שהוזמנו באופן אישי.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1146) "

המדרגות שמובילות אל הקומה העליונה של הבית הכפרי חופו בעץ אלון מבוקע צרפתי עם שפשושים בגימור מקור הציפור –  ממש כמו העץ שמופיע באי במטבח ובמדפים בסלון. מעקה המדרגות מעוצב בקו אלגנטי, ולצד הגרם נתלתה יצירת אמנות מקורית של הצייר שמואל שרם.

הקומה העליונה של הבית כוללת את שלושת חדרי השינה של הילדים ושני חדרי רחצה, כאשר אחד מהם צמוד לחדר של הבן המתבגר. חדרי הילדים אמנם שונים זה מזה, אך יש מוטיב מיוחד שמחבר בין כולם. "בכל אחד מחדרי הבנים מעטרת מפת עולם שונה את הקירות", מגלה המעצבת. "בחדר של הבן הקטן הודבק טפט מפת העולם, בחדר של הבן האמצעי הודבקה מפת עולם תלת ממדית מעץ, ובחדר של הבן הגדול נתלתה תמונה מחולקת של מפת העולם".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/12-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/13-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(1501) "

חדר הרחצה הכללי וחדר הרחצה הצמוד לחדר המתבגר עוצבו באותו הסגנון. חדרים אלה מרוצפים באריחי פישבון בגוון עץ, והקירות שלהם מחופים באריחים בגוון אבן. תשומת לב לא פחותה הוקדשה גם לשירותי האורחים הנמצאים בקומת הכניסה של הבית, אשר מחופים בפסיפס עשיר. לבקשת הלקוחות, המעצבת תכננה גם חדר שירות פרקטי שכולל ארון אחסון ופיר כביסה.
תהליך הבניה והעיצוב של הבית הכפרי ארך כתשעה חודשים בלבד. לדברי רונית תקן, הפרויקט צלח הודות לאנשי המקצוע המיומנים שבני הזוג בחרו. "שיתוף הפעולה היה מלא לכל אורך הדרך והאווירה הייתה חיובית ונעימה", היא מספרת. "חשוב מאד לא לחסוך באנשי מקצוע טובים כי הם בסופו של דבר יביאו להנאה מהדרך ולתוצאה שהיא לא פחות ממעולה".

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף וחיפוי – קרמיקה אביב
תאורה – סימפל דיזיין
משטחים במטבח – שיש אוהד
אומנות – שמואל שרם
שטיחים – מילה

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/14-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [14]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/15-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני

על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אבי תקן


הדיירים: זוג + 3 בנים
המיקום: גן יבנה
השטח: חצי דונם, 240 מ"ר שטח בנוי
אדריכלות: שפרה ואורית
עיצוב פנים וסטיילינג: רונית תקן

הבית הזה אולי נראה כמו אחוזה מפרובנס, אבל הוא למעשה ממוקם ממש כאן, בגן יבנה הקרובה. הבית בנוי על שטח של כחצי דונם ונפרש על פני שתי קומות. להעצמת תחושת הגודל, תקרת הבית מתנשאת לגובה של 3.70 מטרים, והוא מרושת בחלונות שמאירים ומרחיבים אותו. המעצבת רונית תקן, שטיפלה בכל אדריכלות הפנים, מספרת שהלקוחות ביקשו בית כפרי וחמים בניחוח אירופאי, אך עם זה התעקשו שלא ליפול לטרנדים וגם לא לוותר על הנוחות והפונקציונליות.

בקומה הראשונה של הבית הכפרי נמצאים המטבח, פינת האוכל והסלון, וכן יחידת ההורים, הממ"ד שמשמש כחדר עבודה, ושירותי האורחים.

המטבח שתוכנן מרווח למדי, ומעוצב בסגנון קלאסי. לדברי המעצבת, בעיצוב המטבח הושם דגש על בחירת החומרים השונים. משטח העבודה והכיור עשויים מדקטון לבן עם גידים חומים, בעוד שהאי מחופה בפלטת אלון צרפתי עם שפשופים עדינים בגימור מקור הציפור. כדי ליצור עניין שולבו במטבח ידיות ברונזה משלושה דגמים שונים, וארון הכיור קושט בידיות ייחודיות של מקרר תעשייתי. כדי לרכך את המראה, חלון הבאוהאוס שמעל לכיור עוטר בווילון רומאי, ונבחרו גופי תאורה עדינים.

העיצוב הקלאסי שולט גם ביתר האזורים בקומת הכניסה. עבור פינת האוכל נבחר שולחן אבירים גדול ומרשים, שסביבו פזורים שמונה כיסאות מרופדים. שולחן מרשים נוסף נמצא בסלון, ולצדו יש שתי ספות עור מזמינות. ברוח הבית הכפרי, קיר הטלוויזיה בסלון מחופה בבריקים בטקסטורת פישבון עם מסגרת במראה של קמין עתיק, ומשני צדיו נתלו מדפים העשויים מאותו עץ שמחפה את האי במטבח. בנוסף, הוקדשה תשומת לב רבה לבחירת גופי התאורה. לפי המעצבת, גם גופי התאורה התלויים וגם השקועים תורמים רבות לתחושת האלגנטיות של הבית.

קומת הכניסה של הבית הכפרי כוללת כאמור גם את יחידת ההורים. יחידה זו מרוהטת במיטה קלאסית, כשמשני צדדיה יש שידות לילה וגופי תאורה עדינים המשתלשלים מהתקרה. מלבד אזור השינה, יחידת ההורים כוללת גם חדר ארונות גדול ופתוח, וכן חדר רחצה. הצבעים השולטים בחדר הרחצה הם שחור ולבן. צבעים אלה מופיעים גם בריצוף ובאריחים וגם בארון שתוכנן לשם. על גבי הארון יושבים שני כיורים, ומולם שתי מראות מיוחדות שהוזמנו באופן אישי.

המדרגות שמובילות אל הקומה העליונה של הבית הכפרי חופו בעץ אלון מבוקע צרפתי עם שפשושים בגימור מקור הציפור –  ממש כמו העץ שמופיע באי במטבח ובמדפים בסלון. מעקה המדרגות מעוצב בקו אלגנטי, ולצד הגרם נתלתה יצירת אמנות מקורית של הצייר שמואל שרם.

הקומה העליונה של הבית כוללת את שלושת חדרי השינה של הילדים ושני חדרי רחצה, כאשר אחד מהם צמוד לחדר של הבן המתבגר. חדרי הילדים אמנם שונים זה מזה, אך יש מוטיב מיוחד שמחבר בין כולם. "בכל אחד מחדרי הבנים מעטרת מפת עולם שונה את הקירות", מגלה המעצבת. "בחדר של הבן הקטן הודבק טפט מפת העולם, בחדר של הבן האמצעי הודבקה מפת עולם תלת ממדית מעץ, ובחדר של הבן הגדול נתלתה תמונה מחולקת של מפת העולם".

חדר הרחצה הכללי וחדר הרחצה הצמוד לחדר המתבגר עוצבו באותו הסגנון. חדרים אלה מרוצפים באריחי פישבון בגוון עץ, והקירות שלהם מחופים באריחים בגוון אבן. תשומת לב לא פחותה הוקדשה גם לשירותי האורחים הנמצאים בקומת הכניסה של הבית, אשר מחופים בפסיפס עשיר. לבקשת הלקוחות, המעצבת תכננה גם חדר שירות פרקטי שכולל ארון אחסון ופיר כביסה.
תהליך הבניה והעיצוב של הבית הכפרי ארך כתשעה חודשים בלבד. לדברי רונית תקן, הפרויקט צלח הודות לאנשי המקצוע המיומנים שבני הזוג בחרו. "שיתוף הפעולה היה מלא לכל אורך הדרך והאווירה הייתה חיובית ונעימה", היא מספרת. "חשוב מאד לא לחסוך באנשי מקצוע טובים כי הם בסופו של דבר יביאו להנאה מהדרך ולתוצאה שהיא לא פחות ממעולה".

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף וחיפוי – קרמיקה אביב
תאורה – סימפל דיזיין
משטחים במטבח – שיש אוהד
אומנות – שמואל שרם
שטיחים – מילה

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

תגובות

כתיבת תגובה