כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  פרופורציה נכונה: דירת הדופלקס ששואפת גבוה

פרופורציה נכונה: דירת הדופלקס ששואפת גבוה

מה משותף לשתי הקומות בדירת הגן שלפניכם? אל דאגה, זו לא חידה ואין פרסים. מדובר ברצון לנצל כל פינה וקיר לטובת אחסון, פונקציונליות וחן

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: לירן שמש


הדיירים: זוג הורים ושלושה ילדים
המקום: הרצליה
השטח: 94 מ"ר בקומה העליונה, 48 מ"ר בקומת המרתף
עיצוב פנים: הלל אדריכלים – שירה מוסקל והדס רוט

 
נתחיל דווקא מהסוף: עיצוב הדירה שלפניכם לוקח בחשבון את הגודל ואת הפרופורציות הנתונות ומנסה להשביח ולהעצים אותן. הצבעוניות משקפת את ההעדפות של בעלת הבית וכן גם בחירת הריהוט והפריטים, התוצאה היא דירה אישית, קלילה ונעימה שכיף לשהות בה.
 
הדרך לשם, לעומת זאת, לא הייתה קלה. הדירה היא בעלת מבנה ייחודי, כאשר בקומת הכניסה ממוקם החלל המרכזי שכולל סלון, מטבח, פינת, שני חדרי ילדים, חדר רחצה משולב עם חדר כביסה ויחידת הורים עצמאית. בקומה התחתונה נמצא חדר משפחה מרווח, חדר שינה נוסף ויחידה מרווחת הכוללת שירותים ומקלחת.
 
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועבודות עץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
החלל המרכזי אינו גדול, ולכן נבחר למקם בו את הרהיטים בצורה שתאפשר מעברים נוחים ותמקסם את תחושת המרחב. גם הגוונים והטקסטורות, רובם בגווני קפה שונים, מעשירים את החלל מבלי להעמיס עליו אינפורמציה חזותית רבה מדי. המטבח נצבע בגווני קפה ובמרכזו אי המשמש לעבודה, אחסון ואכילה. בסמוך ממוקמת פינת אוכל עגולה ולא גדולה ובהמשך הסלון, שמשני צידיו ויטרינות גדולות החושפות את כל החלל לחצר הנשקפת משני הצדדים. קיר בריקים עליו מונחת מראה מסוגננת מוקם מול פינת האוכל כדי להוסיף חן ואווירה לסביבה.
 

הסלון החדש
 
מעברים נוחים
 
המטבח
 
 
מבלי להעמיס על החלל



בגוונים רגועים
 
 

פינת האוכל והסלון
 
יחידת ההורים מכילה ארון קיר וחדר רחצה לא גדול, כאשר דלת הזזה מזכוכית לחדר הרחצה מאפשרת לנצל את השטח בצורה מקסימלית. בתוך חדר הרחצה ארון כיור צר וארוך ומראה גדולה, אשר יוצרים אשליה של גודל וגם מנצלים היטב את החלל לאחסון וכמשטח לצד הכיור.
 

חדר השינה



עם השירותים הצמודים
 
שני חדרי השינה של הילדים הצעירים סמוכים זה לזה ומאופיינים כל אחד בטפט ובגווונים אהובים, כאשר חדר הרחצה של הילדים משמש גם כשירותי אורחים. הרצפה כוסתה בגרניט פורצלן במראה פרקט אפרפר בז', והקירות באריחי בריקים לבנים. ארון בגוון ירקרק עדין ושליכט צבעוני מכניס עניין וצבע לחדר. בהמשך, מאחורי מחיצת זכוכית חלבית ממוקמת מכונת הכביסה והייבוש וארון שירות.
 

חדר הבן
 

עם טפט אהוב
 
 
 


חדר הבת
 
החצר מתחלקת לחצר קידמית מרווחת הפונה לרחוב ובה פינת אוכל של חוץ ומשחקי ילדים, ולחצר שנייה פנימית המכילה פינת ישיבה נוספת.
 

החצר
 
בכניסה לבית ניצב קיר כהה עם טפט בטקסטורה באפקט של צביעת סטוקו ומעליו מראה עגולה, ושטיח מעניין בשחור ולבן על רקע הרצפה הלבנה כבר מרמז על פלטת צבעים מעניינת.
 

הכניסה לבית
 
במבואת הכניסה ישנו גם חיבור לאזור חדרי שינה וירידה לקומה התחתונה. גרם מדרגות קליל ולבן עם מעקה זכוכית מוביל לקומה התחתונה, וכבר במהלך הירידה נחשף חלל המשפחה הצבעוני והשמח. המרחב כולל פינת טלוויזיה מרווחת עם ספת מרבץ פינתית וכריות בשלל דוגמאות וצבעים, כמו גם פינת עבודה קבועה בין שתי סיפריות. קיר פינת העבודה הודגש בטפט צבעוני שהדייירת אהבה במיוחד. הטפט כל כך דומיננטי שהשפעתו הטובה נוכחת בכל החדר. החלל שמתחת למדרגות מנוצל כחלל משחקים: לוח גיר וספסל משחקים מגדירים פינת ילדים.
 

פינת המשפחה
 

עם חלל אחסון למשחקים
 
 
חדר השינה של הבת הגדולה בת ה-13 מכיל חדר שינה מרווח ובו מיטה וחצי, שולחן, ארון קיר גדול, טפט על גבי קיר הכניסה ופריטי עיצוב נוספים אשר מכתיבים את אופיו הצעיר והנעים של החדר. חדר הרחצה של הבת קטן ונעים, וגם בחלל הצר הנתון הזה נוצל המקסימום ונוצר ארון צר וארוך יחד עם מראה גדולה לניצול מירבי.
 
חדרי הרחצה
 
 
 
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פנים, חוץ והבית שביניהם


אקווריום ענק בפינת האוכל, אלמוגים צבעוניים בסלון, וחדר רחצה שמדמה ליקוי חמה. הבית הזה בהחלט הצליח ליצור קשר בין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

שומר על השקט: בית נורדי בעיצוב רגוע


קורות עץ חשופות, צבעוניות בהירה וקו עיצוב רגוע מאד – הבית הזה אולי נראה כמו בקתה סקנדינבית, אבל נמצא באמצע הקיבוץ

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לתמונה – הכוח בשילוב אמנות בבית


כלפי חוץ המבנה נראה שגרתי ופשוט, אך כשנכנסים פנימה מבינים מיד שהעיצוב והאמנות בבית משחקים תפקיד מרכזי ביותר

עיצוב בתים פרטיים

למה לי אורבני – בית בעיצוב צעיר ונקי


קיר בטון, רצפת עץ והרבה צמחייה ירוקה – ככה הצליחה המעצבת לשלב בין עיצוב אורבני מחוספס לבין מראה מוקפד ונקי

תגובות

כתיבת תגובה