כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  פשטות מודרנית: עיצוב מחדש של וילה מזמינה ביישוב בעמק חפר

פשטות מודרנית: עיצוב מחדש של וילה מזמינה ביישוב בעמק חפר

בית מגורים ישן באזור השרון הותאם לצרכי משפחה צעירה בת 5 נפשות, עוצב ברוח עכשווית, המחברת בעקביות בין חלקיו, והפך לאחוזה מרהיבה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

 

הדיירים: זוג + 3

המיקום: יישובי עמק חפר

השטח: 300 מ"ר

אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב

 

 

בית מגורים ישן באזור השרון נרכש על ידי זוג עם 3 ילדים והותאם מחדש לפי צרכי המשפחה. המבנה המקורי העמיד בפני האדריכל אתגר לא קטן, ודרש תכנון מחדש של החלל על מנת להתאימו לדיירים. הבית עוצב ברוח עכשווית, בסגנון מודרני נקי וחף מקישוטיות, תוך הקפדה על תכנון פונקציונלי המאפשר חוויית משתמש נוחה ופרטיות מוחלטת. החללים בבית מתקיימים בסינרגיה משפחתית, בזכות השפה העיצובית האחידה אשר מחברת בין כל חלקי הבית והקומות השונות בצורה עקבית. החומרים השונים והצורניות מסייעים להגדיר את הבית כמקשה אחת. גם אזור החוץ שומר על קשר רציף עם המרחב הפנימי של הבית בקומות השונות ובכך יוצר מראה הוליסטי ושלם. 

 

עוד דירות מעוצבות:

מזמינה ומרווחת: שיפוץ עם לוק של מלון לדירה בנתניה

צבעונית ושמחה: עיצוב דירת קבלן מפנקת בפתח תקווה

הפנים לצפון: עיצוב סקנדינבי מינימליסטי לדירה בנתניה

 

 

 

המבנה מתפרס על פני ארבע קומות, וכולל מרתף, המשמש כקומת שירות ובה חדר כושר וחלל צפייה; קומת קרקע דרכה מתאפשרת הכניסה הראשית לבית; קומה נוספת, עליית גג ויציאה לגג. הכניסה הראשית עוברת דרך אזור המטבח הפתוח אשר מחובר לפינת האוכל הממוקמת בהמשך. בין המטבח ופינת האוכל מוקמה ויטרינה, המאפשרת יציאה לגינה מאזור המטבח. חדר המגורים רחב הידיים עטוף בחלונות המשקיפים אל אזור החוץ המרהיב ובו רחבת ישיבה חיצונית, בריכת שחייה וגן. בריכת השחייה גדולת הממדים תחומה באמצעות גדר זכוכית שקופה, אשר מטשטשת את גבולות החוץ והפנים ומאפשרת הצצה פנימה והחוצה אל מרחב הגן העוטף את הבית והבריכה.

 
  
 
הגבולות בין אזורי הפנים לחוץ מיטשטשים באמצעות ויטרינה שקופה המהווה חיץ ביניהם
 
 
 חלל המגורים הפתוח

 

 

בין המטבח ופינת האוכל מוקמה ויטרינה המאפשרת יציאה לגינה מאזור המטבח

 

מיקום המדרגות נשאר לפי התכנון המקורי, והוא מהווה חיץ בין אזור המטבח ופינת האוכל לבין חדר המגורים. בדומה לתכנון האדריכלי אשר היה נפוץ בבתים פרטיים בשנות ה-80, תוכננה הפרדה מפלסית בת 3 מדרגות לפני הירידה לחדר המגורים, על מנת לחבר את המבטים בין חדר המגורים ופינת האוכל. בעלייה אל הקומה הראשונה תוכנן פרט המאפשר מבט קטן וממוסגר אל הים, המרוחק כ-2 ק"מ מהבית.

 

מבט מחדר המגורים אל המטבח והמדרגות

 

החלל הפתוח כולל את פינת האוכל וחדר המגורים

 

קומת המגורים ובה יחידת ההורים וסוויטות הילדים מאפשרת מפגש בין בני המשפחה ברחבי הקומה כולה, ואף במרפסת חיצונית המשקיפה אל אזור הכניסה לבית ומציעה אפשרות נוספת לישיבה חיצונית אינטימית. בהמשך לשפה העיצובית בבית, גם יחידת ההורים, הכוללת חדר רחצה צמוד, עוצבה כולה בסגנון עדכני ונקי וכמעט ללא קישוטיות, עם קריצה למראה היפני, בצבעוניות מונוכרומטית של שחור לבן לצד עץ אלו ן- השילוב יוצר שקט עיצובי חף מדרמטיות אך מלא בחן. רצפת שלוש הקומות מחופה בפרקט אלון טבעי המשרה תחושה חמימה שמרככת את המראה המודרני הרצוף בקווים ישרים ופינות חדות.

 



יחידת ההורים

 


חדר רחצה הורים

 

חדרי הרחצה של הילדים עוצבו אף הם בצבעוניות מונוכרמטית ובשילוב עץ אלון טבעי

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופיים וחיפויים: נגב קרמיקה

אלומיניום: קסטן תריסים

נגרות: מטבחי דרור

דלתות פנים וחוץ: חקשוריאן

 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

תגובות

כתיבת תגובה