כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11503) "

 

שיפוץ של בית ישן יוצר מגבלות רבות אבל באותו הזמן גם הרבה הזדמנויות עיצוביות, זה מה שגילו מעצבת הפנים עדי קליין ואדריכלית סיון יתום כשהגיעו לבית בו אנחנו מבקרים בטבעון. בעלי הבית, עולים חדשים שהגיעו לארץ לפני כעשר שנים – אחד מקנדה ואחד ממקסיקו – רכשו את הבית בטבעון למרות שהפוטנציאל שלו היה חבוי תחת מחיצות רבות וצפופות. לאחר שכל החלוקה הפנימית של הבית הוסרה היה ניתן להתחיל לעבוד ולהתאים את הבית לדיירים.

 

הדבר הראשון על סדר היום היה לתכנן פרוגרמה חדשה שתתאים לבני הזוג, מכיוון שלמרות שכיום הם ללא ילדים, הם מתכננים להגדיל את המשפחה בעתיד. ההבנה של הפרוגרמה לא הסתיימה רק במספר החדרים הרצויים אלא התעמקה בהבנה מדוקדקת של מה הם הצרכים של בני הזוג כיום ומה יהיו הצרכים שלהם בעתיד כשיהיו משפחה של ממש. נקודה נוספת למחשבה הייתה העובדה שהם מאוד אוהבים צבע ורוצים לשלב הרבה ממנו בעיצוב הבית יחד עם השפעות עיצוביות מהתרבות המקסיקנית, שאחד מהם מגיע ממנה.  

 

בואו לסיור פנורמי בבית (נווטו בנוחות בין החדרים והקומות באמצעות סימני החץ וסימן הקריאה):


(צילום ועריכה: אסף מרדכי, חברת technoshot)

 

לאורך כל תהליך התכנון והשיפוץ התקבלו החלטות שנבעו מהשאלה – "מה חשוב לבצע כרגע ומה אפשר לדחות לעתיד?". מכיוון שנעשו המון מאמצים להתאים את הבית לעתיד הרחוק הוחלט להשקיע כשליש מתקציב השיפוץ בנגרות אומן, מתוך מחשבה שכדאי להשקיע באלמנטים קבועים שישמשו את בני הזוג למשך שנים רבות ויקבעו את הטון העיצובי של הבית כולו, מאשר להשקיע בריהוט שאותו ניתן להחליף לאחר מספר שנים בהתאם לצורך.

 

לאחר ההשקעה הרבה שנעשתה במעטפת הבית, בחלוקת הפנימית ובפתרונות חכמים לעתיד, לא נשאר הרבה תקציב בשביל ריהוט, תאורה ואביזרים ולכן הוחלט על מספר ימי קניות מרוכזים באיקאה, שבהם נבחרו הפריטים שמשלימים את פנים הבית. דרך נוספת שבה בחרו יתום וקליין לנצל היטב את התקציב הקיים היא לשמר ולשפץ אלמנטים בנויים בחלל ולהשתמש בהם לטובת הבית. מספר חלקים בבית קיבלו שיפוץ בעזרת שכבת צבע טובה, כמו האח העתיקה שנצבעה בשחור והפכה למוקד משיכה, המדרגות נצבעו בגוון שוקולד, הקשת הבנויה בקומה העליונה נצבעה באדום, כל פרופילי החלונות הבלגיים נצבעו בתכלת וחזיתות המטבח נצבעו בצבע שמנת כשפלטת הצבעים בבית משלבת מספר צבעים דומיננטיים בהשפעה מקסיקנית שמכניסים המון עניין לבית כולו.

 

כניסה
דלת הכניסה לבית נצבעה בתכלת ורוצף שטיח אריחים בצבע תכלת עם מסגרת מעוצבת

 

מטבח
חלקה העליון של המחיצה חופה באריחי קרמיקה אדומים

 


פלטת הצבעים של הבית מוצגת באזור המחיצה המפרידה בין הסלון למטבח

 

עוד בתים מעוצבים בצפון:

פיסת היסטוריה: בית אבן עתיק בצפון

לגור בחיפה ולהרגיש אירופה

בתים מתחדשים: מול מפרץ חיפה

 

לפני השיפוץ לא הייתה שום הפרדה בין המטבח לסלון, ולכן הוחלט להקים מחיצה פונקציונאלית שתשמש את שני האזורים. בצד של המטבח כוללת אותה מחיצה ארונות גבוהים שעונים על בעית האחסון, ומהצד של הטלויזיה את ארון המדיה והספרים. מכיוון שהמחיצה לא מגיעה עד התקרה הוחלט לנצל את חלקה העליון ולחפות אותו באריחים אדומים, וכך גם לעולים ויורדים במדרגות יש נקודת מבט מעוצבת על החלל.

 

ארון מדיה וספרים בצבע אדום מוקם בתוך המחיצה הבנויה

 
קמינים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ארונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

  


האח המקורית נצבע בצבע שחור שגורם לה לבלוט בחלל
 

סוויטת ההורים נמצאת בקומה העליונה והיא מנצלת את החלל הנמוך שנמצא מתחת לרעפי הגג תוך שימוש בצבע. בצד אחד של החדר נבנה ארון נמוך בצבע אדום עם מגירות בגדלים שונים, ובצידו השני של החדר נבנה קיר ארונות שאחת מדלתותיו מהווה את הכניסה לחדר האמבטיה. 

 

עוד בקומה העליונה ממוקם חדר האורחים שיהפוך בעתיד לחדר ילדים ופינת משפחה שנמצאת באזור הפתוח בין החדרים ומיועדת להפוך בעתיד לפינת משחקים ולכן מוקמה בה נישה מוכנה לארון צעצועים גדול. באזור זה ישנה גם יציאה למרפסת שצופה לנוף הנפלא של טבעון והוחלט להשאיר אותה פתוחה בשלב זה, אבל תוכננו תוכניות להפיכתה לחדר אמבטיה צמוד לחדר הילדים בעת הצורך.

 


הקומה העליונה חופתה בפרקט בהיר לנוחות 

 


בפינת המשפחה נבנו מדרגות רחבות שישמשו כמושבים נוחים לילדים 

 

רוצים גם ריהוט כזה? בואו להתייעץ עם המומחים שלנו

 

חדר שינה
אחת מדלתות הארון נפתחת לחדר האמבטיה 

 

אמבטיה
אזור המקלחון חופה באריחים קטנים בגווני שמנת, ירוק וירקרק בגובה מלא

 

אין ספק שבית כזה מציג מספר אתגרים למתכננים, החל מתקציב מוגבל ועד לבעיות מבניות של הבית, אבל בעזרת הבנה מדוייקת של הרצונות והצרכים של בעלי הבית נוצר כאן מקום מיוחד שמשלב ישן וחדש, צבעוניות נועזת ופתרונות חכמים שיעזרו לו להיות נכון ומתאים לבעלי הבית היום וגם בעתיד.

 

 

עוד בתים מעוצבים בצפון:

פיסת היסטוריה: בית אבן עתיק בצפון

לגור בחיפה ולהרגיש אירופה

בתים מתחדשים: מול מפרץ חיפה 

" ["image"]=> string(131) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בטבעון/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(131) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בטבעון/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  צבעוני ומיוחד: ביקור בית בטבעון

צבעוני ומיוחד: ביקור בית בטבעון

הצצה לבית ישן שעבר שיפוץ מקיף והותאם מחדש עבור הדיירים הנוכחיים שלו והתכנונים שלהם לעתיד. יש גם סיור פנורמי

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

שיפוץ של בית ישן יוצר מגבלות רבות אבל באותו הזמן גם הרבה הזדמנויות עיצוביות, זה מה שגילו מעצבת הפנים עדי קליין ואדריכלית סיון יתום כשהגיעו לבית בו אנחנו מבקרים בטבעון. בעלי הבית, עולים חדשים שהגיעו לארץ לפני כעשר שנים – אחד מקנדה ואחד ממקסיקו – רכשו את הבית בטבעון למרות שהפוטנציאל שלו היה חבוי תחת מחיצות רבות וצפופות. לאחר שכל החלוקה הפנימית של הבית הוסרה היה ניתן להתחיל לעבוד ולהתאים את הבית לדיירים.

 

הדבר הראשון על סדר היום היה לתכנן פרוגרמה חדשה שתתאים לבני הזוג, מכיוון שלמרות שכיום הם ללא ילדים, הם מתכננים להגדיל את המשפחה בעתיד. ההבנה של הפרוגרמה לא הסתיימה רק במספר החדרים הרצויים אלא התעמקה בהבנה מדוקדקת של מה הם הצרכים של בני הזוג כיום ומה יהיו הצרכים שלהם בעתיד כשיהיו משפחה של ממש. נקודה נוספת למחשבה הייתה העובדה שהם מאוד אוהבים צבע ורוצים לשלב הרבה ממנו בעיצוב הבית יחד עם השפעות עיצוביות מהתרבות המקסיקנית, שאחד מהם מגיע ממנה.  

 

בואו לסיור פנורמי בבית (נווטו בנוחות בין החדרים והקומות באמצעות סימני החץ וסימן הקריאה):


(צילום ועריכה: אסף מרדכי, חברת technoshot)

 

לאורך כל תהליך התכנון והשיפוץ התקבלו החלטות שנבעו מהשאלה – "מה חשוב לבצע כרגע ומה אפשר לדחות לעתיד?". מכיוון שנעשו המון מאמצים להתאים את הבית לעתיד הרחוק הוחלט להשקיע כשליש מתקציב השיפוץ בנגרות אומן, מתוך מחשבה שכדאי להשקיע באלמנטים קבועים שישמשו את בני הזוג למשך שנים רבות ויקבעו את הטון העיצובי של הבית כולו, מאשר להשקיע בריהוט שאותו ניתן להחליף לאחר מספר שנים בהתאם לצורך.

 

לאחר ההשקעה הרבה שנעשתה במעטפת הבית, בחלוקת הפנימית ובפתרונות חכמים לעתיד, לא נשאר הרבה תקציב בשביל ריהוט, תאורה ואביזרים ולכן הוחלט על מספר ימי קניות מרוכזים באיקאה, שבהם נבחרו הפריטים שמשלימים את פנים הבית. דרך נוספת שבה בחרו יתום וקליין לנצל היטב את התקציב הקיים היא לשמר ולשפץ אלמנטים בנויים בחלל ולהשתמש בהם לטובת הבית. מספר חלקים בבית קיבלו שיפוץ בעזרת שכבת צבע טובה, כמו האח העתיקה שנצבעה בשחור והפכה למוקד משיכה, המדרגות נצבעו בגוון שוקולד, הקשת הבנויה בקומה העליונה נצבעה באדום, כל פרופילי החלונות הבלגיים נצבעו בתכלת וחזיתות המטבח נצבעו בצבע שמנת כשפלטת הצבעים בבית משלבת מספר צבעים דומיננטיים בהשפעה מקסיקנית שמכניסים המון עניין לבית כולו.

 

כניסה
דלת הכניסה לבית נצבעה בתכלת ורוצף שטיח אריחים בצבע תכלת עם מסגרת מעוצבת

 

מטבח
חלקה העליון של המחיצה חופה באריחי קרמיקה אדומים

 


פלטת הצבעים של הבית מוצגת באזור המחיצה המפרידה בין הסלון למטבח

 

עוד בתים מעוצבים בצפון:

פיסת היסטוריה: בית אבן עתיק בצפון

לגור בחיפה ולהרגיש אירופה

בתים מתחדשים: מול מפרץ חיפה

 

לפני השיפוץ לא הייתה שום הפרדה בין המטבח לסלון, ולכן הוחלט להקים מחיצה פונקציונאלית שתשמש את שני האזורים. בצד של המטבח כוללת אותה מחיצה ארונות גבוהים שעונים על בעית האחסון, ומהצד של הטלויזיה את ארון המדיה והספרים. מכיוון שהמחיצה לא מגיעה עד התקרה הוחלט לנצל את חלקה העליון ולחפות אותו באריחים אדומים, וכך גם לעולים ויורדים במדרגות יש נקודת מבט מעוצבת על החלל.

 

ארון מדיה וספרים בצבע אדום מוקם בתוך המחיצה הבנויה

 
קמינים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ארונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

  


האח המקורית נצבע בצבע שחור שגורם לה לבלוט בחלל
 

סוויטת ההורים נמצאת בקומה העליונה והיא מנצלת את החלל הנמוך שנמצא מתחת לרעפי הגג תוך שימוש בצבע. בצד אחד של החדר נבנה ארון נמוך בצבע אדום עם מגירות בגדלים שונים, ובצידו השני של החדר נבנה קיר ארונות שאחת מדלתותיו מהווה את הכניסה לחדר האמבטיה. 

 

עוד בקומה העליונה ממוקם חדר האורחים שיהפוך בעתיד לחדר ילדים ופינת משפחה שנמצאת באזור הפתוח בין החדרים ומיועדת להפוך בעתיד לפינת משחקים ולכן מוקמה בה נישה מוכנה לארון צעצועים גדול. באזור זה ישנה גם יציאה למרפסת שצופה לנוף הנפלא של טבעון והוחלט להשאיר אותה פתוחה בשלב זה, אבל תוכננו תוכניות להפיכתה לחדר אמבטיה צמוד לחדר הילדים בעת הצורך.

 


הקומה העליונה חופתה בפרקט בהיר לנוחות 

 


בפינת המשפחה נבנו מדרגות רחבות שישמשו כמושבים נוחים לילדים 

 

רוצים גם ריהוט כזה? בואו להתייעץ עם המומחים שלנו

 

חדר שינה
אחת מדלתות הארון נפתחת לחדר האמבטיה 

 

אמבטיה
אזור המקלחון חופה באריחים קטנים בגווני שמנת, ירוק וירקרק בגובה מלא

 

אין ספק שבית כזה מציג מספר אתגרים למתכננים, החל מתקציב מוגבל ועד לבעיות מבניות של הבית, אבל בעזרת הבנה מדוייקת של הרצונות והצרכים של בעלי הבית נוצר כאן מקום מיוחד שמשלב ישן וחדש, צבעוניות נועזת ופתרונות חכמים שיעזרו לו להיות נכון ומתאים לבעלי הבית היום וגם בעתיד.

 

 

עוד בתים מעוצבים בצפון:

פיסת היסטוריה: בית אבן עתיק בצפון

לגור בחיפה ולהרגיש אירופה

בתים מתחדשים: מול מפרץ חיפה 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי לבזבז זמן: שיפוץ בית מזורז


תוך שלושה חודשים הושלם שיפוץ הבית הזה. התוצאה: מרחב פתוח, מואר ומזמין לאירוח

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

תגובות

כתיבת תגובה