כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  צוחק אחרון: בית לשימור עם קריצה הומוריסטית

צוחק אחרון: בית לשימור עם קריצה הומוריסטית

בית לשימור מהמאה ה-18 שנמצא בלב דבלין, שופץ תחת חוקים מחמירים – אבל זה לא מנע מהדיירים לשלב בעיצובו אלמנטים צבעוניים שמעלים חיוך

מאת: תוכן שיווקי צילום: Tim Crocker


המיקום: דבלין, אירלנד
שטח בנוי: 750 מ"ר
תכנון ועיצוב: Jake Moulson

במרכז מסחרי בלב דבלין, בין בניין משרדים לחניון, דחוס מבנה זנוח מהמאה ה-18. במקור שימש המבנה כאורוות וכחנייה לכרכרות, אך לאחר תהליך שיפוץ שנמשך כשש שנים, הוא הוסב לכדי בית מגורים מעוצב.
תהליך השיפוץ של המבנה היה מורכב מאד כיוון שהוא הוגדר כבית לשימור והיה נתון תחת חוקים קפדניים. חוקים אלו האטו מאד את השיפוץ, אך גם העניקו למתכנן והמעצב שהות לבדוק, להכיר ולהבין כל פינה.
המעצב דקדק בפרטים, שילב בין אמנות לעיצוב, וגם יצר בבית לשימור משחק של ניגודים: מורשת מול מודרניזם, שימור מול טכנולוגיה, אלגנטיות מול הומור.

הבית לשימור מתפרש על פני חמש קומות, ונותן מענה לפונקציות רבות. כך למשל יש בו פינות אירוח משפחתיות ומצומצמות, לצד אזורים המתאימים לאירוח של משתתפים רבים. ניתן למצוא שם גם חדר הלבשה ענק, חדר שירותים שעשוי כולו משיש – לרבות האסלה, וחדר ספרייה מפואר. אולם את העניין האמיתי מושכים אלמנטים שממש לא היינו מצפים למצוא גם לא בבית לשימור בלב אירלנד: בריכת קרח, אולם תצוגה לאמנות, ואפילו כנסייה שלא מאמינה באלוהים.
ריבוי החדרים והקומות בבית לשימור העניק למעצב יד חופשית בבחירת אלמנטים עיצוביים מבלי להיצמד לאחד. דוגמה לכך ניתן לראות במעקות המדרגות, שחלקם עשויים ברזל ומשמשים גם כמחיצה בין החללים השונים, ואחרים עשויים עץ ומשתלבים עם הרצפה ועם קורות התקרה. בין כל החללים השונים בבית לשימור, מחבר קו דק של הומור, שתואם את אופיים העליז של הדיירים ואת האווירה שהם ביקשו ליצור.

מבחינה פונקציונלית, אחת המשימות החשובות ביותר שעמדו בפני המתכנן הייתה להחדיר אור ואוויר אל תוך הבית לשימור. לפתרון בעיית האוויר נרתמו שיטות טכנולוגיות מתקדמות של משאבות אשר מוקמו במרתף הבית, והן יוצרות סירקולציה של אוויר בכל חמש הקומות. מבחינת האור הטבעי, בשל חוקי השימור, לא ניתן היה לשנות את גודל הפתחים בקירות המעטפת, ולכן הוסיף המעצב חלונות זכוכית אשר בולטים החוצה ונתמכים במסגרות נחושת אומנותיות. אור נוסף מגיע דרך קיר הגרליה העשוי זכוכית קעורה, וגם דרך דלת הזכוכית המעוטרת שמובילה אל חלל זה.

 

בבית לשימור הושם דגש חשוב גם על הריצוף. בקומות בהן נשמרה רצפת קורות העץ העתיקות, מורקה הרצפה והמראה שופר. למטבח נבחר קוריאן לבן ושחור בתבנית ייחודית. במרתף ובקומה הראשונה, את מקום העץ המסיבי, תפסה רצפת בטון מוחלק. לחדר ההלבשה האדום, לעומת זאת, נבחר ריצוף גרניט פורצלן שתואם את מראהו המודרני. ובאשר לחדרי האמבטיה, אלה חופו מרצפה עד תקרה בשיש.
לצד הרצפה, גם התקרות בבית לשימור זכו לטיפול מדוקדק. בקומה העליונה, נוצל הרווח בין קורות הגג להחדרת אור טבעי על ידי החלפת הגג בתקרת זכוכית. תקרה נוספת שבולטת במיוחד, היא התקרה הצבעונית שמתנוססת בחדר הספרייה השחור, המכובד והאלגנטי. תקרה זו היא מעשה אומנות של האמנית האנגליה Morag Myerscough.

 

הבית לשימור תוכנן כאמור עם הרבה הומור, והחדר שמייצג את זה בצורה הטובה ביותר הוא זה שזכה לשם: 'כנסייה בלי אלוהים'. בקירותיו של חדר זה, אשר חופו בזהב, עוצבו גומחות כקפלות מרופדות עור שחור.
לצד ההומור בולט בבית לשימור גם החיבור בין אלגנטיות מסורתית למודרניזם. דוגמה לכך אפשר למצוא בסלון, שם לצד ספות קטיפה קפיטונג', ניצבות שתי כורסאות בעיצובו של רון ארד. גם במרתף יש ביטוי לחיבור שבין ישן לחדש, כאשר על רצפת בטון מוחלק, מול קמין מודרני, 'זרוקה' כלאחר יד ספת עור צהובה של פורטלונה פראו. על הספה המעוצבת הזאת אפשר להשתרע אחרי שיוצאים מברכת בטון יצוק של מי קרח הנמצאת גם היא במרתף.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

הכי עכשווי: עיצוב בית בסגנון מודרני יוקרתי


הדיירים עזבו פנטהאוז במרכז העיר לטובת בית קרקע רחב ידיים. עיצוב הבית נעשה בקו נקי, ומאופיין באסתטיקה מודרנית ובמראה שמשדר יוקרה

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצא שניים: הדרך הנכונה לחלק את הבית


מעצבת הפנים התבקשה לעזור ללקוחות לחלק את הבית שלהם לשני בתים נפרדים – אחד עבורם, והשני עבור בנם ומשפחתו. לצד השמירה על אופיו של הבית, גם הקפידה המעצבת להעניק פרטיות לכל משפחה

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב וילה למשפחה מוזיקלית


את עיצוב הוילה הזאת הכתיבו חיפויי קיר מיוחדים, זריקות צבע נועזות ופסנתר כנף דומיננטי. התוצאה: מרחב מגורים ייחודי שנותן ביטוי לאהבה למוזיקה

עיצוב בתים פרטיים

צוחק אחרון: בית לשימור עם קריצה הומוריסטית


בית לשימור מהמאה ה-18 שנמצא בלב דבלין, שופץ תחת חוקים מחמירים – אבל זה לא מנע מהדיירים לשלב בעיצובו אלמנטים צבעוניים שמעלים חיוך

תגובות

כתיבת תגובה