כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  צלילים גבוהים

צלילים גבוהים

זוג אוהבי מוסיקה מצא קן בבניין היחיד במנהטן, שיש לו גישה ישירה למתחם התרבות לינקולן סנטר

מאת: פאולה ריברוס צילום: פיליפ טוויטו


בוב וארלין גולדברג הצליחו ליצור לעצמם בית בהיר, נעים ונוח בלב ניו יורק, הרחק משאון העיר ושגעונותיה. מדירתם בקומה ה-54 של בניין לינקולן באפר-ווסט-סייד מנהטן, העיר נראית כמקום מלא שלווה ומשרה הרמוניה.

בני הזוג מנהלים את חייהם אחרי שנים בהן רכשו, תכננו, שיפצו ועיצבו את ביתם. בוב הוא היסטוריון, אשתו צלמת, ושניהם אוהבים מוזיקה. לפיכך, ארגנו לעצמם מקום בבניין היחיד בניו יורק, שיש לו גישה ישירה למתחם התרבות הנודע, לינקולן סנטר. הם שיפצו את הדירה, ועיצבו אותה מחדש באופן יוצא מן הכלל, בעזרת צמד האדריכלים-מעצבי הפנים דייויד ואבלין שייפר, שעיצבו לא מעט מסעדות, חנויות ובתים פרטיים. "זאת הייתה ההזדמנות שלנו לראות זריחות ושקיעות מהבית" אומר גולדברג, בעודו מביט על נהר הדסון ועל הסנטרל פארק, שנשקף מרחוק. 
 
בחרתי בבניין, מפני שאני חובב נלהב של הקונצרטים, המתקיימים בלינקולן סנטר, ומפני שהוא בנוי היטב וקרוב מאוד לרכבת התחתית

הנוחות והאלגנטיות, מהן נהנים כיום בני הזוג בדירתם, לא הושגה בן לילה, אלא לאחר תהליך ארוך. הדירה רחבת הידיים נוצרה מחיבור של שתי דירות, ששונו לחלוטין. הסיפור התחיל בשנת: 1994 "החלטתי לעבור לעיר אחרי שגרתי זמן מה בלונג איילנד שבפרוורי ניו יורק" מספר בוב, "הדבר קרה במקביל לאירוסיי לארלין, ולהחלטתנו לגור יחד. ארלין היא זו שעזרה לי למצוא את המקום הזה. בחרתי בבניין, מפני שאני חובב נלהב של הקונצרטים, המתקיימים בלינקולן סנטר, ומפני שהוא בנוי היטב וקרוב מאוד לרכבת התחתית. באותו זמן, תחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת, מחירי הנדל"ן היו נמוכים. קנינו אז את הדירה הראשונה – חצי מהשטח, שיש לנו עכשיו". הם שינו ושיפצו את הדירה הראשונה. תשע שנים חלפו עד שבשלו התנאים לקניית הדירה הסמוכה. גולדברג התיידד עם השכנה, וחזר והציע לקנות ממנה את דירתה, עד שצצה ההזדמנות, והשניים פצחו בפרויקט השאפתני למיזוג שתי הדירות, ואפילו הרסו כמה מן החדרים, שסיימו לבנות זה עתה.

מיד כשנחתמה העסקה עברו בני הזוג לדירה אחרת באזור, כדי שיוכלו לפקח על עבודת השיפוץ מדי יום ביומו. "כולם אמרו לנו שפרויקט בסדר גודל כזה עלול לגרום למשבר בנישואינו", אומר בעל הבית, "למזלנו זה לא קרה, מכיוון שכולם הצליחו לעבוד היטב כצוות, העבודה התבצעה בצורה חלקה ומתוך הבנה הדדית. 

"רצינו חללים פתוחים, והאדריכלים פתרו את הבעיה הזו בצורה מבריקה. רצינו ליהנות מהנוף מכל פינה בבית, והדרך להשיג זאת הייתה לבנות חדרי שינה פתוחים, ובכך לשנות לגמרי את הקונספט של הדירה, שהייתה בה חלוקה מסודרת לחדרים.

לכל אחד מבני הזוג חדר אמבטיה נפרד. "תמיד האמנתי שחדרי אמבטיה נפרדים יכולים להציל את חיי הנישואין", מצהיר בוב

"לא ידענו אם הרעיון שלנו בר ביצוע. אדריכל אחד אמר לנו, שזה פשוט לא בא בחשבון, אבל דייויד מצא לכך פתרון בתוך חמש דקות. הוא שרטט כמה שרטוטים ראשוניים, שהפכו אחר כך ל-90% מן הפרויקט המוגמר, ואמר "תוכלו לקבל את מה שרציתם, ואני אראה לכם איך אפשר לעשות זאת". הוא המליץ לנו על בנאים, שאיתם עבד בעבר, וידע איך לשתף עמם פעולה. "לא היו עיכובים בבנייה", מסכם בעל הבית, "שרדתי תשעה חודשים של שיפוץ מתמשך וקבלת החלטות לגבי כל פינה בביתו החדש, ונשארתי נשוי".

המקום נראה שונה לגמרי אחרי השיפוץ. מסדרון מוביל מן הכניסה לדירה אל הסלון, המשקיף על העיר מבעד לחלונות ענקיים; שתי ספות, האחת מלבנית ולבנה והשנייה מעוגלת, באפור פנינה, מקדמות את פני האורחים, המשתתפים במפגשים הקבועים שמארגנים בני הזוג גולדברג. הסלון מתחבר אל חדר המולטימדיה, המוזיקה והקולנוע הביתי. 

באגף השני נמצאים פינת האוכל וחדר הפסנתר, שם מתאמן בעל הבית בתחביבו האהוב. חדר זה מתחבר אל המטבח, שבו אוכלים בני הזוג את ארוחת הבוקר, ומקושר אל המסדרון, המוביל לסלון. מחדר זה לא נשקף נוף מרהיב, אך יש בו תאורה מלאכותית מעניינת אותה תכנן דייויד, מומחה לתאורה. חומרי הגימור נבחרו גם הם בהתאם לדרישותיהם המדויקות של בעלי הבית ודרישת המקום. חיפוי הרצפה וכמה מן הרהיטים בעץ סיסם שחור מוסיפים חמימות וייחודיות. משטחי אבן שונים הונחו לאורך הספסלים הסמוכים לקיר. במקומות מסוימים הוצבו ארונות, המשמשים גם לאחסון וגם כמקומות ישיבה לאורחים במסיבות שעורכים בני הזוג. רוב הריהוט נבנה לפי הזמנה עבור ביתם של בני הזוג גולדברג, ואוסף יצירות הזכוכית והקרמיקה משלים את עיצוב החדר.

מכיוון שלכל אחד מבני הזוג גולדברג יש טעם שונה לחלוטין, הם הסכימו ביניהם מראש, שלא לקנות דבר, ולא להחליט החלטה כלשהי, לפני שידונו באפשרויות זה עם זו

באזור האינטימי יותר של הדירה נמצאים חדרי השינה וחדרי השירות; לכל אחד מבני הזוג חדר אמבטיה נפרד. "תמיד האמנתי שחדרי אמבטיה נפרדים יכולים להציל את חיי הנישואין", מצהיר בוב.

מכיוון שלכל אחד מבני הזוג גולדברג יש טעם שונה לחלוטין, הם הסכימו ביניהם מראש, שלא לקנות דבר, ולא להחליט החלטה כלשהי, לפני שידונו באפשרויות זה עם זו. תחום האמנות הציב את המכשולים הגדולים ביותר, מכיוון שהיה כמעט בלתי אפשרי לערבב בין הסגנונות והרצונות של השניים. מעצבת הפנים, אבלין, עזרה לבני הזוג להגיע לאיזון משמח, ולעצב חדרים נעימים והרמוניים. "היה נפלא לקחת חפצים מחדרים שונים, ולשלב אותם בעבודה הזאת", אומרת מעצבת הפנים.

עתה נהנים בני הזוג מביתם, ומבלים בו תקופות ארוכות." המקום האהוב עלינו הוא חדר השינה. אנחנו נמצאים בו שעות ארוכות, צופים בטלוויזיה, קוראים ומשוחחים. החדרים בביתנו הם די זורמים ורב תכליתיים, ומפני שהבאנו כמעט כל דבר בחשבון, חיינו כאן טובים מאוד", מסכם בעל הבית בחיוך.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה