כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  קארמה בנחלת בנימין

קארמה בנחלת בנימין

הוא אקלקטי, פתוח ומוכן לאירוח בכל רגע – ממש כמו בעליו. הלופט של יובל כספין

מאת: אפרת בראשי, מגזין בניין ודיור צילום: יקי אסייג


לט "דירה למכירה" היה תלוי במשך חודשים ארוכים על אחת המרפסות העליונות ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. מעצב האופנה, יובל כספין, שהסתובב פעמים רבות במדרחוב בחיפוש בדים לעיצוביו השונים, היה נושא עיניו לא פעם אל השלט, ומהרהר בו. יום אחד אזר אומץ, עלה לדירה, וגילה שם מתפרה של אחת מרשתות האופנה, שהייתה עמוסה לעייפה בבדים, חוטים ומכונות תפירה. כבר אז, הצליח לראות בעיני רוחו את הלופט הצבעוני והשיקי, שיעצב לעצמו בלב ליבה העירוני והתוסס של תל אביב.

חלל בקומה שנייה, ששימש כמתפרה, הפך תחת ידיו של יובל כספין ללופט מסוגנן בטעם אישי

במהלך השיפוצים נתקל יובל במסמך היסטורי של אקו"ם עם תמונות חתונה, המעידים, כי המקום שימש, בשנות השלושים, כאולם אירועים וסטודיו ללימודי ריקוד, ונקרא אז "אולמי אורה". יובל, שמרבה לארח בדירתו את חבריו הרבים, ומארגן בה מסיבות ותצוגות אופנה, שמח והתרגש על מציאת מסמך זה. כיום, המסמך הישן ממוסגר, ומקבל מקום של כבוד בלופט. "הוא הוכיח לי, שלא בכדי בחרתי לגור בדירה זו", הוא אומר, "בדיעבד, היא התחברה לקארמה ולאנרגיות שלי".

צורת הלופט, על שטח של 140 מ"ר, היא מלבן רחב וארוך. ארגונו הכללי ועיצובו המקורי מעידים על אופיו הצבעוני של הדייר. ניכר בו שילוב של מוטיבים מזרחיים, מערביים ואזכורים שונים של יהדות. חלוקתו, הגיונית ונוחה, נעשית באמצעות עמודים, חלקם פונקציונליים וחלקם דקורטיביים עם כותרות יוניות בעלות שוליים מגולגלות פנימה כפרחי ורדים. כל עמוד משמש מצע לעיטור עם סגנון, גוף תאורה, תמונות של יובל בתחפושות שונות, תמונות של בני משפחה, חברים, ואפילו פנל, שעליו "שיר המעלות", מעוצב כחפץ דקורטיבי.

אזור השינה ממוקם על במת עץ בקצה האחד של הלופט, אליה עולים בשלוש מדרגות. מיטה זוגית וסמוך לה ג'קוזי עגול, סביבו כריות וכדי חרס גדולים, מולם מראה, שגורמת להגדלתו של הג'קוזי. למראה מסגרת עם עיטורים בסגנון מרוקאי בצבע תכלת, והיא ניצבת על קיר, שנצבע בגוון כתום. לאחרונה נודע ליובל, שבדיוק באזור זה ניצבה לפני כ- 70 שנה, במת הנגנים של אולם האירועים.

החלל הבא, שיובל מכנה אותו "פינה שחורה", מורכב משזלונג קטיפה שחורה ולצידה פסנתר שחור, ועליו, במקום מחברת תווים, מונח ספר תהילים גדול פתוח לרווחה. הפסנתר מלווה אירועי שירה בציבור, המתקיימים בדירה, ומשמש את יובל לחזרות למופעו "נוסע בעקבות האהבה", שהוא מחווה לזמרות הישראליות מכל הזמנים.

שולחן האוכל ערוך תמיד ועל הפסנתר, במקום מחברת תווים, מונח ספר תהילים פתוח לרווחה

שולחן אוכל באורך 4 מ' ערוך באורח קבע בצורה זו או אחרת. בשנים האחרונות החל יובל לטפח את אחד מתחביביו הרבים, ובקרוב הוא מתעתד להוציא ספר על אמנות עריכת שולחנות. פמוטי שנדלייר גדולים מונחים על השולחן ופמוטים נוספים, שפזורים בפינות שונות בבית, משווים לו מראה דרמתי, רומנטי מסתורי נוסח טירות ימי הביניים. חוברים אליהם גופי תאורה מגוונים, שנדלירים על בסיס שמן, ותאורות צמודות קיר בצורת אבוקות. חצאי העמודים הפונקציונאליים בסמוך לשולחן נוצלו לבניית שתי נישות גבס, המשמשות כספריות. על כל אחת מהן פמוטים, שהם מלאכים קטנים עשויים אבן.

עיצוב הדירה משקף את יובל כספין, החולק את זמנו בין אופנה, מוסיקה ואירוח

כורסאות וספות מגוונות, חלקן מעץ כבד מגולף בצורות מזרחיות או בפיתוחים מרוקאיים והודיים, חלקן מודרניות קלאסיות עם כריות אותנטיות, מעניקות ללופט מראה חמים, כאשר כל פינה יכולה לשמש כמקום מרבץ נעים ונוח. "חותמו" האישי של יובל מאחורי הקלעים של הפקות ותיאטראות שונים בארץ, ניכר בעיצוב הכולל של הלופט וגם בפרטים הקטנים. הוא עושה שימוש באקססוריז, כמו בובות פסלים צבעוניות ווילונות ארוכים, המזכירים תלבושות במה, ונגיעות מוזהבות, כמו מסגרת של מראה גדולת ממדים, שתלויה בסמוך לשולחן האוכל. {imgFromGallery}
בחלל האחרון של הבית, בקצה השני של המלבן, ממוקם המטבח, שהותאם באופן מיוחד לגובהו של יובל. מעליו שתי תמונות מצוירות מתוך הקפלה הסיסטינית של מיכאלאנג'לו, האחת נשית (סבילה) והאחרת גברית. צורתם הדרמתית מתאימה לרוח התיאטרלית של הלופט. שולחן בר עשוי עץ לשימוש היום יומי יוצר מעין הפרדה בין המטבח ל"פינה הלבנה", המרכיבה את שולחן העבודה והסלון, שבו ספה וכורסאות בד לבנות, ומאחוריהן קיר לבנים, שנחשף במהלך שיפוץ הדירה, ונצבע בצבע לבן.
דירת הלופט של יובל כספין משקפת, ללא ספק, את עיסוקו העיקרי בעיצוב אופנה ולייף סטייל, את גישתו הייחודית לאמנות, ואת אופיו החברתי.

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(300773) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c0087570acfb_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(16) "c0087570acfb_big" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(300772) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c0087570acfb_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(300774) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c0087570acfb_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "c0087570acfb_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:20" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(300772) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c0087570acfb_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה