כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  קובייה מרחפת בחלל

קובייה מרחפת בחלל

דירת משפחה שהיא גם סטודיו לאיפור זכתה לאופי מוגדר ולאלמנטים ייחודיים בעיצובה של הילה עמיר-הולנדר

מאת: אפרת קיסוס צילום: עמית גרון


קובייה גדולה, מעט מסתורית, מקבלת את הבאים לדירתם של משפחת הירשמן בתל אביב. הקובייה, מנותקת מהרצפה ומהתקרה, נראית כיחידה עצמאית המרחפת בחלל שכאילו גולפה בדייקנות מהקיר שמנגד – קיר גומחה מרשים ומואר, מחופה מראות, המשמש כסטודיו לאיפור של בעלת הדירה המאפרת נירית הירשמן.

המעצבת הילה עמיר-הולנדר תכננה את שיפוץ הדירה ששטחה 140 מ"ר. היא  שילבה בה אלמנטים ייחודיים הנמשכים ונמתחים בקווים גרפיים ונקיים על רקע לבן בוהק, שיחד משווים לחלל את אופיו הקריר והחמים כאחד. הדירה היתה בנויה במקורה בסגנון "רכבת", חלל מאורך בעל שלוש מרפסות התוחמות חללים קטנים. "הדרישה המקורית היתה ליצור חלל פתוח ככל האפשר המכיל בתוכו את הפונקציות הציבוריות (מטבח, חדר רחצה, חדר מגורים, פינת אוכל וסטודיו) המוגדרות ומאופיינות בצורה ייחודית ושונה. "האתגר הוביל להתעסקות וחשיבה מהותית", אומרת עמיר-הולנדר, "כיצד החלל מתפקד ושומר על זהותו בתוך מרחב גדול יותר".

הקובייה נטולת הגג מקיימת את האינטימיות הנדרשת לחדר רחצה, אך מאפשרת למשתמש בה להיות שותף למתרחש בבית

הדירה תוכננה כך שתשמש את כל בני המשפחה ובנוסף יהיה בה גם סטודיו לאיפור. הסטודיו שתוכנן בסמוך לאזור הכניסה הוא קיר מראה רחב ומואר עם מדף בנוי במרכזו. מול הסטודיו, כנגזרת מתוכו, מרחפת הקובייה המסקרנת שמכילה  למעשה את חדר הרחצה. "הקובייה נטולת הגג מקיימת את האינטימיות הנדרשת לחדר רחצה, אך מאפשרת למשתמש בה להיות שותף למתרחש בבית", אומרת עמיר-הולנדר.

את ההפרדה בין חלל המגורים והסטודיו לבין חדרי השינה הבליטה המעצבת על ידי החומרים השונים המאפיינים כל אזור. כך חופה חלל המגורים והמטבח ברצפת בטון אפורה ואילו המסדרון המוביל לחדרי השינה וכן החדרים עצמם חופו בעץ גלריה לבן.

הלבן הבוהק המופיע בחלל המגורים והגוונים הבהירים והרכים יותר שבאזור הפרטי עונים על דרישתה של בעלת הבית. "מאפרת חושבת ועובדת עם צבעים, לכן אני צריכה סביבה נקייה, מעין בסיס ניטרלי לעבודתי".

החלל המרכזי מאופיין בכמה מוטיבים מרכזיים הממקדים את חלוקתו ומשווים לו את אופיו. עמודי התמיכה המקוריים מגדירים בקווים אנכיים את אזורי המגורים ומקנים לדירה התל אביבית תחושה של לופט ניו-יורקי. מדפי ספרים בנויים וספסל מרחף לאורך חלונות החזית מחזקים את הקווים האופקים שבעיצוב הדירה. הספסל הבנוי משמש לישיבה ובממדיו מתאים גם לשכיבה. תחתיו שורת קופסאות על גלגלים המשמשות הן לאחסון והן כשולחנות קטנים לאירוח.

"מחיצת המטבח יוצרת דואליות בתפקודה. מצד אחד, היא חוצצת ומפרידה, מצד שני, חרך ההצצה שנפתח לאורכה מאפשר, בעזרת קשר עין, שיתוף בין שני האזורים"

"בעלת הבית אוהבת לארח, אך הדרישה היתה ליצור גם תחושת אינטימיות. שולחן האוכל הוא מוטיב המשלב דרישות אלו". כדרכה של עמיר-הולנדר, היא יצרה מעין יחידת שולחן אופקית התואמת את הקו העיצובי של הדירה הנראית כיוצאת מתוך משטח העבודה במטבח. כך נוצרת מעין הפסקה המודגשת בעזרת ניגוד חומרים – עץ אלון מול אלמנט בנוי. מסביב לשולחן המאורך הוצבו בצד אחד כיסאות לבנים ובצד השני ספסל עור ארוך שאפשר להשתמש בו במקומות אחרים בחלל. כך, שוב מתקבלת התחושה כי לחלל ולאובייקטים שבתוכו היכולת לשנות את תפקידם בהתאם לצורך.

המטבח הוא יחידה המתאפיינת במשחקי גריעה והשלמה המשלבים תחושת אינטימיות ופתיחות. "מחיצת המטבח יוצרת דואליות בתפקודה. מצד אחד, היא חוצצת ומפרידה, מצד שני, חרך ההצצה שנפתח לאורכה מאפשר, בעזרת קשר עין, שיתוף בין שני האזורים", מציינת המעצבת.
הפתעה נוספת היא גוף תאורה המפזר אור צהוב וחמים בקצהו של מדף בנוי הנמתח לאורך המטבח. "אלמנטים של תאורה משמשים, מעבר למטרות הפונקציונליות, אמצעי להמחשת הדיאלוג הצורני ויצירת קווים דו ממדיים. השתמשתי לרוב בתאורה שקועה, כך שהגופים התלויים שעיצבתי מקבלים תשומת לב מיוחדת, כמו שתי קוביות כחלחלות היורדות מן התקרה לצדי המיטה בחדר השינה". לחדר השינה בקצה הדירה נוספה המרפסת לשעבר. ייחודו באור הרך החודר דרך מעקה המרפסת המקורי. המעצבת אטמה אותו בזכוכית מותזת והפכה אותו לאלמנט דקורטיבי המשדר פשטות נוסטלגית.

הדיאלוגים בין החומרים, משחקי חיתוכים והשלמות בחומר הם שפה ברורה של עמיר-הולנדר. "השפה העיצובית המאפיינת אותי היא המשכיות של התפתחות אישית ומקצועית המתחילה בעיצוב גרפי ונמשכת במעבר לעיצוב אדריכלי", היא מעידה. "תכנון החלל נעשה דרך קומפוזיציות גרפיות דו ממדיות והפיכתן לתוכנית אדריכלית תלת ממדית".

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה