כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  קודם גג, אחר כך בית

קודם גג, אחר כך בית

בית קסום שראשיתו ברפת קטנה במושב במרכז הארץ

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור צילום: רמי ארנולד


על פי רוב, יש סדר קבוע בהליכים הקשורים לבניית בית, החל ביסודות וכלה בגג הבית. לא בדיוק כך נבנה ביתם של מיצי ופול סמית באחד המושבים במרכז הארץ. שלושה חודשים עמדו לרשותם של השניים כדי להביא את הרפת למצב של מגורים. הם עשו זאת במו ידיהם והצליחו. מטבח, בעל דלפק לכל רוחבו, שימש אותם גם כחדר סלון, שולחן אוכל ופינת עבודה, וכן אירגנו חדר שינה וגם אמבטיה קטנה. כשנולדה בתם הבכורה, נעשה קצת צפוף. הם רכשו צריף עץ (איסמור), צירפו אותו לבית, פתחו דלת המחברת בין שני המבנים ושוב היו כולם מאושרים עד ששכניהם לאותו משק החליפו את גג ביתם. מיצי, שהבחינה באיכות עבודתם של הגגנים (חברת לולו) אשר באו מרמת הגולן, החליטה להחליף את גג האסבסט הדולף בגג רעפים חדש.

הם התחילו לבנות את הבית מהגג. למבנה הקיים לא היו, כאמור, יסודות שיכלו לתמוך בגג רעפים, לכן נבנה הגג על תומכות עשויות אדני רכבת. כך נוצר גג מרחף מעל שטח של כ-170 מ”ר. רק אז התחילו לתכנן את מה שיהיה מתחת לגג

לחוויית בניית הבית צורפה האדריכלית אירמה אורנשטיין. כבר בשלבי התכנון הראשונים הבינה אורנשטיין שכל רעיון שלה הוא בחזקת המלצה בלבד. לדברי מיצי, “מגיע לאירמה צל”ש אם היא הצליחה במשימה ועוד להישאר ידידה”.

העיצוב: כך, ביושבם מתחת לגג המרחף, הירהרו מיצי ופול מה הם רוצים בביתם. שיהיה פחות או יותר מרובע, במפלס אחד עם החוץ, בעל חלונות רבים והאופי הקרוב ביותר לבתים קטנים במערב הפרוע, “האלגנטי” לדברי מיצי.

קווים פשוטים, חומרים טבעיים, כתמי צבע מרעננים – משהו קצת נאיבי. חדרי הילדים מרוחקים מחדר ההורים, ובתווך חלל מרכזי גדול מקשר

שוב התחילו מהתקרה, העשויה לוחות גבס שהוצמדו לחלקם הפנימי של הרעפים וביניהם שכבת בידוד. תשתית הגג נבנתה מקורות עץ מסיבי מהוקצע, מה שאיפשר להשאירה גלויה.
השלב הבא היה בניית מעטפת הבית. גם כאן היה על האדריכלית להתאים את עצמה לעובדה קיימת. מיצי מצאה, בחברת א.ד. בתי עץ, שלושה חלונות שמצאו חן בעיניה והחליטה לקבוע אותם בקיר הצפוני של הסלון. בדרכה החוצה ממחסן החברה היא גם ראתה דלת רחבה, שפורקה מבית שייבאה החברה. לאלה צירפה עוד שלושה חלונות שהתאימו לשאר וייעדה אותם למטבח ולפינת האוכל. כך תוכננו קירות הבית סביב החלונות.

רוחב הסלון נקבע על פי מידות הדלת שנרכשה והופנתה מזרחה. בצדו הדרום מזרחי של הסלון נבנה חדר ההורים עם שירותים צמודים. שניים מקירות החדר הם ארון בגדים ללא דלתות, צד אחד של מיצי וצד אחד של פול. אפשר לומר עליהם שכל בוקר הם יוצאים מהארון.
פינת העבודה תוכננה להיות לצד הקיר המפריד בין הסלון לחדר השינה, אך אז התברר שאם מפחיתים מהגובה הכללי 1.72 מטר, הלוא הוא גובהה של מיצי, אין זה פוגע במראה הכללי ובתחושת הגובה הרצויה. לפיכך החליטו לבנות גלריה לפי גובהה של בעלת הבית, וכך נוצרה פינת עבודה קטנה ונעימה המתאימה למידותיה. כדי שלא תרגיש בודדה, היא רכשה לה ארנבת והציבה אותה להשקיף על הנעשה בבית. לאורך פינת העבודה יש דלפק המשמש שולחן עבודה ובגומחה שנוצרה בין הקיר לגג ניצב המחשב.

פינת האוכל, מובלעת בין המטבח לחדר השינה, פתוחה כולה לסלון. בצדה המערבי חלון גדול הזהה לשני החלונות הקבועים בקיר המטבח, שכולם פונים לפטיו ובו צמחייה טרופית.

חדרי הילדות תוכננו כעולמות נפרדים ושונים זה מזה. הצריף של גילי נשאר כפי שהיה, כשהגג המרחף מכסה גם את הגג המקורי של הצריף. החדר של טלי הוא החוץ שהוכנס פנימה. רצפת פרקט (סאן דק) משלימה את האווירה

המטבח נשאר, כביכול, מהמבנה הקודם, אך למעשה נותרו ממנו פנים הארונות ומשטח העבודה בלבד. במראהו הכללי הוא שונה לחלוטין. כאן קיווה פול להגשים חלום: הוא תמיד רצה ארונות מטבח בעלי וילונות מתחת למשטח העבודה נטול דלתות. מיצי גיבשה פשרה: וילונות יהיו, אך מאחורי זכוכית שקופה.

חדרי הילדות תוכננו כעולמות נפרדים ושונים זה מזה. הצריף של גילי נשאר כפי שהיה, כשהגג המרחף מכסה גם את הגג המקורי של הצריף.
החדר של טלי הוא החוץ שהוכנס פנימה. רצפת פרקט (סאן דק) משלימה את האווירה. מבלי משים הותאמו החדרים לאופיין השונה של הבנות.
בסלון, שהוא מרכז הבית ושוקק פעילות במשך רוב שעות היממה, נתלתה נדנדה שבמקורה מיועדת

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה