כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  קומפוזיציה בסלון

קומפוזיציה בסלון

דירת גג בלב השרון, שעוצבה לאחרונה על ידי האדריכל אנריקו סגרה יוצאת דופן בעיצובה “הגברי”, משלבת צבעים כהים ועמוקים עם חומרים מלוטשים ובוהקים

מאת: אירני גילי צילום: נעמי לשם


האדריכל אנריקו סגרה מתקומם קצת לנוכח ההגדרה “עיצוב גברי” בהתייחס לדירה שאותה עיצב בלב השרון. הדייר, איש היי-טק, ביקש דירה שתעוצב בקווים נקיים. כמעט את כל היתר הותיר בידי האדריכל. ואכן, סגרה הקפיד ליצור חללים מעוצבים בקווים נקיים “שהחיבור בין חלל לחלל יעשה בעזרת הצורה והחומר. אלמנטים וחומרים מסוימים ממשיכים מחלל לחלל”, הוא אומר ומציין את הקיר המחופה עץ סופט מייפל הנמתח לאורך הדירה מהכניסה ועד לאזור המגורים ומקשר בין החלל הציבורי לחדרי השינה והמשרד (נגרות: אבי עמית). הקיר משמש להסתרת מערכת החשמל והתקשורת ומצפה גם את דלת שירותי האורחים. גם הקירות הכחולים הפזורים בחלל מחברים ויזואלית בין חלקים שונים של הבית.
חלל הבית נחלק לשניים: חלל ציבורי וחלל פרטי הכולל חדר שינה ואורחים. ביניהם מקשר חלל מלבני הכולל את פינת האוכל, שירותי האורחים והמשרד הפתוח בחלקו.

המטבח פתוח ובמרכזו אי. מכל זווית שבה עומדים האי נראה שונה מעט ומתגלים בו אלמנטים חדשים. האי, המתוכנן בקפידה, נבנה מקיר בנוי, עץ ונגה ונירוסטה ומשלב בתוכו כמה פונקציות. בתוך האי משולב קמין שחור וממנו יוצאות שלוש ארובות נירוסטה.
 “הקמין עם האי מהווה את טבור הבית”, אומר סגרה. “כמו מגדל שעון בכיכר העיר הוא מהווה את נקודת ההתייחסות המרכזית בבית”.

 האי משלב בתוכו את כל החומרים וכל הצבעים שבהם נעשה שימוש בבית. גם הקווים האנכיים והאופקיים, המאפיינים את עיצוב הדירה כולה, נפגשים שם. מצד המטבח, האי משמש משטח עבודה, שטח לאחסון ולישיבה. כיסאות הבר (טולמנ’ס) מתכווננים ומשלימים את גוני האפור והנירוסטה גם יחד.

מטבח פתוח (רגבה), שנבנה על פי תכנונו של המעצב, משלב פורמייקה בגוון אוף-ווייט עם ידיות אופקיות מנירוסטה. משטח העבודה והכיור בנויים אבן קיסר בגוון תואם. מדפים פתוחים, העשויים עץ ונגה, נגמרים בגובה התואם בדיוק את החלון המרכזי בסלון.
לעומת הקווים האופקיים השולטים בעיצוב הדירה, תיכנן סגרה מזנון סלוני בקווים מעוגלים המרככים את הקווים הישרים. מעליו מיסגר האדריכל את שני חלונות הסלון ליחידה אחת שבמרכזה שולב מסך פלסמה. “גם כאן ניסיתי להיות נאמן לקווים הנקיים המאפיינים את העיצוב כולו”, אומר האדריכל, “והמסך נראה כחלק מהחלון”.

תשומת לב מיוחדת הקדיש סגרה לעיצוב התאורה בבית. ספוטים רבים המפוזרים בחלל, מנורות תלויות וארבעה גופי תאורה המחליפים צבעים בתדירות קבועה מראש – כל אלה נועדו ליצור סיטואציות שונות ולשנות אווירה.

כבר מההתחלה מסתמנת חלוקה ברורה בין החללים הציבוריים והפרטיים, שקיר עץ סופט ונגה מקשר ביניהם. בין החללים השונים נשמר קשר ויזואלי דק השומר על אחדות בין כותלי הבית

רצפת החלל הציבורי אינה עשויה פלטה אחידה אלא בנויה כגריד המחזק את תחושת הסדר והניקיון. הרצפה כולה בנויה משני גווני אבן (ורונה לייט, שאנל בייג’) משולבים בגריד ובו הריבועים בהירים והתוחם בגוון כהה (אלוני).
פעמים רבות תחימת החלל נעשית בהפרדה או החלפת חומרים מאזור לאזור. בדירה זו השתמש סגרה בהנמכות תקרה משתנות התוחמות את החלל בבית. “החלל כאן אינו גבוה, זה היה נתון”, אומר סגרה, “כדי ליצור תחושה אופטית של גובה וגם הרגשה של חללים נוספים יצרתי כאן משחק של תקרות מרחפות”, מבהיר סגרה.

סגרה תכנן בהתאם לדרישת בעל הדירה משרד גדול ובו ספרייה בנויה על קיר שלם מהרצפה ועד התקרה שתאורת ספוטים מאירה עליה. מנגד עומד לו שולחן מעץ ונגה שנשען על קיר נמוך התוחם בין המשרד לפינת האוכל. רשת נירוסטה היורדת מן התקרה חוצה את השולחן וממשיכה עד לרצפה ויוצרת מסך חצי שקוף השומר על הפרדה אינטימית מחד ועל קשר עין עם החלל הציבורי מאידך.
הכניסה לשני חדרי השינה מסומנת היטב בחלל. מנורת אווירה מגבס עומדת במרכז הקיר ומנגד ארון מראה גדול. דלתות החדרים גבוהות אף הן וצבועות בגוון אוף-ווייט בשילוב ידיות נירוסטה.

חדר השינה מעוצב כסוויטה הכוללת חדר רחצה הפתוח לאזור השינה וג’קוזי מעוגל. רצפת החדר עשויה מפרקט תלת שכבתי מעץ הירוקו (קאר פרקט) והחללים הרטובים מקרמיקה (חזי בנק). חדר השינה מעוטר בווילונות בד רכים “ניסינו כאן לרכך את הקווים הנקיים בעזרת בדים”, אומר סגרה.

עמדת האי, שהיא לב החלל הציבורי, משלבת בתוכה לא רק את כל החומרים השונים שנעשה בהם שימוש בבית אלא גם פונקציות שונות ומגוונות. יש כאן ניצול מקסימלי של אלמנט עיצובי מקובל.

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(457130) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(12) "091156a1_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(14) "091156a1_big-3" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(457129) ["guid"]=> string(64) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/091156a1_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(457131) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(12) "091156a1_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(14) "091156a1_big-4" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:41" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(457129) ["guid"]=> string(64) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/091156a1_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה