בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  קיר אפור והמון אור: עיצוב אמנותי לבית משפחתי

קיר אפור והמון אור: עיצוב אמנותי לבית משפחתי

החיבור ההדוק בין החוץ לפנים מתבטא בעיצוב מקורי של המסגרות סביב פתחי הבית ובקיר החובק את המעטפת. בחוץ ובפנים, הקיר ממלא תפקיד משמעותי של חלוקה וחיבור בין חלקי הבית

מאת: בן רייצוק, מגזין בניין ודיור צילום: עמית גושר


 
 
מגרש: 362 מ"ר
שטח: 180 מ"ר
אדריכלות: נוימן חיינר אדריכלים
צוות התכנון: שרון נוימן, תמר זהר
 
זיקתה המובהקת של האדריכלית לסגנון האדריכלות המודרנית ניכרת במראה הבית בכללותו, ובעיקר בתכנון מסגרות החלונות והפתחים בבית. בניגוד לאופנה הרווחת היום של פתיחת הבית אל החוץ במקסימום האפשרי, תכננה ובנתה האדריכלית בית מאוורר ומוצף באור טבעי, החודר פנימה דרך פתחים ממוסגרים במסגרות אלומיניום בעוביים שונים וחלקם אף ניתנים לפתיחה. החלונות והדלתות שנועדו לפתיחה מוסגרו בפרופיל רחב יותר דבר המקנה למראה החלונות והדלתות פן אמנותי המזכיר את יצירותיו של מונדיראן. 
 
לחיזוק הרושם האמנותי הוסיפה בחלק מהדלתות והחלונות זכוכית חלבית המדגישה את השקיפות של יתר החלקים ומשחקי הצורות שנוצרו על ידם. הדלתות הניתנות לפתיחה נועדו למטרות מעבר מן החוץ פנימה ולהפך. החלונות הנפתחים, לרוב הפתחים נמצאים בחלקה העליון של המסגרת, נועדו ליצירת סירקולציה של אוויר המסייעת לשמירת טמפרטורה ממוזגת בכל עונות השנה. 
 
 
 
 
 
הבית מורכב מריבוע ומלבן המחוברים ביניהם, למראית עין, באמצעות קיר אפור. הבית נסתר מעיני החולפים ברחוב הסמוך, למעט הקיר האפור העובר בגובהו את שני האגפים ומתרחק מהם בחריץ צר, הוא זה שיוצר נוכחות מסוימת אל מול הרחוב. מלבדו, החלק היחיד שמשיק אל הרחוב, תפוס על ידי החנייה, ומשום כך הכניסה אל הבית מוקמה בצד הבית. הבריכה המשתקפת מהחלון הנמצא מול הכניסה, על מימיה הרעננים בגוני תכלת בוהקים, מקבלת את פני הנכנסים. צרה יחסית וארוכה היא נמשכת לכל אורך הבית, וניתן להביט עליה מכל אחד מחדרי הבית. 
 
 
 
 
חיצונית, הקיר האפור שהובלט על ידי טיח בטקסטורה מיוחדת, מהווה חוליה מחברת שקושרת בין שני חלקי הבית. בפנים, מחופה באותו טיח, יוצר הקיר חיץ. בקומת הכניסה, הקיר מפריד בין האזור החברתי לבין שירותי האורחים והממ"ד, בו עוצב משרדו של הדייר. הקיר גם מסתיר חלק מגרם המדרגות העולה לקומה השנייה. את החלל שנוצר מתחת למדרגות ניצלה נוימן לפינת מחשבים משפחתית ולספרייה גדולה שלצדה דלת הפונה אל הבריכה אשר דרכה ניתן להגיע ישירות לחדר רחצה קטן שנועד למשתמשים בבריכה. 
 
 
 
 
 
 
בקומה העליונה, הקיר האפור מהווה הפרדה בין שלושת חדרי הילדים לבין יחידת ההורים. מהמישורת העליונה של גרם המדרגות המגיעה אל הכניסה ליחידת ההורים, נמשך גשר המגיע אל חדרי הילדים. הגשר בנוי עץ, נשען על מסגרת מסיבית של קורות ברזל (דבל טי) ותחום על ידי מעקה בטיחותי עשוי רשת ברזל. דרך החלונות הגדולים הממוקמים לאורך הגשר, חודר אור יום המציף בזוהרו את כל האזור החברתי, כניסה, פינת אוכל וסלון. 
 
 
 
 
 
 
 
אלמנט באוהאוס אופייני בצורת חלון צר וארוך המתמשך לכל גובהו של הבית, שולב בקיר הבית הצדדי הפונה אל הבריכה. גם בחלון הזה, כמו ביתר המסגרות בבית, ניתן לזהות קטע הנועד לפתיחה למטרות אוורור.
 
 
 

ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

עיצוב בתים פרטיים

הצריף האוסטרלי שיגרום לכם לעצור


בלב השממה, על גבעה המשקיפה על עמק ירוק, ניצב לו מבנה מעץ המיועד למתבודדים אשר מבקשים להתנתק מהקצב המטורף של החיים המודרניים ולהתחבר מחדש לטבע

תגובות

אחד המדכאים שראיתי
מוזיאון קפוא..

אהבתי
אולי כדאי להוסיף שטיח צבעוני בסלון שיוסיף חמימות

אהבתי
אולי כדאי להוסיף שטיח צבעוני בסלון שיוסיף חמימות

בית שהשקיעו בו כל כך הרבה כסף...
ונראה כך??? בזבוז מוחלט!!!

מי עשה את הארון בחדר שינה?

עשוי היטב אך מרגיש קר ומנוכר
רואים בבירור כי נעשתה עבודה מקצועית ואיכותית. אך התוצאה משום מה קודרת לעין. ייתכן ושילוב הצבעים והמרקמים הם היוצרים אווירה קרה ולא ביתית. אבל אולי לזה התכוון המשורר....

הכל נדוש
עם כל כך הרבה כסף אפשר לעשות משהו קצת יותר מקורי. חבל

הדמיות ברמה מאוד גבוהה

השחור היום שחור מאוד!

יפה מאוד. נראה הרבה יותר מ180 מ"ר.

יש בעיה עם בתים מעוצבים מדי....

מקסים
אהבתי , אמנם קצת קר וכנראה בגלל האפורים אך עדיין משדר רוגע ונקיון. אלמנטים צבעוניים לא יזיקו כאן.

מקסים!!!
מקסים!!! אהבתי מאד

התייחסות למפתחים .
מבלי להתייחס למבנה ועיצוב הפנים . אני מאוד אוהב את אלו שבחרו לחיות בבית "מואר" שפתוח כמה שיותר לגינה/פטיו....החצר נכנסת לבית והבית יוצא לחצר .בבתים עם מגבלת גודל זה נותן תוספת משמעותית ומשחרר את תחושת המחנק והאפלולית בבתים מסוגרים ואטומים לסביבה . כמובן שיש חשיבות גם למבנים שבנויים סביב .

קצת צבע לא היה מזיק שם..

קר ומנוכר

זה גרוע אפילו בשביל משרדי מס הכנסה
עוד פעם בית אפור, לא מטוייח, בלי רהיטים, בלי חפצים, בלי טעם ובלי ריח. מה יהיה איתכם, אנשים???

תגובה 2 כל כך נכון

תגובה
מואר אך כל כך קר!! קצת אומנות על הקירותמולו פריט או שניים היו עודים את ההבדל

ראינו כבר.. לא מזמן..
מילא למחזר אבל איך במרווח כל כך קצר. בית יפה אבל ראינו כבר.

רגשות מעורבים
כאשר צופה בתמונות, מצד אחד בית מהמם, מאוד מודרני ועשוי טוב. מצד שני - קונספט של מבנה ציבורי, לא בית מגורים. כאשר אני מתבוננת בבית הזה אני רואה אדריכל שמתמחה במבנים ציבוריים: ספריות , מרכזי כנסים, וכדומה. יש המון אלמנטים אדריכליים שנלקחו משם. אפילו החלון הארוך של קיר המדרגות - לא נראה כמו חלון שתוכנן לבית מגורים, בצורתו. הוא נראה כמו חלון של הכנסיות המודרניות האלה בדנמארק ואיסלנד. הכל התערבב כאן. אבל הציבורי - שולט. בנוגע לעיצוב הפנימי - אני מבינה שזה עניין של טעם אישי של לקוח, וזה מה שהוא רצה, ולכן אין כאן מקום לביקורת. יכולה רק לומר ששוב פעם אין כאן תחושה של משפחה. בעיני עיצוב מוצלח מתחיל כאשר אנחנו נכנסים לבית ומבינים מי גר כאן. לא במקרה הנ"ל.

בית מדהים! אבל מה יהיה עם האפור הזה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *