כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  רוכבים אל השקיעה

רוכבים אל השקיעה

בעמק יפה בין סוסים ושדות עומד לו ביתו של יבואן יינות – ואולי בית הוא הגדרה לא מדוייקת לאחוזה שמשתרעת על 13 דונם ושהשטח הבנוי שבה עומד על 900 מ"ר

מאת: שרה ברוך צילום: פול זיטרון


הדרך לראנצ'ו אל אורטיגו שבעמק הבראבו במקסיקו מתפתלת אל תוך יערות קסומים של עצי אורן גבוהים. לאחר כשעתיים של נסיעה ממקסיקו סיטי בתוך נוף ירוק חלומי ומצויר, כזה שמשכיח את היעד, סטינו, אנדריי אוליברס, המלווה שלי ממשרדו של דניאל אלוורז, ואנוכי לדרך כורכר המובילה לחווה.שער עץ רחב בעל שתי כנפיים נפתח אל נוף משגע של עמק ירוק ומסביב לו חורשת עצי אורן צפופה.

העמק מונה כ-13 דונם והוא השטח שעליו מוקמה החווה של יבואן יינות מקסיקני ומשפחתו. המשפחה, שתחביבה המשותף הוא רכיבה על סוסים, ביקשה מהאדריכל דניאל אלוורזלתכנן ולבנות לה חוות סוסים עם בית נופש. כשפנו אליו ברור היה להם שהחווה לא תהיה בסגנון מסורתי אלא מודרני ונועז, ממש כתדמיתו של אלוורז בשוק המקסיקני.

על גבעה קטנה בשולי השטח, מוקם הבית שאורכו 120 מטר והמשמש את המשפחה ואורחיה במרבית סופי השבוע. בעמק נבנה שטח מועדון הרכיבה, הנאמן לקו המינימליסטי של הבית. הוא כולל אורוות המאכלסות 12 סוסים, כמו גם חדרי טיפול ומגורים לעובדים, משטחי רכיבה ואימון ושבילי כורכר לרכיבה על טרקטורונים לילדים.

למעשה הבית צף מעל הגבעה שעליה נבנה, בזכות קונסטרוקציית ברזל איתנה שתוכננה מתחתיו על מנת למנוע חדירת חיות וחרקים לבית, כמו גם בעיות אפשריות של ריקבון בצנרת הבית, שעלולות להיגרם מהעובדה שהאזור, כמו גם האדמה, לחים מאוד.

חצר הכניסה לבית רוצף אבן טבעית בגוון חום בהיר. היא מאזנת את הקרירות שמשדרים לוחות הבטון המתוחים לכל אורך צדו המזרחי של הבית, הפונה לשולי השטח, ותפקידם לקרר את האגף החשוף כולו לשמש המקסיקנית היוקדת.
אלוורז אוהב להצמיד מים לבית שהוא מתכנן. לדעתו נוכחותם מושכת אנרגיות חיוביות וחיוניות ומשרה רוגע על הבאים. בריכת נוי רדודה עם צמחי שרך וגומא, שדגי זהב גדולים שטים בה, נבנתה לשם כך לכל אורך הקיר המזרחי. לוחות עץ הונחו מעליה בכניסה לבית ולמטבח ומהווים מעין גשרונים.

הבית כולו מודולרי – כל יציקות הבטון הן בגודל זהה וכמותן לוחות הזכוכית המהווים את הקיר המערבי. התקרה ממשיכה את הקו ומורכבת מלוחות זהים בגודלם של קירות גבס המקובעים במסגרת אלומיניום. הסדר והמינימליזם שולט כאן, אין ספק.

דלת עץ כהה ואלגנטית שתולה בתוך קיר הצבוע בגוון דומה, ממשיכה את הקו הנקי, אך בצבע חם מעט יותר. הדופן המערבית של הבית בנויה לוחות זכוכית במסגרת אלומיניום מסיבית – חלקם משייטים על מסילה וחלקה קבועים. בזכותם המראה הראשוני בכניסה לבית מרהיב ביופיו: לא הבית אלא העמק הירוק עם האורוות והחורש מסביב. רק אז מגלה המתבונן שגם המבואה עצמה מעניינת – גם האמנות שמקשטת אותה וגם תקרת הסקיילייט שלכל אורכה, המספקת אור טבעי ומשחק אדריכלי.


הריצוף בכל הבית הוא בטון מוחלק בגוון אפור ובגימור מבריק. סדקים בבטון לא תוקנו או טושטשו, כדי להותיר תחושה של טבעיות וגולמיות ולשבור מעט את המראה הפרפקציוניסטי והמודולרי .

ממש משמאל למבואת הכניסה פונים למסדרון המוביל לשבעה חדרי השינה בבית. לכל אחד מהם צמודים חדר ארונות, שירותים ומקלחת. זה של ההורים מרווח במיוחד ובימים אלה מוצבת בו גם מיטת התינוק שנולד לא מכבר. האחרון בשורה הוא חדר האורחים שהמבנה שלו מופרד מזה של בני הבית. למרות ההפרדה, לוחות הבטון המתוחים לאורך החזית משווים למבנה מראה אחיד.

חוזרים למבואת הכניסה. משמאלה, אחרי פתח המסדרון המוביל לחדרי השינה, סלון רחב ממדים ובו שתי מערכות ישיבה של חברת רוש בובואה הצרפתי. הריהוט, גופי התאורה, חפצי האמנות והאח, כולם בקווים נקיים ומינימליסטיים, והאווירה במקום חמימה ונעימה, בזכות הגוון החום כהה של הריהוט והשטיחים בצבעי אוקר ויין.

מצדה הימני של מבואת הכניסה פתח רחב, זהה בגודלו לפתח המוביל לסלון. דרכו מגיעים לפינת האוכל הצמודה למטבח ופתוחה אליו. גם כאן, כבכל הבית, הקווים מינימליסטיים. עשרה כיסאות-כורסה מחליפים את כיסאות המטבח הרגילים סביב השולחן. אהיל לבן גדול במיוחד בעיצוב נקי ופשוט יורד למרכז השולחן ומשרה אווירה דרמטית כלשהי. המטבח עצמו לבן לחלוטין, למעט מוצרי החשמל המטאליים. החלל נפתח אל בריכה מקורה, תקרת סקיילייט חשמלית שולבה בזו הרגילה ובימי שמש חמים בעלי הבית פותחים אותה ואת דלתות  ההזזה, ויוצרים תחושה של בריכה פתוחה לגמרי. חצי מפלס מתחת לשטח הבריכה ממוקם מגרש הטניס, על משטחי שטיח ירוק, הנותרים יבשים יחסית גם כשיורד גשם, המחלחל דרכם לאדמה.

מכל אחד מחדרי הבית, כ

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(457169) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:44" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(34) "רוכבים-אל-השקיעה_224" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(92) "%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%9c-%d7%94%d7%a9%d7%a7%d7%99%d7%a2%d7%94_224-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:44" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:44" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(457168) ["guid"]=> string(86) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/רוכבים-אל-השקיעה_224.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(457170) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:45" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:45" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c004966c34c7_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "c004966c34c7_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:45" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:35:45" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(457168) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/c004966c34c7_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה