כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(8539) "

הדיירים: משפחה בת 6 נפשות

השטח: 240 מ"ר בנוי

אדריכלות: איילת שמש

כל אחת משלוש הקומות של הבית הזה משתרעת על שטח של 80 מ"ר, שהותאמו למשפחה בת שש נפשות. כך, שתי הבנות הבוגרות "השתלטו" על קומת המרתף, בה עוצבו להן שתי סוויטות מאובזרות בחדר ארונות, מקלחת מפנקת ואזור חברתי משותף. בקומה העליונה רוכזו יתר חדרי השינה וההורים זכו ביחידת דיור משלהם שכוללת חדרי ארונות נפרדים ומקלחון רחב ידיים. בקומה העליונה נוספה מרפסת שמש שמשותפת ליחידת ההורים ולחדרו הילד המתבגר.

 

לב הבית, בו מתקיימת עיקר הפעילות המשפחתית והחברתית, הם המטבח ופינת האוכל, ולא הסלון כמו שנהוג ברוב הבתים. לסלון, שפונה לחזית הרחוב, הוקצע שטח קטן בהרבה והוא נראה כמו מפלס מנוחה בין הקומות, הרבה בגלל העובדה שהוא מיועד בעיקר לצפייה בטלוויזיה, אין ממנו יציאה לחצר והוא פונה לחזית. במרכז החדר נבנה קיר עטוף בחלון שקוף שמאפשר לאור היום לחדור פנימה עד שעות אחר הצהרים המאוחרות מבלי שהעוברים ברחוב יוכלו לחדור לפרטיות הדיירים.

התאמה מקסימלית של הבית לדיירים בולטת גם בריבוי מקומות אחסון וניצול מרבי של פינות שונות בבית. בעיצוב הבית מורגשת פשטות שמתבטאת בבחירת החומרים, שילובי גוונים ושפע של אור טבעי. כל אלו יחד יוצרים כאן תחושה של מקום שפשוט כיף לגור בו.

 

 
שביל הכניסה לבית

 


מבט כללי על הבית כולו

 


המיקום והפונקציונאליות של הסלון כאן שונה לחלוטין ממה שהישראלי הממוצע מכיר

 


היציאה לחצר היא דווקא דרך המטבח ולא הסלון

 


קיר החזית אמנם שקוף ועשוי זכוכית אבל בלוק הטלוויזיה מאפשר שמירה על פרטיות

 


הלב החברתי של הבית הוא הסלון ופינת האוכל, ומכאן גם בהתאם תוכננה היציאה אל החצר

 


מבט נוסף במטבח

 


אחסון מקורי במטבח

 


מבט אל הקומה הראשית

 


גוף תאורה מעניין מלווה את מדרגות הבית

 


מבט על מגרם המדרגות

 


אחסון היה אחד הגורמים המשמעותיים בתכנון החדרים

 

רוצים גם?

ארונות מעוצבים: לכל העסקים

מיטות ומזרנים: לכל העסקים

 


וכך הוא גם בא לידי ביטוי

 


חדר שינה בבית

 


הבעל ביקש מקלחון מרווח וגם קיבל אחד כזה

 


אחד מחדרי הילדים בבית

 


חדר רחצה מרווח וגדול

 


אחסון הוא מילת המפתח

 

  


רשימת ספקים חלקית:

ריצוף: בטון מוחלק פלס Design

תאורה: קמחי תאורה

קמין: אורטל

נגרות מטבח: מוטי לטי


אהבתם? הנה עוד בתים מעניינים:

בית קוביה מעוצב ומדהים

בית מודרני בכרכור

לגור בעיצוב כפרי בשרון

" ["image"]=> string(130) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/151/פשוט פשוט פשוט ויעיל/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(130) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/151/פשוט פשוט פשוט ויעיל/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  שובר שגרה: בית ישראלי בתכנון שונה מהרגיל

שובר שגרה: בית ישראלי בתכנון שונה מהרגיל

את עיקר תשומת הלב בתכנון של הבית הזה תמצאו בעיקר בפונקציונליות ובעובדה שדווקא הסלון הוקטן והמטבח זכה להרחבה. בואו לסיור

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום: מושי גיטליס


הדיירים: משפחה בת 6 נפשות

השטח: 240 מ"ר בנוי

אדריכלות: איילת שמש

כל אחת משלוש הקומות של הבית הזה משתרעת על שטח של 80 מ"ר, שהותאמו למשפחה בת שש נפשות. כך, שתי הבנות הבוגרות "השתלטו" על קומת המרתף, בה עוצבו להן שתי סוויטות מאובזרות בחדר ארונות, מקלחת מפנקת ואזור חברתי משותף. בקומה העליונה רוכזו יתר חדרי השינה וההורים זכו ביחידת דיור משלהם שכוללת חדרי ארונות נפרדים ומקלחון רחב ידיים. בקומה העליונה נוספה מרפסת שמש שמשותפת ליחידת ההורים ולחדרו הילד המתבגר.

 

לב הבית, בו מתקיימת עיקר הפעילות המשפחתית והחברתית, הם המטבח ופינת האוכל, ולא הסלון כמו שנהוג ברוב הבתים. לסלון, שפונה לחזית הרחוב, הוקצע שטח קטן בהרבה והוא נראה כמו מפלס מנוחה בין הקומות, הרבה בגלל העובדה שהוא מיועד בעיקר לצפייה בטלוויזיה, אין ממנו יציאה לחצר והוא פונה לחזית. במרכז החדר נבנה קיר עטוף בחלון שקוף שמאפשר לאור היום לחדור פנימה עד שעות אחר הצהרים המאוחרות מבלי שהעוברים ברחוב יוכלו לחדור לפרטיות הדיירים.

התאמה מקסימלית של הבית לדיירים בולטת גם בריבוי מקומות אחסון וניצול מרבי של פינות שונות בבית. בעיצוב הבית מורגשת פשטות שמתבטאת בבחירת החומרים, שילובי גוונים ושפע של אור טבעי. כל אלו יחד יוצרים כאן תחושה של מקום שפשוט כיף לגור בו.

 

 
שביל הכניסה לבית

 


מבט כללי על הבית כולו

 


המיקום והפונקציונאליות של הסלון כאן שונה לחלוטין ממה שהישראלי הממוצע מכיר

 


היציאה לחצר היא דווקא דרך המטבח ולא הסלון

 


קיר החזית אמנם שקוף ועשוי זכוכית אבל בלוק הטלוויזיה מאפשר שמירה על פרטיות

 


הלב החברתי של הבית הוא הסלון ופינת האוכל, ומכאן גם בהתאם תוכננה היציאה אל החצר

 


מבט נוסף במטבח

 


אחסון מקורי במטבח

 


מבט אל הקומה הראשית

 


גוף תאורה מעניין מלווה את מדרגות הבית

 


מבט על מגרם המדרגות

 


אחסון היה אחד הגורמים המשמעותיים בתכנון החדרים

 

רוצים גם?

ארונות מעוצבים: לכל העסקים

מיטות ומזרנים: לכל העסקים

 


וכך הוא גם בא לידי ביטוי

 


חדר שינה בבית

 


הבעל ביקש מקלחון מרווח וגם קיבל אחד כזה

 


אחד מחדרי הילדים בבית

 


חדר רחצה מרווח וגדול

 


אחסון הוא מילת המפתח

 

  


רשימת ספקים חלקית:

ריצוף: בטון מוחלק פלס Design

תאורה: קמחי תאורה

קמין: אורטל

נגרות מטבח: מוטי לטי


אהבתם? הנה עוד בתים מעניינים:

בית קוביה מעוצב ומדהים

בית מודרני בכרכור

לגור בעיצוב כפרי בשרון

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

כתיבת תגובה