כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(15) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1337) "

הדיירים: זוג + 2
המיקום: קיבוץ משמר העמק
השטח: 160 מ"ר
התקציב: 400,000 ₪
אדריכלות: סטודיו זרתא
עיצוב פנים: קרן מאיר

לאחר שנים של מגורים בעיר, החליט אב המשפחה לחזור לקיבוץ משמר העמק בו גדל, ולהקים שם את ביתו. יחד עם בת זוגו הוא בחר באחד מהדגמים שהוצעו למכירה בהרחבה של הקיבוץ. כיוון שכל הדגמים היו כמעט זהים זה לזה, היה חשוב לדיירים ליצור בית ייחודי שיעניק להם תחושת עצמאות בתוך הקהילה השיתופית. "המילים 'מיוחד', 'אחר' ו'אווירה' הן שסללו את דרכנו המשותפת", מספרת המעצבת קרן מאיר. "חשוב להבין שבחיים בקיבוץ ישנו קו דק שעובר בין הפרטי לציבורי, ועל הקו הזה צעדנו לאורך כך התהליך. מבחוץ הבית פשוט ומתאים לאופי החיים בקיבוץ, אך ברגע שנכנסים אליו מגלים עולם אחר ושונה".

" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1064) "

בעלי הבית ביקשו ליצור בית חמים ועוטף, שיישקף אותם ואת אופיים. המעצבת מספרת שהסגנון של הבית נוצר תוך כדי עבודה. "הם ביקשו משהו שיהיה שלהם", היא אומרת. "סגנון ללא שם או הגדרה". ואכן, הבית הוא לא כפרי או מודרני מדי, והצבעוניות בו נוכחת אך עם זאת עדינה.

כיוון שמדובר בבית מקבלן, לא ניתן היה לבצע שינויים משמעותיים במבנה ובתכנון הפנים. אולם, עם חשיבה יצירתית והרבה השקעה, הצליחה המעצבת לצאת מהסטנדרט ולהעניק לדיירים את הבית הייחודי שעליו הם חלמו. "הבית 'בנה את עצמו' בהדרגה", היא מסבירה. "בכל שלב התייחסנו לשלב הקודם והוספנו עליו עוד נדבך, עוד בחירה, עוד פריטים משמעותיים".

" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(959) "

בעיצוב הבית שולטים גוונים ירוקים שונים. אלה מתחילים כבר בדלת הכניסה, ומשם ממשיכים למטבח ולחדרי הרחצה. כדי לאזן את הגוונים האלה, נעשה גם שימוש בשחור, לבן, שמנת, חאקי ועץ. בסלון ובפינת האוכל שולבו גם גווני פודרה עדינים שמופיעים בפרטי הריהוט ובנגרות, ומשלימים נפלא את הבסיס הירקרק.

דגש חשוב בעיצוב הבית הושם על תכנון המטבח. כדי ליצור מטבח מרווח הוחלט להגדיל אותו מעט על חשבון המרחב הציבורי. כעת המטבח בנוי בשני פסים מקבילים, שביניהם מפרידה דלת היציאה למרפסת קדמית. שולחן האוכל ממקומם בסמוך לסלון, ובכך מחבר בין המטבח לשאר הבית.

" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(54) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(693) "

הדיירים אמנם קיוו לתכנן בית ייחודי ושונה, אך לא היו מוכנים שהדבר יבוא על חשבון יצירת אווירה נעימה ומשפחתית. כדי להשרות חמימות, כל חדרי השינה בבית מרוצפים בפרקט למינציה בגוון אלון מעושן. פרקט זה גם מהווה רקע עדין לנגרות ולרהיטים הצבעוניים יותר. בין הפריטים הצבעוניים ניתן למצוא את ארון הקיר בחדר של ההורים שצבוע בכחול עמוק, ואת השידות והטפטים בחדרי הבנות שמוסיפים נגיעות של מנטה.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(1365) "

המעצבת קרן מאיר נוטה לעצב בתים בהשראת שירים. במקרה הזה בחרה בעלת הדירה בשיר "שמיים" של יגאל בשן ז"ל. "זאת הייתה הבחירה הכי מרגשת והכי מדויקת", אומרת המעצבת. "הרגשנו שכתבו לנו את הבית והתחברנו לכל מילה, לכל משפט".
השורה שתפסה את המעצבת במיוחד בשיר זה היא: "כאן אני מרגיש כמו שאני". לדבריה, השורה הזאת מתמצתת את כל הפרויקט, ומדגישה כיצד הבית הייחודי מספר את הסיפור של דייריו. ברוח הזאת, היא ממליצה לכל מי שמתכנן לעצב בית, להסתכל קודם כל פנימה. "בדקו מי אתם, מה חשוב לכם וצרו את הסגנון שלכם", היא מציעה. "אין צורך לחפש שמות או הגדרות – פשוט חברו יחד דברים שנכונים עבורכם וקרובים ללבכם".

רשימת ספקים חלקית:
מטבח – פנל מטבחים
נגרות -אינהאוס דיזיין
תאורה -לגעת באור
דלתות – מסטר לוק

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [14]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ

עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מאור מויאל


הדיירים: זוג + 2
המיקום: קיבוץ משמר העמק
השטח: 160 מ"ר
התקציב: 400,000 ₪
אדריכלות: סטודיו זרתא
עיצוב פנים: קרן מאיר

לאחר שנים של מגורים בעיר, החליט אב המשפחה לחזור לקיבוץ משמר העמק בו גדל, ולהקים שם את ביתו. יחד עם בת זוגו הוא בחר באחד מהדגמים שהוצעו למכירה בהרחבה של הקיבוץ. כיוון שכל הדגמים היו כמעט זהים זה לזה, היה חשוב לדיירים ליצור בית ייחודי שיעניק להם תחושת עצמאות בתוך הקהילה השיתופית. "המילים 'מיוחד', 'אחר' ו'אווירה' הן שסללו את דרכנו המשותפת", מספרת המעצבת קרן מאיר. "חשוב להבין שבחיים בקיבוץ ישנו קו דק שעובר בין הפרטי לציבורי, ועל הקו הזה צעדנו לאורך כך התהליך. מבחוץ הבית פשוט ומתאים לאופי החיים בקיבוץ, אך ברגע שנכנסים אליו מגלים עולם אחר ושונה".

בעלי הבית ביקשו ליצור בית חמים ועוטף, שיישקף אותם ואת אופיים. המעצבת מספרת שהסגנון של הבית נוצר תוך כדי עבודה. "הם ביקשו משהו שיהיה שלהם", היא אומרת. "סגנון ללא שם או הגדרה". ואכן, הבית הוא לא כפרי או מודרני מדי, והצבעוניות בו נוכחת אך עם זאת עדינה.

כיוון שמדובר בבית מקבלן, לא ניתן היה לבצע שינויים משמעותיים במבנה ובתכנון הפנים. אולם, עם חשיבה יצירתית והרבה השקעה, הצליחה המעצבת לצאת מהסטנדרט ולהעניק לדיירים את הבית הייחודי שעליו הם חלמו. "הבית 'בנה את עצמו' בהדרגה", היא מסבירה. "בכל שלב התייחסנו לשלב הקודם והוספנו עליו עוד נדבך, עוד בחירה, עוד פריטים משמעותיים".

בעיצוב הבית שולטים גוונים ירוקים שונים. אלה מתחילים כבר בדלת הכניסה, ומשם ממשיכים למטבח ולחדרי הרחצה. כדי לאזן את הגוונים האלה, נעשה גם שימוש בשחור, לבן, שמנת, חאקי ועץ. בסלון ובפינת האוכל שולבו גם גווני פודרה עדינים שמופיעים בפרטי הריהוט ובנגרות, ומשלימים נפלא את הבסיס הירקרק.

דגש חשוב בעיצוב הבית הושם על תכנון המטבח. כדי ליצור מטבח מרווח הוחלט להגדיל אותו מעט על חשבון המרחב הציבורי. כעת המטבח בנוי בשני פסים מקבילים, שביניהם מפרידה דלת היציאה למרפסת קדמית. שולחן האוכל ממקומם בסמוך לסלון, ובכך מחבר בין המטבח לשאר הבית.

הדיירים אמנם קיוו לתכנן בית ייחודי ושונה, אך לא היו מוכנים שהדבר יבוא על חשבון יצירת אווירה נעימה ומשפחתית. כדי להשרות חמימות, כל חדרי השינה בבית מרוצפים בפרקט למינציה בגוון אלון מעושן. פרקט זה גם מהווה רקע עדין לנגרות ולרהיטים הצבעוניים יותר. בין הפריטים הצבעוניים ניתן למצוא את ארון הקיר בחדר של ההורים שצבוע בכחול עמוק, ואת השידות והטפטים בחדרי הבנות שמוסיפים נגיעות של מנטה.

המעצבת קרן מאיר נוטה לעצב בתים בהשראת שירים. במקרה הזה בחרה בעלת הדירה בשיר "שמיים" של יגאל בשן ז"ל. "זאת הייתה הבחירה הכי מרגשת והכי מדויקת", אומרת המעצבת. "הרגשנו שכתבו לנו את הבית והתחברנו לכל מילה, לכל משפט".
השורה שתפסה את המעצבת במיוחד בשיר זה היא: "כאן אני מרגיש כמו שאני". לדבריה, השורה הזאת מתמצתת את כל הפרויקט, ומדגישה כיצד הבית הייחודי מספר את הסיפור של דייריו. ברוח הזאת, היא ממליצה לכל מי שמתכנן לעצב בית, להסתכל קודם כל פנימה. "בדקו מי אתם, מה חשוב לכם וצרו את הסגנון שלכם", היא מציעה. "אין צורך לחפש שמות או הגדרות – פשוט חברו יחד דברים שנכונים עבורכם וקרובים ללבכם".

רשימת ספקים חלקית:
מטבח – פנל מטבחים
נגרות -אינהאוס דיזיין
תאורה -לגעת באור
דלתות – מסטר לוק

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

תגובות

כתיבת תגובה