כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  שחור ולבן: ביקור בדירה ענקית בלב תל אביב

שחור ולבן: ביקור בדירה ענקית בלב תל אביב

מטבח שחור ומעטפת לבנה היו הקווים המנחים בשתי דירות הדופלקס במגדל תל אביבי שחוברו לטובת משפחה צעירה שחזרה לגור בישראל. התוצאה לפניכם

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום: אמית הרמן


הדיירים: משפחה צעירה

המקום: תל אביב

השטח: 170 מ"ר

אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין

אחרי שנים בהן גרו בארצות שונות בעולם, החליטו בני המשפחה הצעירה אצלה אנחנו מתארחים שהגיע הזמן לחזור לישראל ולתל אביב ורכשו שתי דירות דופלקס באחד ממגדלי העיר מתוך מטרה לחבר אותן לכדי דירה גדולה אחת. בדירה שנוצרו חולקו כל החללים מחדש עם הרבה דגש על התייחסות לנוף העירוני ושילוב של הים ברקע הבית. שני אתגרים עיקריים עמדו כאן בפני האדריכל ירון ברונשטיין שנקרא למשימה. האחד הוא הרצון ליצור בבית תחושה של חום ומשפחתיות על אף גובה התקרה הכפול בסלון והפתיחות לחוץ והשני היה ההתמודדות עם שפע של פריטים, רהיטים וחפצי אמנות שהדיירים אספו במשך השנים ונדרשו להשתלב נכון כדי שלא ליצור "רעש" ויזואלי בדירה.

כך, הבחירה בשני גוונים בסיסיים – שחור ולבן – התבקשה מעצמה והשתלבה עם אופן התכנון מחדש של חלוקת החללים בדירה, שהתבצע מן הפנים אל החוץ כשלב הדירה, המטבח, משמש כנקודת ציר שסביבה מתוכננים כל החללים המשותפים. לנקודת המפגש המרכזית הזו ניתן הגוון השחור שמעמיק אותה ומעצים את תחושת האינטימיות ומצדה השני, בחזית המערבית, אור השמש נכנס באופן ישיר משעות הצהריים המאוחרות אל פנים הדירה ו"נספג" בצבע השחור של חזיתות המטבח. וילונות לבנים צחורים מרצפה עד תקרה, שמקיפים את חזיתות הדירה, משתתפים בנטל של ריכוך קרני השמש ומייצרים רקע אוורירי, דינמי ושקט ומדגישים את הרעיון המרכזי של תכנון הדירה – מרכז כהה מלכד ואלמנטים היקפיים של קירות ווילונות לבנים. 

 


קוביה שחורה מוקפת בלבן 

 


מבט על המטבח

 


ארונות האחסון ממשיכים אל מתחת לגרם המדרגות

 


המטבח הוא מרכז הבית וסביבו הפונקציות הציבוריות השונות 

 


תקרה כפולה מכניסה המון אור לסלון

 


מבט מפינת האוכל אל הסלון והספריה העצומה שבו

 


סלון הבית

אל הדירה נכנסים דרך מבואה קטנה אל חלל אירוח דו קומתי, ודרך ויטרינה ענקית משתקף החוץ. בתכנון הכניסה לדירה הושקעה מחשבה אדריכלית, מכיוון שמתווה הדירה המאוחדת חייב מפגש בין שתי גאומטריות שונות באזור הכניסה. הנושא הודגש על ידי שמירת הקווים הישרים, תוך הרחבת הכניסה לשיפור המראה ונוחיות המשתמשים ואותה תפישה גאומטרית ממשיכה ממבואת הכניסה לעבר הסלון ובאה לידי ביטוי בתכנון ספרייה לכל גובהו של החלל. לספרייה נבחר דווקא הגוון הלבן שיהווה רקע לצבעוניות הספרים והפרטים שנאספו על ידי הדיירים. סמיכות המטבח לגרם המדרגות אפשר לאדריכל לנצל את החלל שמתחת למדרגות לארון אחסון שמשרת את המשתמשים במטבח, בפינת האוכל ובסלון וחסך מקום במטבח עצמו ואפשר תכנון של ארונות עליונים קטנים במיוחד.

 

בקומה התחתונה משתרע כל האזור החברתי של הדירה – המטבח שמהווה ציר מרכזי לפינת אוכל, לסלון ולחדר משפחה. מאחורי המטבח, חבוי חדר עבודה שתחום בקיר זכוכית שקבועה בפרופיל בלג ומשמש גם כחדר להלנת אורחים. גרם מדרגות מרשים מוביל לקומה העליונה, ובה מרוכזים במבנה היקפי כל חדרי השינה שמשלימים תמונה כוללת של דירה אחת. 

 


קרני האור משתנות לאורך היממה ומשנות גם את תאורת הבית

 


חוץ ופנים

 


המטבח משתלב בגרם המדרגות

 

רוצים גם?

מדרגות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

פרקטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 


תאורה במדרגות שמטפסות אל החלל הפרטי

 


חדר עבודה מסתתר כאן בחלל הציבורי

 


חדר השינה של ההורים

 


חדר הרחצה של ההורים

 


חדר ילדים בבית

 


חדר הרחצה של הילדים 

 


רשימת ספקים חלקית:

נגרות: נגריית עץ הבאובב

גופי תאורה: דורי קמחי תאורה

זכוכית: בר אור מראות

 

קבלן: אליהו בדוסה

 

אהבתם? הנה עוד דירות במגדלי תל אביב:

דירת יוקרה בפרויקט צמרת

לגור על הגובה

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

חוץ-פנים-חוץ: רצף ירוק מהגינה אל הנוף החיפאי


המשפחה רכשה בית בחיפה עם נוף אל הכרמל וגינה חמודה, יצירת הקשר בין הפנים לחוץ ובין הגינה לנוף הוא שחולל את תכנון הבית וחלוקת החלל

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

תגובות

כתיבת תגובה