כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  שינוי תדמית: הצצה לבית משופץ בהוד השרון

שינוי תדמית: הצצה לבית משופץ בהוד השרון

הדיירים רצו שינוי – לעבור דירה או לבנות תוספת לבית הקיים, אבל במקום זה הם החליטו לשפץ ולשדרג את הקיים בעזרת שינויים פנימיים ועיצוב שונה לחלוטין

מאת: יוליה ברודסקי גזית צילום:


המקום: הוד השרון

השטח: 180 מ"ר, הבית משתרע על מגרש של 300 מ"ר, 6 חדרים

הדיירים: זוג + 2 בנים
עיצוב פנים: שירלי פרלמן
 
 

החיים מלאים בהחלטות, וההחלטות לרוב מתקבלות משיקולים כלכליים. את זה בדיוק למדה מקרוב המשפחה מהוד השרון שרצתה לעבור לבית חדש שיעוצב בדיוק לטעמה ולרצונותיה, אך גילתה שההשקעה גדולה הרבה יותר ממה שתכננה. אפילו התוכנית לבנות עליית גג שתשמש כחדר לילד הבכור ירדה מהפרק בדיוק מאותן הסיבות.

 
גבס: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

אבל מי אמר שבגלל כסף צריך להרים ידיים ולוותר על בית החלומות? מפגישה עם מעצבת הפנים הם גילו שבעזרת שינויים פנימיים בחלל ועיצוב שונה, אפשר לתכנן דירה מחודשת ומותאמת לטעמם מבלי לוותר על הנכס הקיים. תוך חודשיים וחצי עברה הווילה בת ה-12 שנה שינוי תדמית: מעוד מבנה קבלני סטנדרטי חיוור לבית בעיצוב מודרני ואלגנטי בצבעי אפור, כסף ולבן עם נגיעות של עץ.

 

כבר בכניסה, הממוקמת מול הסלון, ניתן לראות את המוטיב החוזר: ספות עור לבנות וכורסת טלוויזיה נפתחת אפרפרה. את הצבע הקונטרסטי מעניקה התמונה, שנשארה מגלגולו הקודם של בית. מתחת לטלוויזיה הוצב קמין גז מכוסה עץ אלון שמעניק את החמימות הראויה, תרתי משמע לחדר המגורים. על הרצפה הונחו אריחי גרניט פורצלן גדולים (80X80) חצי מבריקים, בצבע אפרפר כמובן, ולטובת התקרה נלקח גוף תאורה אשר זורק את האור כלפי מעלה, תכונה שמונעת סנוור בזמן הצפייה בטלוויזיה ומעניקה תחושה של גובה.

 

 סלון באפור-לבן-חום, אפילו הכלב מתאים
 
אריחים גדולים 
 
 

את אחד השינויים הגדולים בבית קיבל המטבח. את החלל פתחו בשבירת הקיר המפריד בינו לבין פינת האוכל, והעמוד העגול שלא התכתב עם העיצוב החדש זכה ללוק מרובע. בינו לבין הקיר ניצב לו כעת דלפק פרקטי בו יכולים הדיירים לאכול בשגרה. עבור ארוחות משותפות ואירוח תוכננה פינת אוכל עם גוף תאורה דומיננטי ומרשים בצבע כסוף, המתכתב עם המראה המודרני.

 

מטבח לבן עם עיטורים בארונות עליונים

 גוף תאורה דומיננטי

גם בסלון וגם במטבח שולב סינר גבס (שרוול גבס שמקיף את החדר) עם ספוטים שקועים בצבע הקיר. מטרת התאורה הנסתרת היא להאיר את התקרה, אפקט הנותן תחושה של גובה, ולאפשר שימוש בשכבות עם הדלקת האור, בהתאם לאווירה אותה רוצים ליצור. בנוסף, הושאר מקום לווילונות, אם בעתיד ירצו הדיירים לתלות כאלו בצורה נסתרת בתוך הגבס.

 

חדר הרחצה בקומת הקרקע, שלא היה בשימוש, הוסב לשירותי אורחים מרווחים ומעוצבים בדרמטיות בזכות השיש הכהה. במסדרון שמוביל אליו יכולים מבקרי הבית לפגוש מגוון אקססוריז כסופים היוצרים אווירה מודרנית: מעמד עם פמוטים, מראת פנים משובצת מראות קטנות ואגרטל גדול.

 
חדר רחצה עם שיש כהה ודומננטי מאוד
 

המדרגות המובילות לחדרי השינה חופו בשיש, והמעקה הבנוי והגבוה הוחלף במעקה פתוח שיוצר תחושה של מרחב גדול יותר, ומאפשר קשר עין בין שני חלקי הבית. בקצה המדרגות מתגלה קומה שרוצפה בפרקט למינציה בגוון אפור בהיר.

 
מי מסתתר בתמונה?
 
מבט מהקומה השניה
 
 
 ממול למדרגות שוכנים חדרי הבנים המתבגרים, בהם נתלו טפטים של תצלומים שחור-לבן. הבכור קיבל ריהוט עבודת נגרות המתאים לגילו ואילו הקטן זכה לשיפוץ תשתיות חשמל ותקשורת עבור צרכיו ורצונותיו האישיים (מכירים ילד בן 12 שאין לו מחשב ופלזמה בחדר?).
 
 
חדר ילדים – טפט שהוא תצלום בשחור-לבן
 
חדר ילדים נוסף
 

חדר הרחצה הוחלף במלואו לצבעי אפור לבן, המזוהים עם הקו הכללי של הבית. ארונות בעבודת נגרות הוצבו ליד המקלחון הגדול והשקוף, ואסלת המונובלוק הפשוטה הוחלפה לניאגרה סמויה ואסלה תלויה.

 
חדר רחצה גם בלבן ואפור
 

על אף שאינו תואם את המראה החדש של הבית, ההורים התעקשו להשאיר את הריהוט בחדר השינה כפי שהוא, מכיוון שהם אוהבים את החום והרכות שמקרין העץ, וזו בדיוק האווירה שהם רצו לשמר. שלושת החלונות הצרים הוחלפו בחלון אחד גדול שמכניס הרבה אור יום לחדר. בשעות בהן השמש כבר לא עושה את עבודתה, משתמשים הדיירים בגופי התאורה הרבים התלויים בחדר: מנורת תקרה מרכזית, תאורת קריאה משני צדי המיטה וגופי תאורה צמודי קיר מעל מראת הגוף ושידת האיפור.

 
חדר השינה, נותר כמעט כמו שהיה לפני השיפוץ
 
 

למרות תחושת המיאוס מהבית הישן והרצון להתחדש ולגוון, גילו הדיירים שניתן לעשות זאת גם מבלי לעבור למקום חדש, ואפילו להישאר במסגרת התקציב הקיים. אחרי הכל , כנראה שהם קיבלו את ההחלטה הנכונה.

 
רשימת ספקים חלקית:
ריצוף: אריחים – חזי בנק, פרקט – שיר פרקטים
מטבח: רגבה
ארונות זכוכית: ארט דיזיין
סלון: נטוצי
אקססוריז במסדרון: שוורץ הום קולקשיון
שולחן אוכל וכיסאות: אסף עיצובים
שיש במדרגות: שיש גרינוולד
גופי תאורה: תומס תאורה
כלים סניטריים: חזי בנק
דלת: רב בריח
 
 
 
 
 
 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פנים, חוץ והבית שביניהם


אקווריום ענק בפינת האוכל, אלמוגים צבעוניים בסלון, וחדר רחצה שמדמה ליקוי חמה. הבית הזה בהחלט הצליח ליצור קשר בין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

שומר על השקט: בית נורדי בעיצוב רגוע


קורות עץ חשופות, צבעוניות בהירה וקו עיצוב רגוע מאד – הבית הזה אולי נראה כמו בקתה סקנדינבית, אבל נמצא באמצע הקיבוץ

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לתמונה – הכוח בשילוב אמנות בבית


כלפי חוץ המבנה נראה שגרתי ופשוט, אך כשנכנסים פנימה מבינים מיד שהעיצוב והאמנות בבית משחקים תפקיד מרכזי ביותר

עיצוב בתים פרטיים

למה לי אורבני – בית בעיצוב צעיר ונקי


קיר בטון, רצפת עץ והרבה צמחייה ירוקה – ככה הצליחה המעצבת לשלב בין עיצוב אורבני מחוספס לבין מראה מוקפד ונקי

תגובות

כתיבת תגובה