כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  שיפוץ במכבים: בית שכולו טבע

שיפוץ במכבים: בית שכולו טבע

חצר פנימית מרשימה, אוירה כפרית ועיצוב חמים ורגוע יוצרים יחד בית שכולו משדר מילה אחת: נעים

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

בעלי הבית בו אנו מבקרים היום מתגוררים בו מאז שנת 1986, כשהתחילו העבודות על הישוב מכבים, ומכיוון שבעל הבית מתעסק במיפוי ומערכות מידע גיאוגרפיות הוא גם ידע לבחור מראש במגרש שנמצא בתוך ואדי וזוכה לנוף טבעי שונה. במשך השנים נוספו לבית חלקים ושונו חלק מהיעודים של חללים אחרים ובסופו של דבר הוחלט לשפץ את המקום באופן מסודר יותר ולשם כך פנו הדיירים למעצבת הפנים ליאור וסלי.

 

עוד בתים מעוצבים בטבע:

שיפוץ במושבה: בית מעוצב ליד הכנרת

עיצוב בבית: ביקור בבית באמצע היער

החיים באוסטריה: בית קטן בטבע

 

 
דפדפו בתמונות וצאו לסיבוב מהיר בבית:
 
כחלק מתהליך העבודה וסלי הגדירה את הפרוגרמה החדשה יחד עם בני הזוג במטרה ליצור בית עם פרופורציות נכונות, שיכול להכיל המון אנשים מבלי להרגיש מאיים וגדול במראה חם וביתי. מטרות נוספות היו יצירת חלל ציבורי מרווח, מקום מסודר לפינת אוכל גדולה, חדר עבודה לבעל הבית והגדלת החלונות ופתחי האור. מלבד החללים הציבוריים שבקומה התחתונה עוצבו גם סוויטת הורים גדולה, חדר שינה לבת הקטנה וחדר נוסף שמשמש את הילדים הגדולים המגיעים לבקר.
 

דלת הכניסה נקנתה בשוק הפשפשים ועברה שיפוץ מסיבי
 

ככה נראים החיים בתוך הואדי
 
תהליך הבנייה נמשך כשנה וכלל תקשורת רבה במיילים מול הדיירים שחיו בדרום אפריקה באותה תקופה, כשבנקודות חשובות בבנייה בעלי הבית הגיעו ואפילו נשכרו שירותיו של מפקח שליווה את התהליך ועזר לבעלי לשלוט על התהליך בשלט רחוק. בגלל אופי הדיירים ואופי הישוב הוחלט ללכת על קו עיצובי קלאסי ונקי עם מאפיינים כפריים שילווה אותם לאורך שנים רבות. נבחר ריצוף מאבן קרמה מרפיל, המדרגות הקיימות חופו בעץ והחדרים חופו בפרקט תלת שכבתי. בקומת הקרקע כל החלונות הוחלפו לפרופיל בלגי מברזל וחלל בעל תקרת עץ הוחלף בקורות חדשות שנצבעו בצורה מקצועית ועמוד קיים בחלל חופה באבני סיליקט מפירוק שיצר מראה טבעי שמתאים לבית כולו.
 
רוצים גם בית מעוצב?
ריצוף: לכל העסקים ובעלי המקצוע
פרופיל בלגי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

החלל הציבורי משלב גוונים חמים ליצירת אווירה ביתית ונעימה
 

שולבו רהיטים שהיו שייכים למשפחה ורהיטים משוחזרים המתאימים למראה הכפרי 
 
 
פינת אוכל

נבחר שולחן אוכל גדול במיוחד היכול להתאים לאורחים רבים
 
 

שירותי האורחים משלבים אריחים דקורטיביים ומדפי עץ
 
חלק גדול מהריהוט בבית נרכש במהלך מסע קניות מרוכז בדרום אפריקה לפני שבני הזוג חזרו לארץ, ולרהיטים אלו נוספו מספר רהיטים קיימים שהיו שייכים למשפחה ועברו בירושה כמו המזנון שהיה שייך לסבתא ושאר עבודת הנגרות בבית נעשתה על ידי נגר אומן.
 
המטבח נבנה מחזיתות צבועות בגוון בהיר עם משטח עבודה מאבן קיסר ומשטח אי מרכזי מעץ מסיבי. התאורה בחלל המרכזי מוקמה על הקירות במקום על התקרה כדי להעצים את המראה החם והביתי ובעלת הבית המשיכה ופיזרה עוד גופי תאורה עצמאיים ברחבי החלל שמשמשים בעיקר לתאורת אווירה, כשרק בחדרי הרחצה בוצעו הנמכות גבס המסתירות גופי תאורה שקועים.
 
 
 
מטבח

המטבח משלב ארונות צבועים בתנור ואי מרכזי עם משטח עץ מסיבי
 

נישת מדפים לאחסון יומיומי במטבח

חדר השינה של ההורים תוכנן במיוחד כדי להיות גדול ומפנק ובעלי הבית, שמבלים זמן רב בנסיעות ובמלונות בחו"ל, מעידים שהוא הסוויטה הטובה ביותר. מצד אחד של החדר ישנו חדר ארונות פתוח ובמקביל מצידו השני של החדר ישנו חדר הרחצה הצמוד. 
 
את העיצוב הנפלא תוחמת חצר הבית, שמהווה בעצם חלק בלתי נפרד מהעיצוב הכולל עם סגנון רך, טבעי וביתי והכי חשוב – חף מטרנדים ואופנות. 
 
חדר שינה

סוויטת ההורים – מצד אחד כניסה לחדר אמבטיה מפנק
 
חדר שינה

סוויטת ההורים – מצידה השני כניסה לחדר ארונות פתוח
 
 

הרצפה בחדר הרחצה חופתה באריחי גרניט פורצלן והקירות חופו באריחי מטרו
 

המדרגות המקוריות חופו מחדש בעץ
 


החצר מקיפה את הבית נשתלה לאורך כל השנים בהם המשפחה גרה בנכס

 
 עוד בתים מעוצבים בטבע:

שיפוץ במושבה: בית מעוצב ליד הכנרת

עיצוב בבית: ביקור בבית באמצע היער

החיים באוסטריה: בית קטן בטבע

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

חוץ-פנים-חוץ: רצף ירוק מהגינה אל הנוף החיפאי


המשפחה רכשה בית בחיפה עם נוף אל הכרמל וגינה חמודה, יצירת הקשר בין הפנים לחוץ ובין הגינה לנוף הוא שחולל את תכנון הבית וחלוקת החלל

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

תגובות

כתיבת תגובה