כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11805) "
אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

  

 

עוד בתים מעוצבים:
שיפוץ ברעננה: מדופלקס לטריפלקס משופץ
צבעוני ושמח: חידוש בית בנס ציונה
שינוי כיוון: נרכש על ידי הבעלים

לפעמים בחיים צריך סבלנות ואמון, ולבעלי הבית בהוד השרון, בו נסייר היום, היה הרבה משניהם. כאשר רכשו את הבית לפני מספר שנים, הם פנו אל צמד האדריכליות טל רוזין ונטע דוידי, אך נאלצו לוותר על שיפוץ מיידי משיקולים תקציביים, ונכנסו לגור בבית כפי שהוא, יחד עם 3 בנותיהן הקטנות.


דלת הכניסה

עם הזמן הם למדו מה הם צריכים ורוצים לשנות ואחרי שלוש שנים חזרו אל האדריכליות וביקשו מהן לעצב מחדש את קומת הקרקע והמרתף. המוטו שלהם היה שאם כבר עוברים תהליך מורכב של שיפוץ, אז עושים את זה פעם אחת והכי טוב שאפשר. וכך התחיל התהליך, בשיתוף פעולה מלא של בעלי הבית, שהעניקו לאדריכליות יד חופשית כמעט לגמרי וזרמו בשמחה עם השפה העיצובית הנקייה שלהן.


שפה עיצובית נקייה

בקומת הקרקע היו יותר מדי מעברים וחללים בלתי מנוצלים, והיה צורך לשפר את תכנון וניצול החלל. בנוסף, בעלי הבית רצו להסב את קומת המרתף, מחניה שלא הייתה כמעט בשימוש, לאזור משחקים ובילוי לילדות, ובגדול, להכניס את החוץ פנימה וליצור תחושה של מרחב ופתיחות.
אחד האתגרים בתהליך היה גרם מדרגות מגושם, שהגביל את העמדת הריהוט בסלון, ויצר חסימה ויזואלית בעצם נוכחותו המאסיבית. המעצבות ובעלי הבית הבינו מהר מאוד שאם לא יחליפו אותו, שום דבר משמעותי לא ישתנה בחלל, וכך המדרגות תוכננו מחדש והוחלפו במדרגות מינימליסטיות, אווריריות ומודרניות. בעקבות השינוי הדרמטי הצליחו המעצבות לתכנן מחדש את אזור הסלון, לפשט במידה רבה את סכימת החלל ולארגן מחדש את צירי התנועה במרחב.


מינימליסטיות, אווריריות ומודרניות. המדרגות החדשות 

על מנת לתת לנוף המקסים מבחוץ את הבמה ההולמת, הן בחרו להיצמד לסגנון מינימליסטי ונקי, כזה שלא מאפיל על הנוף, אלא מעצים אותו עם שפע של אור וקווים נקיים, אלגנטיים וזורמים. בעלי הבית בחרו לרצף את הקומה באבן חלילה בגוון צהבהב, לכן הוחלט לשלב בעיצוב פריטי ריהוט בגוונים אפורים-תכלכלים, המשלימים את גוון הריצוף ומחמיאים לו.


פריטי הריהוט משלימים את גוון הריצוף


שפע של אור וקווים נקיים, אלגנטיים וזורמים 

כל חלונות הבית הוגדלו והוחלפו על מנת למקסם את הנוף ולטשטש את הגבול בין הפנים לחוץ. שני חלונות "מפרץ" (Bay windows) זכו לטיפול מיוחד, בסלון ובמטבח, ותוכננו מחדש (עם יותר עומק) כדי לשמש מקום ישיבה ואחסון. כיום הם בין הפינות האהובות ביותר על בני הבית. הגינה טופחה ובכל החזיתות נשתלו עצים וצמחיה, המהווים תפאורה מקסימה ומספקים בנוסף צל ופרטיות. 


bay windows – בין הפינות האהובות על דיירי הבית

המטבח הפך מחלל קטן, סגור ולא מנוצל כהלכה, למרחב המשלב שפע אחסון ומשטחי עבודה, ופינת אוכל המשמשת את המשפחה באופן יומיומי ומאפשרת להם להנות מבילוי משפחתי משותף, כשהם מוקפים בכל הירוק המשתקף מכל עבר. התכנון שם דגש רב על פונקציונליות והמטבח הותאם לצרכי בני הבית תוך ירידה דקדקנית לפרטים, כולל נישות, משטח בעומק 80 ס"מ עבור מכשירים, תנור וכיריים רחבים, כיור שני ועוד. 


דגש רב על פונקציונליות בתכנון המטבח.


שפע של מקומות אחסון ומשטחי עבודה. המטבח.


בילוי משפחתי משותף עם הרבה ירוק מסביב

מתוך המומנטום שצבר תהליך השיפוץ, החליטו בעלי הבית להשקיע גם ברענון הקומה העליונה, על ידי החלפת הריצוף בפרקט, שיפוץ חדר הרחצה והחלפת כל הדלתות והחלונות. כך יכלו המעצבות לגבש את עיצוב הבית וליצור רצף והמשכיות בין הקומות. 
 
חדר הרחצה בקומה העליונה 

אחרי שנים של התאזרות בסבלנות וחודשים של שיפוץ, זכו בעלי הבית בהוד השרון להנות מפירות ההשקעה, וקיבלו בחזרה את ביתם כשהוא מתוכנן בקפידה לפי צרכיהם, שטוף אור ורענן. התוצאה הסופית מוכיחה שלפעמים הסבלנות בהחלט משתלמת.

 

עוד בתים מעוצבים:
שיפוץ ברעננה: מדופלקס לטריפלקס משופץ
צבעוני ושמח: חידוש בית בנס ציונה
שינוי כיוון: נרכש על ידי הבעלים



  

אהבתם את עיצוב הבית? ספרו לנו בתגובות!

 

" ["image"]=> string(141) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בהוד השרון/234hod.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(141) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בהוד השרון/748hod.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  שיפוץ שטוף אור בהוד השרון: להכניס את החוץ אל תוך הבית

שיפוץ שטוף אור בהוד השרון: להכניס את החוץ אל תוך הבית

בני זוג רכשו בית בהוד השרון אך נאלצו לחכות בסבלנות עם שיפוצו עקב בעיות תקציב. אחרי המתנה של 3 שנים הגיע הזמן לשפץ את הבית. במקרה זה, נראה כי הסבלנות הייתה לגמרי משתלמת

מאת: הדר אוזן צילום: שי אדם


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

  

 

לפעמים בחיים צריך סבלנות ואמון, ולבעלי הבית בהוד השרון, בו נסייר היום, היה הרבה משניהם. כאשר רכשו את הבית לפני מספר שנים, הם פנו אל צמד האדריכליות טל רוזין ונטע דוידי, אך נאלצו לוותר על שיפוץ מיידי משיקולים תקציביים, ונכנסו לגור בבית כפי שהוא, יחד עם 3 בנותיהן הקטנות.


דלת הכניסה

עם הזמן הם למדו מה הם צריכים ורוצים לשנות ואחרי שלוש שנים חזרו אל האדריכליות וביקשו מהן לעצב מחדש את קומת הקרקע והמרתף. המוטו שלהם היה שאם כבר עוברים תהליך מורכב של שיפוץ, אז עושים את זה פעם אחת והכי טוב שאפשר. וכך התחיל התהליך, בשיתוף פעולה מלא של בעלי הבית, שהעניקו לאדריכליות יד חופשית כמעט לגמרי וזרמו בשמחה עם השפה העיצובית הנקייה שלהן.


שפה עיצובית נקייה

בקומת הקרקע היו יותר מדי מעברים וחללים בלתי מנוצלים, והיה צורך לשפר את תכנון וניצול החלל. בנוסף, בעלי הבית רצו להסב את קומת המרתף, מחניה שלא הייתה כמעט בשימוש, לאזור משחקים ובילוי לילדות, ובגדול, להכניס את החוץ פנימה וליצור תחושה של מרחב ופתיחות.
אחד האתגרים בתהליך היה גרם מדרגות מגושם, שהגביל את העמדת הריהוט בסלון, ויצר חסימה ויזואלית בעצם נוכחותו המאסיבית. המעצבות ובעלי הבית הבינו מהר מאוד שאם לא יחליפו אותו, שום דבר משמעותי לא ישתנה בחלל, וכך המדרגות תוכננו מחדש והוחלפו במדרגות מינימליסטיות, אווריריות ומודרניות. בעקבות השינוי הדרמטי הצליחו המעצבות לתכנן מחדש את אזור הסלון, לפשט במידה רבה את סכימת החלל ולארגן מחדש את צירי התנועה במרחב.


מינימליסטיות, אווריריות ומודרניות. המדרגות החדשות 

על מנת לתת לנוף המקסים מבחוץ את הבמה ההולמת, הן בחרו להיצמד לסגנון מינימליסטי ונקי, כזה שלא מאפיל על הנוף, אלא מעצים אותו עם שפע של אור וקווים נקיים, אלגנטיים וזורמים. בעלי הבית בחרו לרצף את הקומה באבן חלילה בגוון צהבהב, לכן הוחלט לשלב בעיצוב פריטי ריהוט בגוונים אפורים-תכלכלים, המשלימים את גוון הריצוף ומחמיאים לו.


פריטי הריהוט משלימים את גוון הריצוף


שפע של אור וקווים נקיים, אלגנטיים וזורמים 

כל חלונות הבית הוגדלו והוחלפו על מנת למקסם את הנוף ולטשטש את הגבול בין הפנים לחוץ. שני חלונות "מפרץ" (Bay windows) זכו לטיפול מיוחד, בסלון ובמטבח, ותוכננו מחדש (עם יותר עומק) כדי לשמש מקום ישיבה ואחסון. כיום הם בין הפינות האהובות ביותר על בני הבית. הגינה טופחה ובכל החזיתות נשתלו עצים וצמחיה, המהווים תפאורה מקסימה ומספקים בנוסף צל ופרטיות. 


bay windows – בין הפינות האהובות על דיירי הבית

המטבח הפך מחלל קטן, סגור ולא מנוצל כהלכה, למרחב המשלב שפע אחסון ומשטחי עבודה, ופינת אוכל המשמשת את המשפחה באופן יומיומי ומאפשרת להם להנות מבילוי משפחתי משותף, כשהם מוקפים בכל הירוק המשתקף מכל עבר. התכנון שם דגש רב על פונקציונליות והמטבח הותאם לצרכי בני הבית תוך ירידה דקדקנית לפרטים, כולל נישות, משטח בעומק 80 ס"מ עבור מכשירים, תנור וכיריים רחבים, כיור שני ועוד. 


דגש רב על פונקציונליות בתכנון המטבח.


שפע של מקומות אחסון ומשטחי עבודה. המטבח.


בילוי משפחתי משותף עם הרבה ירוק מסביב

מתוך המומנטום שצבר תהליך השיפוץ, החליטו בעלי הבית להשקיע גם ברענון הקומה העליונה, על ידי החלפת הריצוף בפרקט, שיפוץ חדר הרחצה והחלפת כל הדלתות והחלונות. כך יכלו המעצבות לגבש את עיצוב הבית וליצור רצף והמשכיות בין הקומות. 
 
חדר הרחצה בקומה העליונה 

אחרי שנים של התאזרות בסבלנות וחודשים של שיפוץ, זכו בעלי הבית בהוד השרון להנות מפירות ההשקעה, וקיבלו בחזרה את ביתם כשהוא מתוכנן בקפידה לפי צרכיהם, שטוף אור ורענן. התוצאה הסופית מוכיחה שלפעמים הסבלנות בהחלט משתלמת.

 

אהבתם את עיצוב הבית? ספרו לנו בתגובות!

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

עיצוב בתים פרטיים

להביא את השינוי: שיפוץ בית פרטי


לאחד תהליך קפדני של שיפוץ הבית ועיצובו מחדש, זכתה המשפחה במרחב מגורים המותאם בדיוק עבורה

עיצוב בתים פרטיים

בלי לבזבז זמן: שיפוץ בית מזורז


תוך שלושה חודשים הושלם שיפוץ הבית הזה. התוצאה: מרחב פתוח, מואר ומזמין לאירוח

תגובות

כתיבת תגובה