בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון

הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג + ילדים בוגרים
המיקום: רמת השרון
השטח: 250 מ"ר
עיצוב פנים: קרן גנס עיצוב פנים

 עוד בתים מעוצבים:

ברגישות ובנגישות: וילה דרומית בעיצוב מיוחד

הצריף האוסטרלי שיגרום לכם לעצור

טאבולה ראסה: שיפוץ והרחבה שמתחילים מדף חלק

בני זוג ושני ילדיהם ביקשו לעצב עבורם בית חם ועדכני, במראה אלגנטי ומוקפד לצד שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ. חשיבות מרכזית ניתנה לתכנון חלל קומת כניסה כחלל פתוח ואוורירי. כך נפתח חלל המדרגות המקורי, אשר כלל גרם מדרגות בטון גדול הניצב במרכז החלל ולמעשה סגר את החלל המרכזי וקומת הביניים. לטובת התכנון החדש, שונה מיקום המדרגות, גרם מדרגות הבטון המקורי נהרס כליל ובמקומו תוכננו מדרגות ברזל אווריריות בפינת הבית, המהוות אלמנט פיסולי מרכזי הנראה מכל פינה בקומה. קומת הביניים התארכה לכל אורכה והודגשה על ידי ספסל ארוך המשמש ספסל ישיבה לפינת האוכל ומשלב בתוכו מקום אחסון רב. פתחי קומת הכניסה היוו אף הם אלמנט משמעותי נוסף בתהליך התכנון, כך הורחבו הפתחים מרצפה לתקרה וחלונות האלומיניום הוחלפו בחלונות ברזל בלגי מינימליסטי בגוון שחור-חום. בחלונות שולבו תריסי רפרפה בגוון משתנה בהתאם לאור הטבעי במהלך שעות היום, אשר מעניק לבית גוונים שונים לאורך היממה. 

עבודת ברזל: אדם סטיל, שטיח: צמר שטיחים, מנורות עץ: אסף וינברום

את הבית עוטפת תחושת חמימות ופתיחות לצד מראה מודרני ומוקפד. הריצוף הכפרי הוחלף במרצפות גרניט פורצלן בגוון אפור בהיר המשתלב עם קומת הביניים המחופה פרקט אלון. השפה העיצובית ממשיכה בכל שאר חללי הבית, בהם נעשה שימוש באותם חומרים, טקסטורות וצבעים. כך למשל נבחרו עבור כל חלקי הבית דלתות פנים בגוון ירוק מעושן. כל חדר נצבע בגוון שונה תוך שמירה על סקאלת גוונים בהירה, פרטי הנגרות תוכננו על ידי המעצבת מתוך השראה מנסיעותיה בעולם. דלת הבית הוחלפה ובמקומה תוכננה דלת מרשימה הבנויה יחידות עץ אלון. במקום חלוקת החלל המקורית פתחה המעצבת בתכנון החדש את חלל המטבח אל הסלון כך שהזרימה בחלל מורגשת מיד כשפותחים את דלת הכניסה.

כסאות: שוק הפשפשים. מנורת פינת אוכל: אסף וינברום. מנורת פינת ישיבה: יאיר דורם

המעצבת ביקשה להדגיש את אורכו של החלל ואת גובהו (3.40 מ') וכך תכננה במטבח חזית ארונות עץ אלון לצד ומדפים בגוון ירוק מעושן, אשר יוצרים יחד מראה קליל ובלתי פורמלי. מעל חזית הארונות הנמוכה נתלו מדפי ברזל מרחפים, חזית נוספת תוכננה לאחסון והיא כוללת ארונות גבוהים. במרכז המטבח ממוקם אי ברזל ארוך אשר משמש לאחסון ולישיבה על כסאות בר במראה אוורירי. בעלי הבית אוהבים מאוד לבשל ולארח ושוהים רבות באזור המטבח, כך הוקדשה מחשבה מיוחדת לכל פרט, עד לרמת הידיות האינטגרליות אשר תוכננו על ידי המעצבת ושולבו לצד ידיות עליונות נסתרות. חלק אינטגרלי נוסף מהמטבח הוא ארון גדול בעומק 100 ס"מ המשמש לאחסון כלי הגשה גדולים ופריטים נוספים, הארון צבוע בגוון הקירות ונחבא לצד המדרגות בעלייה לקומת הביניים. מצידו השני של המטבח תוכננה ספריית ברזל מגובה רצפה לתקרה, בה מוסתרות מערכת המיזוג והטלוויזיה. פינת האוכל כוללת שולחן אוכל אוורירי בעל רגלי ברזל במראה מינימליסטי, אשר מצדו האחד ניצב ספסל עץ בנוי, המכיל מקום אחסון רב ומפריד בין קומת הכניסה לקומת הביניים ומדגיש את אורכה. מצדו האחר ניצבות כסאות וינטג' המשתלבות על רקע מדרגות הברזל הפיסוליות. בחלל הסלון ניצבת ספריית ברזל במראה אוורירי מרצפה לתקרה המשתלבת לצד ספות בגווני אפור וירוק ושטיח וינטג' ורוד-בורדו.

בחלל הסלון ניצבת ספריית ברזל במראה אוורירי מרצפה לתקרה המשתלבת לצד ספות בגווני אפור וירוק ושטיח וינטג' ורוד-בורדו

מעל חזית הארונות הנמוכה נתלו מדפי ברזל מרחפים

במרכז המטבח ממוקם אי ברזל ארוך אשר משמש לאחסון ולישיבה על כסאות בר

ריצוף: אלבוס, משטחי עבודה מטבח: פרביטל, ספוטים: יאיר דורם

גרם המדרגות המקורי נהרס ובמקומו נבנו מדרגות ברזל

מדרגות ברזל: אדם סטיל, תאורה: אסף וינברום, כסאות: שוק הפשפשים

קומת הביניים משמשת מבואה לחדרי השינה והיא מחופה רצפת פרקט אלון בגוון חם, העוברת מקומת הביניים אל תוך חדרי השינה. בקומה תוכננה פינת ישיבה אינטימית אשר תוכל להפוך בעתיד לפינת עבודה שימושית. סוויטה הורים חופתה פרקט אלון המשתלבת לצד דלת ברזל בחלוקה בלגית הנפתחת הישר אל חדר רחצה פרטי ומרפסת קטנה. קיר גב המיטה נצבע בגוון פסטל. חדר הרחצה הצמוד תוכנן מחדש, כך הוחלף המקלחון הקטן במקלחון רחב ידיים, אליו התווספו שני כיורים, אשר מעליהם נתלו שתי מראות עגולות מברזל. עבור חיפוי החלל נבחר ריצוף כחול במראה 'פיפיטה' בשילוב רובה צבעונית-כחולה בחיפוי הקירות.

בסוויטת ההורים- דלת ברזל בחלוקה בלגית הנפתחת הישר אל חדר רחצה פרטי

בחדר הרחצה תוכנן מקלחון רחב ידיים, אליו התווספו שני כיורים, אשר מעליהם נתלו שתי מראות עגולות מברזל

מדרגות הברזל מובילות לקומת הגג, לחדר השינה של הבת ולחדר רחצה נוסף. בחדרו של הבן ניצב ארון בגדים מגובה רצפה עד תקרה הבנוי יחידות עץ בגוון כחול עמוק המשתלב קירות החדר שנצבעו בגוון פסטל ודלת כניסה בגוון ירוק עמוק. חדר הבת הממוקם בקומת גג כולל חלון קטן אשר נפתח לויטרינה גדולה המאפשרת יציאה למרפסת השוטפת את החדר באור. דלתות ברזל בלגי נבחרו עבור דלת היציאה לגג רחב הידיים המשקיף על גגות השכונה, במטרה לאפשר כניסת אור טבעי לחלל. קירות החדר נצבעו בגוון ורוד בשילוב ארון עץ אלון בסגנון אירופאי המשלב חזיתות זכוכית ונישה בגווני אפור, המשמשת פינת עבודה מרווחת. בחדר רחצה אורחים ממוקם ארון בגוון ורוד מעושן המשתלב לצד ריצוף בגווני ירוק עמוק ורובה צבעונית המשלימה את הפסיפס. מנורות קיר כדוריות מספקות אלמנט תאורה דקורטיבי, ביניהן תלויה מראת ברזל במראה מינימליסטי.

ארון הבגדים מחופה עץ בגוון כחול עמוק המשתלב קירות החדר שנצבעו בגוון פסטל ודלת כניסה בגוון ירוק עמוק

ריצוף וחיפויים: אלבוס, צבעי קיר: The Paint Store סטודיו 84

המעצבת מעניקה טיפ לקוראים: עומדים בפני תהליך שיפוץ? אל תנסו להיות כמו כולם או לעצב את הבית כמו זה של השכנה או האחות, אלא לכו עם הלב ועם החלומות שלכם. בחרו בקפידה מעצב שאליו ולעבודותיו אתם מתחברים באופן אישי וקחו חלק פעיל בתכנון. אל תפחדו להעז וסמכו על המעצב שלכם שיידע לנווט נכונה בין האלמנטים והסיכונים השונים, עד שתגיעו לתוצאה עליה חלמתם.

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים וחיפויים: אלבוס
משטחים:  פרביטל
צבעי קירות: The Paint Store סטודיו 84
תאורה: אסף וינברום, יאיר דורם
שטיחים: צמר שטיחים
עבודת ברזל מדרגות וספרייה: אדם סטיל
כסאות פינת אוכל: שוק הפשפשים ת"א יפו
מאווררי תקרה: אלקטרו סטאר

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

תגובות

בית נעים ומשדר רוגע. אשמח לדעת איפה כיסאות הבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *