כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11229) "

מספר נפשות בבית: זוג + 3 ילדים

מיקום: בני ציון

שטח הבית: 212 מ"ר + מרתף 100 מ"ר

תקציב: 2.4 מיליון שקלים

אדריכלות ועיצוב פנים: עשת אלפרוביץ אדריכלות

 

 

תכנון בית המותאם לצרכיהם של בעליו מתחיל מחקר על חייהם של בני הבית. כשתוכנן בית המגורים לענת, אדריכלית שותפה ב"עשת אלפרוביץ אדריכלות" ובני משפחתה, נדרשו האדריכליות לענות על סוגיות כמו משמעות אורח חיים אורבני בסביבת חיים כפרית, הקשר בין הבית לחצר ובין החצר לרחוב, וכן כיצד מתכננים בית שיהיה נכון מבחינה אקלימית ואקולוגית.

 

אדריכלי נוף: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

בית המשפחה מתוכנן כתיבה מלבנית לבנה, חבוקה בקיר בטון חשוף שמגדיר חלל מבונה המהווה מעבר הדרגתי בין פנים הבית והחצר הפתוחה. אותו חומר, הבטון, חוזר גם ברצפה, שעשויה מבטון מוחלק ומשמשת כמסה טרמית.

 

 

החזית המזרחית הפונה לרחוב היא החזית הצרה, כך שהבית נפתח לכיוון דרום ונהנה מהשמש הדרומית הטובה. בקיץ, כשהשמש גבוהה בשמיים, הפרגולה וקורת הבטון החשוף מגנים ומצלים על הבית, ואילו בחורף, כשהשמש נמוכה, היא חודרת דרך הפתחים ומחממת את חללי הפנים.

 

 

החצר נתפסה כיחידה תכנונית בלתי נפרדת מהבית עצמו, ותכנונה קיבל את מלוא כובד המחשבה וההתייחסות, תוך התאמה לצרכי המשפחה. מתוך רצון לשמר את יחסי השכנות שאפיינו מושבים בעבר, ושלא כמו השכונות החדשות היום – כשכל חצר מוקפת בגדר גבוהה – חצר הבית פתוחה לרחוב ולחצרות שכנים ומאפשרת הזדמנויות ספונטניות למפגש.

 

החצר המזרחית, שהיא חצר הכניסה, הינה החצר ה"נופית" והיא מאופיינת בצמחייה ארץ ישראלית, תבלינים ועשבי תיבול. קיר בטון מפריד בין החצר הקדמית לחצר השירות המוצנעת. תכנון הבית התחיל מחצר השירות הזו: המשפחה מטיילת הרבה, ויש צורך באזור התארגנות ופריקה של הציוד. הותקן כיור שוקת גדול, שהיה זרוק בחצר ההורים, אזור לשטיפה וייבוש ומקלחת חוץ, שבחודשי הקיץ הופכת למקלחת הראשית. 

 

 

 

אביזרים: חנותא. תאורה: קרני תכלת

 

בחלק המערבי של החצר הונחו מכלי פרי ישנים ששימשו בעבר את פרדסי המשפחה. הסבא החקלאי שיפץ והסב אותם למצע מנותק עבור גינת הירק. החצר הדרומית, הפונה לפרגולה ולחללים הציבוריים של הבית, היא "גן המשחקים" – עם טרמפולינה, דשא לכדורגל, משטח לכדורסל ועוד מיני הפתעות שהופכות אותה לממלכה קטנה עבור הילדים.

 

 

כורסה: NATURA

 

קומת הקרקע, הפרוסה על פני 120 מ"ר כולל ממ"ד, מכילה חלל גדול בו ממוקמות הפונקציות הציבוריות. המטבח בנוי ממשטח פתוח לחלל, שבהמשכו חלק מוצנע יותר המאפשר להשאיר במטבח אזור בלגן, שאינו פתוח לכל הבית. מעל משטח המטבח יש חלון סרט, "קוק-פיט", הפונה לרחוב ולשביל הכניסה, ומולו שולחן האוכל שהוא לב הבית. 

 

 

 

בהמשך הסלון נמצא חדר העבודה של בעלת הבית, שהיא כאמור אדריכלית שעובדת שעות רבות מהבית. בשל כך קיבל חדר זה חשיבות רבה. הוא פתוח לחצר ולרחוב ומקושר עם הבית, מה שמאפשר שליטה על המתרחש בבית מחד, וניתוק כשצריך מאידך.

 

 

החומר ממנו עשוי המטבח, כמו גם נגרויות רבות בבית, הוא לוחות בירץ' – עץ ידידותי לסביבה, כיוון שהמקור שלו הוא מגידולים לצורכי ייצור ולא מכריתה של יערות טבעיים.

 

מטבח, שולחן אוכל: ראייד חורפאש

 

בקומה הראשונה, המשתרעת על פני 92 מ"ר, ממוקמים חדרי השינה אליהם עולים במדרגות מול הנוף הפתוח, ומגיעים לחלל משותף רב שימושי. חלל זה מכיל פינת מחשב לילדים, ספרייה, אזור משחקים ופינת כביסה. החלל סובב סביב מרפסת תחומה בקירות, מעין חדר פתוח לשמיים, שמכניס את הנוף ואת האופק לתוך הבית ושופך אור לקומה. סוויטת ההורים זכתה אף היא למרפסת משלה. 

 

 

 

חדרי השינה של הילדים מאפשרים גמישות ודינמיות כדי להתאים לצרכים המשתנים של הילדים הגדלים. גם הרהיטים בחדרים נאספו עם השנים ומשנים ייעוד על פי הצורך – שולחן כתיבה שעבר מסבא לנכד, ארון לוקרים רב שימושי ועוד.

 

 

 

 

 

 

הבית כולו נבנה מתוך מחשבה על צרכי המשפחה, ומותאם למידותיה ולאורח החיים שלה. מתוך הצרכים האלו התגבש הבית ומכאן נוצרה השפה האדריכלית המודרנית והעכשווית שלו. יחד עם זאת הבית פשוט, אינטימי ומזמין, ובו העיקר הוא בעלי הבית ובאי ביתם, ולא העיצוב כמותג שצריך ללמוד לחיות בו.

 

תוכניות הבית:



 

 

רשימת ספקים חלקית:

פיקוח בנייה: קוקי לוי

אדריכלות נוף: אביטל עצמון

ביצוע גינה: ניב יגר

פרקטים: איציק קומראן

חלונות: קסטן

כלל הנגרות: ראייד חורפאש

אביזרים: חנותא

 

 


עוד בתים שתוכננו למשפחות:

לגשר על הפערים: בית משפחתי צבעוני אבל שקט

רוצים שינוי: בית שקיבל לוק צבעוני ומדליק

לפרק, להחליף, לפתוח: שיפוץ בית ברמת גן

 

" ["image"]=> string(154) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית פרטי בבני ציון/מרכזית.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  שכנות טובה: בית עם נוף ארץ ישראלי וחצר פתוחה

שכנות טובה: בית עם נוף ארץ ישראלי וחצר פתוחה

בבית פרטי תוכננה חצר פתוחה לרחוב, המאפשרת מפגשים ספונטניים עם השכנים. תכנון הפנים מכניס נוף ושפע אור, ועדיין שומר על תחושה אינטימית ומזמינה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


מספר נפשות בבית: זוג + 3 ילדים

מיקום: בני ציון

שטח הבית: 212 מ"ר + מרתף 100 מ"ר

תקציב: 2.4 מיליון שקלים

אדריכלות ועיצוב פנים: עשת אלפרוביץ אדריכלות

 

 

תכנון בית המותאם לצרכיהם של בעליו מתחיל מחקר על חייהם של בני הבית. כשתוכנן בית המגורים לענת, אדריכלית שותפה ב"עשת אלפרוביץ אדריכלות" ובני משפחתה, נדרשו האדריכליות לענות על סוגיות כמו משמעות אורח חיים אורבני בסביבת חיים כפרית, הקשר בין הבית לחצר ובין החצר לרחוב, וכן כיצד מתכננים בית שיהיה נכון מבחינה אקלימית ואקולוגית.

 

אדריכלי נוף: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

בית המשפחה מתוכנן כתיבה מלבנית לבנה, חבוקה בקיר בטון חשוף שמגדיר חלל מבונה המהווה מעבר הדרגתי בין פנים הבית והחצר הפתוחה. אותו חומר, הבטון, חוזר גם ברצפה, שעשויה מבטון מוחלק ומשמשת כמסה טרמית.

 

 

החזית המזרחית הפונה לרחוב היא החזית הצרה, כך שהבית נפתח לכיוון דרום ונהנה מהשמש הדרומית הטובה. בקיץ, כשהשמש גבוהה בשמיים, הפרגולה וקורת הבטון החשוף מגנים ומצלים על הבית, ואילו בחורף, כשהשמש נמוכה, היא חודרת דרך הפתחים ומחממת את חללי הפנים.

 

 

החצר נתפסה כיחידה תכנונית בלתי נפרדת מהבית עצמו, ותכנונה קיבל את מלוא כובד המחשבה וההתייחסות, תוך התאמה לצרכי המשפחה. מתוך רצון לשמר את יחסי השכנות שאפיינו מושבים בעבר, ושלא כמו השכונות החדשות היום – כשכל חצר מוקפת בגדר גבוהה – חצר הבית פתוחה לרחוב ולחצרות שכנים ומאפשרת הזדמנויות ספונטניות למפגש.

 

החצר המזרחית, שהיא חצר הכניסה, הינה החצר ה"נופית" והיא מאופיינת בצמחייה ארץ ישראלית, תבלינים ועשבי תיבול. קיר בטון מפריד בין החצר הקדמית לחצר השירות המוצנעת. תכנון הבית התחיל מחצר השירות הזו: המשפחה מטיילת הרבה, ויש צורך באזור התארגנות ופריקה של הציוד. הותקן כיור שוקת גדול, שהיה זרוק בחצר ההורים, אזור לשטיפה וייבוש ומקלחת חוץ, שבחודשי הקיץ הופכת למקלחת הראשית. 

 

 

 

אביזרים: חנותא. תאורה: קרני תכלת

 

בחלק המערבי של החצר הונחו מכלי פרי ישנים ששימשו בעבר את פרדסי המשפחה. הסבא החקלאי שיפץ והסב אותם למצע מנותק עבור גינת הירק. החצר הדרומית, הפונה לפרגולה ולחללים הציבוריים של הבית, היא "גן המשחקים" – עם טרמפולינה, דשא לכדורגל, משטח לכדורסל ועוד מיני הפתעות שהופכות אותה לממלכה קטנה עבור הילדים.

 

 

כורסה: NATURA

 

קומת הקרקע, הפרוסה על פני 120 מ"ר כולל ממ"ד, מכילה חלל גדול בו ממוקמות הפונקציות הציבוריות. המטבח בנוי ממשטח פתוח לחלל, שבהמשכו חלק מוצנע יותר המאפשר להשאיר במטבח אזור בלגן, שאינו פתוח לכל הבית. מעל משטח המטבח יש חלון סרט, "קוק-פיט", הפונה לרחוב ולשביל הכניסה, ומולו שולחן האוכל שהוא לב הבית. 

 

 

 

בהמשך הסלון נמצא חדר העבודה של בעלת הבית, שהיא כאמור אדריכלית שעובדת שעות רבות מהבית. בשל כך קיבל חדר זה חשיבות רבה. הוא פתוח לחצר ולרחוב ומקושר עם הבית, מה שמאפשר שליטה על המתרחש בבית מחד, וניתוק כשצריך מאידך.

 

 

החומר ממנו עשוי המטבח, כמו גם נגרויות רבות בבית, הוא לוחות בירץ' – עץ ידידותי לסביבה, כיוון שהמקור שלו הוא מגידולים לצורכי ייצור ולא מכריתה של יערות טבעיים.

 

מטבח, שולחן אוכל: ראייד חורפאש

 

בקומה הראשונה, המשתרעת על פני 92 מ"ר, ממוקמים חדרי השינה אליהם עולים במדרגות מול הנוף הפתוח, ומגיעים לחלל משותף רב שימושי. חלל זה מכיל פינת מחשב לילדים, ספרייה, אזור משחקים ופינת כביסה. החלל סובב סביב מרפסת תחומה בקירות, מעין חדר פתוח לשמיים, שמכניס את הנוף ואת האופק לתוך הבית ושופך אור לקומה. סוויטת ההורים זכתה אף היא למרפסת משלה. 

 

 

 

חדרי השינה של הילדים מאפשרים גמישות ודינמיות כדי להתאים לצרכים המשתנים של הילדים הגדלים. גם הרהיטים בחדרים נאספו עם השנים ומשנים ייעוד על פי הצורך – שולחן כתיבה שעבר מסבא לנכד, ארון לוקרים רב שימושי ועוד.

 

 

 

 

 

 

הבית כולו נבנה מתוך מחשבה על צרכי המשפחה, ומותאם למידותיה ולאורח החיים שלה. מתוך הצרכים האלו התגבש הבית ומכאן נוצרה השפה האדריכלית המודרנית והעכשווית שלו. יחד עם זאת הבית פשוט, אינטימי ומזמין, ובו העיקר הוא בעלי הבית ובאי ביתם, ולא העיצוב כמותג שצריך ללמוד לחיות בו.

 

תוכניות הבית:



 

 

רשימת ספקים חלקית:

פיקוח בנייה: קוקי לוי

אדריכלות נוף: אביטל עצמון

ביצוע גינה: ניב יגר

פרקטים: איציק קומראן

חלונות: קסטן

כלל הנגרות: ראייד חורפאש

אביזרים: חנותא

 

 


עוד בתים שתוכננו למשפחות:

לגשר על הפערים: בית משפחתי צבעוני אבל שקט

רוצים שינוי: בית שקיבל לוק צבעוני ומדליק

לפרק, להחליף, לפתוח: שיפוץ בית ברמת גן

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

תגובות

אהבתי מאד..משהו בבית גרם לי להתרגש..

שולחן מטבח
היי, בית יפה מאוד ברובו. אשמח לדעת ממה עשויה הפלטה השחורה של שולחן המטבח. תודה.

שולחן המטבח שאלה
בית מקסים. אשמח לדעת מאיזה חומר עשוי משטח שולחן המטבח ומהיכן הוזמן?

עוד מאותו דבר
משעמם כל הבתים חוזרים על עצמם

2.4 מליון לשיפוץ ומסיימים עם לוקר של בית ספר
עבודה בעיניים.בטון חשוף לוקר (wtf) ארון מנסות (באמת ???? ) יש כאן בבירור ניסיון להסוות רווח ענק למעצבים .ברור שהעלות היא פחות מחצי

מאיפה המנורה במטבח? ובשאר הבית?

לא נעים אבל
כזה שיפוץ במחיר של 2.4 מיליון??? מישהו פה נפל על הראש????

האדריכל הולך יחף

צריך להוציא בטון חשוף מחוץ לחוק
שימוש במידה של בטון חשוף מתאים למי שאוהב את זה וגם אז רק בביצוע מושלם. שטיפת המח האדריכלית בסגנון קורבוזיה צריכה לצאת ממוסדות הלימוד האדריכליים. בטון חשוף זה כמו הקומוניזם. רעיון יפה, בחיים עצמם פשוט מכה.

תשובה ל 20
השטיח בסלון מאבי, יבואן שטיחים בהוד השרון נייד 054-6520141 השטיח בפינת האוכל מאיציק קומראן, רמת הכובש נייד 0522453292

מבחוץ משמים - מבפנים מענין
המראה החיצוני הקובייתי, עם הבטון ה'אדריכלי', מאוס בעיני. התכנון הפנימי מענין ונעים ברובו למעט כמה נקודות תורפה. הראשונה זו הכניסה לבית - מבחוץ אין באמת מבואה וחלון השרותים פונה לשביל הכניסה. בהמשך נכנסים למסדרון קצר וצר, כשספסל הבטון פשוט הורג את המרחב. נקודה מוזרה שניה היא המדרגות - מדוע היה צריך להחביא אותן מאחורי הקיר/ארון/ספריה? ולחסום את הגישה אליהן מהכניסה לבית? בנוסף לא מבינה את רעיוןהמטבח הנסתר, שגם אם האדריכלית קוראת לו מזווה הוא עדיין מטבח נסתר, נראה מאד צר ולא נוח, בפרט כשהמקרר עומד שם. חוץ מזה יש הרבה יופי בחללים ובעיצוב ובפתיחות לחוץ.

תגובה לעשרים
השטיח בפינת האוכל נרכש אצל איציק קומראן, רמת הכובש נייד 052-2453292 השטיח בסלון אבי , הוד השרון נייד 054-6520141

יותר גרוע מזה לא יכול להיות
אדריכלות ישראלית זה קטסטרופה

מאיפה השטיחים היפים בפינת האוכל ובסלון?

קו בנייה נקי ויפה, ריהוט מגובב וחסר קונקטקסט מקלקל

תגובה ל 14
את הספריה בסלון, כמו את רוב הנגרויות בבית (כולל המטבח) אנחנו תכננו והנגר המבצע הוא ראייד, נייד 0505703125

תגובה לשבע
בבית מטבח אחד בלבד פתוח לסלון ובצמוד לו מזווה

תגובה לשבע
בבית מטבח אחד בלבד פתוח לסלון ובצמוד לו מזווה

הספריה בסלון. מאיפה?

יפה מבחוץ ומבפנים

חלוקה בדעתי, פלוס ומינוס
מבט ראשון חטוף חשבתי ששמו תמונה של חדר אוכל קיבוצי (באמת, לא הגזמה או מטפורה) , במבנים הייתה קומה בולטת מבטון שנראית ככה הרבה פעמים רק בסדר גודל אחר. מאוד ישראלי ויפה לחובבי בטון חשוף למרות שלא טעמי האישי. לגבי עיצוב הפנים- קומה תחתונה לא מתוכננת פונקציונלית נכון וגם לא נעימה בעייני. הסבר- כרגע ספה בודדת לצפיה בטלויזיה. בית צריך סלון להסבה משותפת ואין . פינת האוכל רק בסדר אבל לא מזמינה והכסאות לא פרופורציונליים לגודלה. שתי בעיות אלה ניתנות לפתרון בקלות אבל כל סידור המטבח מוזר. איך מבשלים? לא ברור מה קורה שם בתכנון. המשרד נראה בתמונה כמו כוך ואני מקווה שזו בעיה של זווית צילום לא מחמיאה. ספסל הבטון סתם מתלהב ולא נוח. יפה למוזיאון אבל לא לבית. עדיף קונסולה מעוצבת עם מראה בכניסה. הקומה השניה לעומת זאת דווקא נראית מתוכננת יפה ופונקציונלית

תגובה לשבע
בבית מטבח אחד בלבד פתוח לסלון ובצמוד לו מזווה

תגובה לשתיים
את ארונות הלוקרים מייצר שמוליק ברח סלמה תל-אביב אתר peled.dpages.co.il

מושלם! ככה ניראת אדריכלות ישראלית יפה
ללא "פרובנס", "סקנדינביה" , "ניו יורק" וכו. אוטנטי ומרשים.

בית כמו שבית צריך להיות
תכנון מוקפד, חיבור טוב בין החוץ והפנים, אסטטיקה בכל פרט. תענוג לראות!

עוד פעם 2 מטבחים לחיים בתצוגה? היתר - נראה נעים.

בית פונקציונלי, מוקפד ויפה
ועם זאת לא מנקר עיניים. הלוואי שיותר בתים בישראל היו נראים ככה.

בית מקסים
משדר חום ואור יחד עם עיצוב מיוחד. אהבתי מאד

הבנייה יפה, העיצוב והריהוט בחדרים דוחה...

לתקציב של 2.4 מיליון ציפיתי להרבה יותר

מקסים:) מאיפה ארון המתכת בחדר הילדים ?

נהדר!
סוף סוף עיצוב ואבזור שאינם נובורישיים.

כתיבת תגובה