כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  שניים אוחזין

שניים אוחזין

מבנה פשוט במראהו, אשר אינו חושף את סודותיו לבאים מהרחוב, חובק עיצובים שונים שזכו לפרשנות מדויקת

מאת: ניר חנינה צילום: עוזי פורת


המבנה המתאפיין בקווים קלאסיים ונקיים אפשר לדיירים לצקת תוכן אל פנים הבית על פי רצונותיהם ולבחור באווירה המועדפת עליהם, שמתאימה לאופיים. המבנה, שתוכנן על ידי האדריכלית יעל אלמור, אפשר למעצב הפנים דרור רימוק למלא את רצונותיהם של הדיירים. ביצירה, המשותפת לאדריכלית ולמעצב הפנים, אפשר להבחין בהתאמה שלמה בין כיוונים ופתיחות אדריכלית אשר מעניקה שפע של אור וחום, ועונה על כל הציפיות.

כבר בכניסה למבנה אנו יכולים להבחין בשפה אדריכלית נקייה אשר משלבת סגנונות שונים. המראה של מעטפת המבנה לקוח מהסגנון הכפרי-פרובנסי, וחומרי הגמר מסמלים סגנון עירוני ומודרני יותר. השילוב בין שפות עיצוב שונות יצר מבנה נעים המעגל פינות חדות ומגשר בין סגנונות עיצוב מוגדרים. הצרכים הברורים של הלקוחות נתנו למעצב את האפשרות להעניק לדיירים את המקום הנוח ביותר לחיות בו. "המשפחה היא מסורתית ונוטה לארח הרבה", אומר המעצב דרור רימוק. "והיו כמה סוגיות שדרשו פתרון בעיצובה (הפרדה בין בשר לחלב, צניעות וכו'). עבור האורחים המרבים לבקר בבית יצרנו במרתף ובעליית הגג חללי אירוח הכוללים מקלחות".

השילוב בין שפות עיצוב שונות יצר מבנה נעים המעגל פינות חדות ומגשר בין סגנונות עיצוב מוגדרים

הבית מחולק לשני אזורים, שהאלמנטים המפרידים ביניהם הם חלל הכניסה הכפול וגרם מדרגות בקומת הביניים, המוביל אל הקומות העליונות ואל קומת המרתף.
כבר בקומת הכניסה אנו מבחינים בשפת עיצוב ראשונה – דלת עץ רחבת מידות ובוהקת בצבעה הלבן מקדמת את פנינו וחושפת את מלוא הדרו של גרם המדרגות, אשר מהווה מעין חוצץ עיצובי בין אגפי השירות והאירוח.

מטבח בסגנון מודרני חולק את מקומו עם הסלון ופינת האוכל, וכולם ניצבים על גבי ריצוף של אבן טבעית מסוג חלילה. מהסלון נשקפת בריכת השחייה התחומה בדק עץ איפאה, שמשלימה בעיצובה את קווי הרוחב של המבנה. בתקרת גבס כפולה היוצרת מראה מנותק הוטמנו גופי תאורה שקועים, ועם רדת הלילה תאורה עמומה צובעת את לובן הקירות בגוונים חמים ומנורות תקרה שקועות מאירות את שולחן הסלון, העשוי גלילי מתכת מצופים בניקל מבריק. בשפה העיצובית המודרנית של הבית, בשילוב חומרי הגמר, בולט סגנון הפיוז'ן אשר משלב מנורות רכות וריהוט עשיר ונעים, המעדנים את מראה הבית.

הצרכים הברורים של הלקוחות נתנו למעצב את האפשרות להעניק לדיירים את המקום הנוח ביותר לחיות בו

בעלייה אל קומת המגורים, בגרם המדרגות הלבן, נחשפת התחימה של תחתית גב המדרגות העשויות עץ, שבתוכן שקועות מנורות. המשך ישיר של המדרגות מוביל אל החלל הפרטי של בני הבית, שבו מתגלה יחידת המגורים של ההורים המצוידת בכל הפינוקים האדריכליים.

בחלל רחב ידיים, בנוסף לחדר השינה, ממוקם אזור רחצה ובו אמבט Free Standing, ולצדו חדר ארונות וחדר עבודה. "גג הרעפים נותר חשוף בחדר ההורים ויצר חלל גבוה ומרשים מאוד", אומר המעצב. גשר המתכת, המרחף מעל אזור הכניסה הכפול, מקשר בין יחידת ההורים לחדרי הילדים. אלה חולקים חלל אמבט משותף המצויד גם הוא בשלל פינוקים. בעליית הגג נמצאים שני חדרי לינה לאורחים נוטים ללון ולהם חדר רחצה משותף.

הבית מאופיין בצבעים בהירים ומפתחים גדולים, מרכיבים אשר נותנים מראה ותחושה קלילים, פתוחים ונעימים מאוד

הבית מאופיין בצבעים בהירים ובמפתחים גדולים, מרכיבים אשר נותנים מראה ותחושה קלילים, פתוחים ונעימים מאוד. הפינות השונות בחלל הבית קיבלו תחת ידיו של המעצב פרשנות עשירה, בסגנון עיצובי הנוטה למינימליזם. תקרות הגבס הכפולות והמנותקות מהקירות בכל חללי הבית, שבהן שולבו תאורה סמויה וגופי תאורה גלויים, משלימות את השפה העיצובית של המבנה, בתוספת פריטי ריהוט שנבחרו בקפידה.

מונח הפיוז'ן, הלקוח מעולם הגסטרונומיה, חדר לתחום העיצוב והאדריכלות להגדרת עירוב סגנונות. השפים הגדולים נוטים לרקוח מנה עשירה בטעמה ובעיצובה, תוך שימוש במרכיבים פשוטים וקלילים, דבר שמתורגם בכישרון רב במבנה הזה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פנים, חוץ והבית שביניהם


אקווריום ענק בפינת האוכל, אלמוגים צבעוניים בסלון, וחדר רחצה שמדמה ליקוי חמה. הבית הזה בהחלט הצליח ליצור קשר בין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

שומר על השקט: בית נורדי בעיצוב רגוע


קורות עץ חשופות, צבעוניות בהירה וקו עיצוב רגוע מאד – הבית הזה אולי נראה כמו בקתה סקנדינבית, אבל נמצא באמצע הקיבוץ

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לתמונה – הכוח בשילוב אמנות בבית


כלפי חוץ המבנה נראה שגרתי ופשוט, אך כשנכנסים פנימה מבינים מיד שהעיצוב והאמנות בבית משחקים תפקיד מרכזי ביותר

עיצוב בתים פרטיים

למה לי אורבני – בית בעיצוב צעיר ונקי


קיר בטון, רצפת עץ והרבה צמחייה ירוקה – ככה הצליחה המעצבת לשלב בין עיצוב אורבני מחוספס לבין מראה מוקפד ונקי

תגובות

כתיבת תגובה