כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  שניים לטנגו

שניים לטנגו

דירה שתוכננה במקור לחמישה חדרים הותאמה לזוג מבוגרים שמבלים יחד את רוב שעות היממה

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: אלעד שריג


כבני זוג שיצאו לגמלאות וילדיהם הבוגרים עזבו את הבית, אין הם ממהרים בבוקר כל אחד למקום עבודתו, ואת עיסוקיהם, כשהם לא בנסיעות, הם עושים בין כותלי הדירה.

רכישת הדירה נעשתה "על הנייר", וכך התאפשר להם להתאים את השטח לצרכים שלהם, ללא התייחסות לחמשת החדרים שתוכננו במקור.

"כשמגיעים לגיל 60 כבר יודעים בדיוק מה אנחנו מחפשים בדירה", אומרת בעלת הבית. "אנחנו כל הזמן ביחד, אבל צריכים גם את המרחב האישי של כל אחד לעצמו".

הים שניבט מחזית הדירה הנמשכת לכל אורכה, דרך החלונות והמרפסות המרובות, היה אחת הסיבות שבזכותן נרכשה הדירה

 שלושה דברים עיקריים שכנעו אותם לרכוש את הדירה: תכנון המעטפת שאפשר להם לבטל את רוב המחיצות, גובה הדירה – קומה 19 ברמת פולג בנתניה – והאפשרות לצפות אל הים שממול מכל פינה בבית.

הבית תוכנן כמרחב פתוח, למעט חדר הנכדים שאפשר לבודד מיתר הדירה. גם את יחידת השינה של הזוג אפשר להפריד, על פי הצורך, על ידי דלת הזזה נסתרת.

הפרוגרמה של בני הזוג בעבודתם מול מיכל שיין, האדריכלית, הייתה ירידה יסודית לפרטים: מקומות אחסון לכל פרט בבית, המראֶה מכל פינה בבית, התייחסות לנגישות ופונקציונאליות. בעלת הבית ערכה רשימה ארוכה ומדויקת בלי לדלג על אף פרט, ממגהץ ועד גביע, עם מידות וכמויות של כל דבר, ורמת הנחיצות ביום יום. בניגוד לבתים רבים אחרים, כאן התכנון נתן את הטון, והעיצוב רק בא להוסיף לו.

הבית תוכנן כמו צעדי טנגו המיועדים לשניים, כך שיוכל לשרת את השניים בו בזמן ועם זאת יאפשר לכל אחד מבני הזוג ליהנות ממרחב אישי נוח

הים שניבט מחזית הדירה הנמשכת לכל אורכה, דרך החלונות והמרפסות המרובות, היה אחת הסיבות שבזכותן נרכשה הדירה והיווה גם גורם משמעותי בבחירת הגוונים של עיצוב הפנים. בדירה משחקי שקיפויות והשתקפויות רבים. הווילונות לבנים ומתנפנפים ברוח, רצפת השיש היא גידית ורדרדה, דלתות הפנים לבנות ופריטי הריהוט והספות לבנים ובבית פזורות מראות. על רקע כללי של גוונים פסטליים בולטים שלושה תצלומים מקוריים שתלויים על הקירות.

הבית כולו מרושת בחשמל חכם ומאפשר שליטה במערכות תאורה ושמע, רמקולים, תריסים ומיזוג. הכול מנוהל באמצעותו, כולל קביעת תרחישי אור וצל המתוכננים מראש.

הבית תוכנן כמו צעדי טנגו המיועדים לשניים, כך שיוכל לשרת את השניים בו בזמן ועם זאת יאפשר לכל אחד מבני הזוג ליהנות ממרחב אישי נוח. בסימטריה מדויקת תוכננה עמדת עבודה זוגית הנמצאת במבואה המובילה לחדר השינה. אזור הרחצה צמוד לחדר השינה ובו כיור כפול.

נושא האירוח חשוב ומרכזי בבית, ופינת האוכל, שבאופן קבוע תוכננה לעשרה סועדים, נפתחת בקלות לעשרה נוספים, בלי לערוך כל שינוי בחלל

כל חלל הדירה נגלה לעיני הנכנסים ומושך את מבטם לים. משמאל לכניסה, כיחידה נפרדת, ממוקם חדר אירוח הכולל גם את חדר הנכדים ושירותים מרווחים לאורחים. יתר הבית, המטבח, פינת האוכל, הסלון, עמדות העבודה וחדר השינה כשהוא פתוח, גלוי לעין.

נושא האירוח חשוב ומרכזי בבית, ופינת האוכל, שבאופן קבוע תוכננה לעשרה סועדים, נפתחת בקלות לעשרה נוספים, בלי לערוך כל שינוי בחלל. תאורה צמודת תקרה מעל השולחן הותאמה למצב של אירוח. האדריכלית שמה דגש רב על תאורה חזקה שרובה חבוי בתקרה ובקירות. לשפע האור מוסיף המטבח הבהיר ובוהק, עם חזיתות לבנות צבועות בשלייף לק. פינת האוכל על גווניה האפורים יוצרת מעבר עדין לסלון שבמרכזו שולחן עגול עם פלטת זכוכית שחורה בהדפסת דוגמה אורנמנטלית, ששוכפלה גם לחזיתות הזכוכית העליונות במטבח.

עמדות העבודה הפתוחות מורכבות משולחן לבן עם שני כיסאות עור לבנים תואמים. השולחן משקיף לים, הנגלה אליו במלוא יופיו התכול, ומאחוריו, על אחד הקירות היחידים בבית, נוצלה הדופן למקום אחסון אינטגרלי הנטמע בקיר האחורי של אמבטיית האורחים. ארון האחסון אלגנטי ומורכב מחזיתות זכוכית שחורה המשקפת כמראה, ובו חלל מרכזי פתוח עם תצוגת מזכרות מעברו הצבאי של בעל הבית, טייס פנטום קרבי. דופן הארון מסתירה גם את דלת ההזזה השחורה והגדולה שמאפשרת בעת הצורך לסגור את מרחב השינה. חדר השינה הוא חלק בלתי נפרד מהבית, ולא נתפס כמו שמקובל כמרחב אינטימי שיש להצניע מאחור.

הפרטים שנקשרים זה לזה בתכנון נכון יצרו מרחב הרמוני ושקט, המעניק לגרים בו מקום מלא רוגע ושלווה ומנתק אותם מהחוץ התוסס

חדר השינה מבהיק בלובנו ומרוצף בפרקט בהיר, מאוורר התקרה לבן, והים הגדול שמשקיף מעבר לשלל החלונות מכניס צבע כחול. תואם לו טפט כחלחל על הקיר מאחורי גב המיטה, שעליו הדפס עלים רומנטי. ארונות נמוכים ולבנים בהיקף חדר השינה מיועדים לאחסון. צמוד לחדר השינה נמצא "חדר הבגדים" כפי שמכנה את החלל בעלת הבית. אכן ניכר שכבוד רב הוענק לבגדים הממלאים אותו. בחדר הבגדים ארונות פתוחים וסגורים, מראות, קופסאות אחסון לרוב ואפילו רמקולים המחוברים למערכת הסטריאו הכללית.

מתחם הרחצה פתוח לחדר השינה אך ממוקם בחלקו האחורי, ובכך מוסט מלב הבית. המקלחון והשירותים סגורים על ידי דלתות זכוכית שקופה שדרכן אפשר להשקיף על הים. רק במרכז הדלתות, במקום בו נדרשת הסתרה, עומעמה הזכוכית על ידי התזת חול. הירידה לפרטי פרטים, ולו הקטנים ביותר, בעת התכנון היא לשביעות הרצון המלאה של בני הזוג. "היום, כשאנו גרים בבית כבר יותר משנה, ברור לי שלא הייתי משנה דבר, לא בתכנון ולא בעיצוב שנלווה אליו", אומרת הדיירת המרוצה. הפרטים שנקשרים זה לזה בתכנון נכון יצרו מרחב הרמוני ושקט, שמעניק לגרים בו מקום מלא רוגע ושלווה ומנתק אותם מהחוץ התוסס.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה