כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9861) "

הדיירים: משפחה בת 5 נפשות

המקום: רמת השרון
השטח: כ- 150 מ"ר
עיצוב פנים: ניצן הורוביץ
 
כיווני אוויר בבית הם גורם חשוב במשוואת החיים בו ובתהליך התכנון העיצובי, וכשמדובר בפחות כיוונים מהממוצע עולה לא מעט פעמים בעיה. הבית בו אנחנו מבקרים, בן 30 שנה ברמת השרון, כלוא בין שני בתים כך שהוא פתוח רק לשני כיווני אוויר ביקשה משפחה בת חמש נפשות לחדש את העיצוב הקיים ולהרחיב את שטחו הציבורי של הבית יחד עם תוספת של שני חדרי שינה וממ"ד. עם האתגר הזה פנו בני המשפחה למעצב הפנים ניצן הורוביץ כדי להשיג את המטרות תוך שמירה על קו עיצובי שמשלב בין אלמנטים וצבעים מודרניים לבין סגנון כפרי עדין. אחרי שיפוץ של לא יותר מארבעה חודשים הגיעו אל המנוחה והנחלה. 
 
אחת ההחלטות הראשונות הייתה דווקא הצבעים והמרקמים של הבית. ההחלטה לערבב בין סגנונות עיצוביים שונים השפיעה על בחירת הצבעוניות והחומרים כאן ואפשרה להשתמש במגוון רחב של חומרים שונים. השימוש העדין בגווני לבן, אפור ועץ מייצר הרמוניה ואחידות בחללי הבית ומספק פלטפורמה נוחה לשינויים רבים בהמשך ללא מאמץ. עבור הריצוף של החללים הציבוריים נבחרו אריחים בגודל 120 על 60 סנטימטרים בגוון אפור ובמראה דמוי בטון, הריהוט המסיבי שנבחר ברובו בגווני לבן בהירים והריהוט המשלים, יחד עם פרטי גימור בגווני עץ, נותנים את נגיעת החמימות הביתית.
 

הכניסה לבית כבר מרמזת על אופיו: סגנון מודרני עם נגיעות חום ביתיות
 

קו עיצובי המשלב בין סגנון מודרני לבין סגנון כפרי מעודן
 
המטבח תוכנן בחזית אחת כך שניתן היה לשמור על מיקומו של חלון גדול בחזית הניצבת, שכוללת את משטח העבודה, את מוצרי החשמל וגם את ארונות האחסון. חזית המטבח זכתה לסגנון כפרי מעודן, משטח העבודה ממוסגר בתוכה ומחופה בזכוכית מכל הכיוונים. אל כל אלה מצטרף אי עבודה שתוכנן לישיבה של עד שבעה איש ומשמש גם כיחידת אחסון רחבה ואת עיצוב החלל משלימה פינת האוכל שמוסיפה ניחוח כפרי במראה ביתי לחלל הנקי.  
 
 
 
בין המטבח ופינת האוכל לבין חלל האירוח של הבית חוצץ מבנה עץ שיוצר בהזמנה מיוחדת ומשמש כבסיס לגופי התאורה ששקועים בו. באופן כללי, גופי התאורה בבית נצבעו בלבן כדי לשלב אותם היטב עם התקרה וליצור מראה שלם ואחיד, כשחלקם אפילו יוצרו באופן מיוחד עבור הפרוייקט.
 

תכנון המטבח בחזית אחת אותה משלים האי המרכזי
 
רוצים גם בית מעוצב?
אי למטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שיש מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

משטח העבודה שולב בחזית המטבח הרחבה עם תאורה ישירה ונסתרת
 

פינת האוכל מוסיפה תחושת חום ביתית לחלל המינימליסטי 
 
תכנון הקומה השנייה של הבית הושפע ממיקומו של הבית בין שני בתים, באופן שמאפשר מיקום של פתחים רק בשתי חזיתות – המערבית והמזרחית, ולכן במקומות נבחרים מוקמו פתחים בגג שמאפשרים הכנסת אור טבעי ואוורור למרות המגבלה. חדר המשפחה הממוקם במעלה המדרגות מהווה את מרכז הקומה ואליו פונים כל שאר החדרים ובגלל מיקומו וחשיבותו בחיי היום יום של המשפחה מוקם בו חלון גג ושולבה בו יחידת אחסון ומדיה רחבה להנאת המשפחה.
 

גופי התאורה נצבעו בלבן למראה מינימליסטי
 

בקומה השנייה פינת משפחה לזמן איכות משותף
 

החדרים פונים אל פינת המשפחה המרכזית
 

שילוב יחידת מדיה ואחסון רחבה בפינה המשפחתית 
 
גם בחדרי הרחצה נפתחו חלונות בגג כדי לאפשר אוורור טבעי שחשוב כל כך בחללים רטובים. החללים מאופיינים בעיצוב נקי ובהיר כאשר חדר הרחצה של הילדים רוצף בפסיפס בגווני כחול וחדר הרחצה של ההורים רוצף באריח יוקרתי דק במיוחד בגוון בהיר והקירות של שני החללים חופו באריחים לבנים.
 
אמנם נתוני הפתיחה של הבית מציגים מגבלות תכנוניות אבל בעזרת פתרונות יצירתיים ושמירה על קו עיצובי מתאים אפשר להשיג תוצאה מוצלחת שתתאים לצרכי הדיירים אבל גם תנצל היטב את המשאבים הקיימים.
 

עיצוב מינימליסטי עדין גם בחדרי הרחצה
 

שילוב משמח בין צבעוניות הפסיפס לבין הנקיון של החיפוי הלבן והעץ 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף: נגב
ריהוט פינת אוכל: פיקאפ
מטבח: מטבחי דקל
גופי תאורה: דורי קמחי
עבודות נגרות: תומר ודוד שטרית

 
אהבתם את הבית? הנה עוד כמה שתרצו לבקר בהם:
בלי דד ליין: בית שנבנה במשך ארבע שנים
בית שעושה כבוד לאמנות, אוכל ומילה כתובה
" ["image"]=> string(142) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/רמת השרון ניצן הורוביץ/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(142) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/רמת השרון ניצן הורוביץ/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  שני כיווני אוויר: הצצה לבית משופץ ברמת השרון

שני כיווני אוויר: הצצה לבית משופץ ברמת השרון

מגבלה של מעט כיווני אוויר הביאה לפתרונות יצירתיים בעיצוב מחדש ושיפוץ של בית משפחתי. מה עשה את השינוי? בואו תראו

מאת: עופרי גונן צילום:


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות

המקום: רמת השרון
השטח: כ- 150 מ"ר
עיצוב פנים: ניצן הורוביץ
 
כיווני אוויר בבית הם גורם חשוב במשוואת החיים בו ובתהליך התכנון העיצובי, וכשמדובר בפחות כיוונים מהממוצע עולה לא מעט פעמים בעיה. הבית בו אנחנו מבקרים, בן 30 שנה ברמת השרון, כלוא בין שני בתים כך שהוא פתוח רק לשני כיווני אוויר ביקשה משפחה בת חמש נפשות לחדש את העיצוב הקיים ולהרחיב את שטחו הציבורי של הבית יחד עם תוספת של שני חדרי שינה וממ"ד. עם האתגר הזה פנו בני המשפחה למעצב הפנים ניצן הורוביץ כדי להשיג את המטרות תוך שמירה על קו עיצובי שמשלב בין אלמנטים וצבעים מודרניים לבין סגנון כפרי עדין. אחרי שיפוץ של לא יותר מארבעה חודשים הגיעו אל המנוחה והנחלה. 
 
אחת ההחלטות הראשונות הייתה דווקא הצבעים והמרקמים של הבית. ההחלטה לערבב בין סגנונות עיצוביים שונים השפיעה על בחירת הצבעוניות והחומרים כאן ואפשרה להשתמש במגוון רחב של חומרים שונים. השימוש העדין בגווני לבן, אפור ועץ מייצר הרמוניה ואחידות בחללי הבית ומספק פלטפורמה נוחה לשינויים רבים בהמשך ללא מאמץ. עבור הריצוף של החללים הציבוריים נבחרו אריחים בגודל 120 על 60 סנטימטרים בגוון אפור ובמראה דמוי בטון, הריהוט המסיבי שנבחר ברובו בגווני לבן בהירים והריהוט המשלים, יחד עם פרטי גימור בגווני עץ, נותנים את נגיעת החמימות הביתית.
 

הכניסה לבית כבר מרמזת על אופיו: סגנון מודרני עם נגיעות חום ביתיות
 

קו עיצובי המשלב בין סגנון מודרני לבין סגנון כפרי מעודן
 
המטבח תוכנן בחזית אחת כך שניתן היה לשמור על מיקומו של חלון גדול בחזית הניצבת, שכוללת את משטח העבודה, את מוצרי החשמל וגם את ארונות האחסון. חזית המטבח זכתה לסגנון כפרי מעודן, משטח העבודה ממוסגר בתוכה ומחופה בזכוכית מכל הכיוונים. אל כל אלה מצטרף אי עבודה שתוכנן לישיבה של עד שבעה איש ומשמש גם כיחידת אחסון רחבה ואת עיצוב החלל משלימה פינת האוכל שמוסיפה ניחוח כפרי במראה ביתי לחלל הנקי.  
 
 
 
בין המטבח ופינת האוכל לבין חלל האירוח של הבית חוצץ מבנה עץ שיוצר בהזמנה מיוחדת ומשמש כבסיס לגופי התאורה ששקועים בו. באופן כללי, גופי התאורה בבית נצבעו בלבן כדי לשלב אותם היטב עם התקרה וליצור מראה שלם ואחיד, כשחלקם אפילו יוצרו באופן מיוחד עבור הפרוייקט.
 

תכנון המטבח בחזית אחת אותה משלים האי המרכזי
 
רוצים גם בית מעוצב?
אי למטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שיש מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

משטח העבודה שולב בחזית המטבח הרחבה עם תאורה ישירה ונסתרת
 

פינת האוכל מוסיפה תחושת חום ביתית לחלל המינימליסטי 
 
תכנון הקומה השנייה של הבית הושפע ממיקומו של הבית בין שני בתים, באופן שמאפשר מיקום של פתחים רק בשתי חזיתות – המערבית והמזרחית, ולכן במקומות נבחרים מוקמו פתחים בגג שמאפשרים הכנסת אור טבעי ואוורור למרות המגבלה. חדר המשפחה הממוקם במעלה המדרגות מהווה את מרכז הקומה ואליו פונים כל שאר החדרים ובגלל מיקומו וחשיבותו בחיי היום יום של המשפחה מוקם בו חלון גג ושולבה בו יחידת אחסון ומדיה רחבה להנאת המשפחה.
 

גופי התאורה נצבעו בלבן למראה מינימליסטי
 

בקומה השנייה פינת משפחה לזמן איכות משותף
 

החדרים פונים אל פינת המשפחה המרכזית
 

שילוב יחידת מדיה ואחסון רחבה בפינה המשפחתית 
 
גם בחדרי הרחצה נפתחו חלונות בגג כדי לאפשר אוורור טבעי שחשוב כל כך בחללים רטובים. החללים מאופיינים בעיצוב נקי ובהיר כאשר חדר הרחצה של הילדים רוצף בפסיפס בגווני כחול וחדר הרחצה של ההורים רוצף באריח יוקרתי דק במיוחד בגוון בהיר והקירות של שני החללים חופו באריחים לבנים.
 
אמנם נתוני הפתיחה של הבית מציגים מגבלות תכנוניות אבל בעזרת פתרונות יצירתיים ושמירה על קו עיצובי מתאים אפשר להשיג תוצאה מוצלחת שתתאים לצרכי הדיירים אבל גם תנצל היטב את המשאבים הקיימים.
 

עיצוב מינימליסטי עדין גם בחדרי הרחצה
 

שילוב משמח בין צבעוניות הפסיפס לבין הנקיון של החיפוי הלבן והעץ 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף: נגב
ריהוט פינת אוכל: פיקאפ
מטבח: מטבחי דקל
גופי תאורה: דורי קמחי
עבודות נגרות: תומר ודוד שטרית

 
אהבתם את הבית? הנה עוד כמה שתרצו לבקר בהם:

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

כתיבת תגובה