כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9168) "

שטח הגלריה: 190 מ"ר
אורך הרמפה: 28 מטר
גובה התקרה: 6 מטר
אדריכל: Denise Macedo Arquitetos Associados

התפיסה המאוד מקובלת היום בעולם האדריכלות של חיבור בין פנים לחוץ עלתה שלב בבית זה, כך שהבית כולו חשוף לנוף של מינאס ז'ראיס Minas Gerais (מדינת מחוז בדרום-מזרח ברזיל, ליד ריו דה ז'נרו וסאו פאולו). המבנה המיוחד מאפשר לנוף המדהים והייחודי לחדור לכל אחד מהחדרים, כולל חדרי שינה, אמבטיות, חדרי מגורים, משרד ובעיקר המטבח שעוצב על שטח רחב במיוחד – אחד מהאזורים בבית החשוב מאוד לבעליו. 

חלוקה ברורה מתקיימת בבית, שנבנה משלושה חומרים בסיסיים: מוטות ברזל טי כפול, יציקות בטון וזכוכית. רק בקומה העליונה, אליה מגיעים במדרון משופע, בדומה לאלה שאפשר לראות בגלריות ובמוזיאונים מודרניים, הרצפה חופתה בפרקט עץ. 
 


 


 


 


 


 

המטבח כולו עשוי קוריאן ועץ צבוע לבן, ורק כאן יש תקרה לבנה מונמכת. מעבר לנוף, פונקציה נוספת שהכתיבה את תכנונו של הבית הייתה האוסף האמנותי של הדיירים. להדגשת עושרו של האוסף, המבנה בולט בפשטותו, אותה הפשטות והמינימליסטיות הניכרת גם בבחירת הרהיטים. 
 


  

במפלס התחתון אשר בו מרוכז האזור החברתי, המרחבים הגדולים מחוברים ביניהם, והגדרת מיקומם נעשתה על ידי שוני בגובה התקרה. בחדר האוכל ובאזור הסבה קטן יחסית התקרה בגובה רגיל, מעל הסלון גובה התקרה כפול, ומאחורי קיר גבוה וצר מסתתרים שני תאים לשירותי אורחים. לקיר שנבנה לכל אורכו של הסלון תפקיד כפול, הוא מהווה בסיס למדרון המשופע שמוביל לקומה העליונה, ומאחוריו תוכננה גלריה פרטית. תמונות נוספות מוצגות על הקיר לאורך נתיב העלייה לקומה שנייה. 
 


 

בקומה העליונה חלק מהחללים, כמו הספרייה וחדר העבודה, פתוחים בחלקם לכיוון המפלס התחתון ושטחם מצומצם משמעותית בהשוואה לחללים באזור החברתי. שתי הסוויטות בקומה העליונה ושני חדרי שינה קטנים יותר מופרדים על ידי קירות. שני חדרי שינה נוספים מוקמו בקומה התחתונה ולהם יציאה ישירה לחצר האחורית.  
 


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 עוד בתים מעוצבים בחו"ל:

ליפול מהרגליים: ארמון מהאגדות ביוהנסבורג
רומן רוסי: עיצוב בית כפרי מודרני במוסקבה
פתוח לרווחה: עיצוב בית אקולוגי מרשים
בית קיץ מרהיב בשבדיה
בית בהשראת ציפורים על אי מבודד

" ["image"]=> string(208) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design_pictures_new/בתים_מעוצבים/עיצוב_בתים_פרטיים/עיצוב_בית_בברזיל_שמחבר_בין_הפנים_לחוץ/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  שקוף שזה יפה: ברזל, בטון וקירות זכוכית לא יסתירו אוסף אמנות מרהיב

שקוף שזה יפה: ברזל, בטון וקירות זכוכית לא יסתירו אוסף אמנות מרהיב

בית בברזיל: בין התקרה לרצפה עוטפים את הבית קירות זכוכית, בתוך הבית נוספו כמה קירות בנויים שתוכננו כגלריה פרטית, ופשטות המבנה כולו באה להדגיש בעיקר את עושרו של אוסף האמנות של הדיירים

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום:


שטח הגלריה: 190 מ"ר
אורך הרמפה: 28 מטר
גובה התקרה: 6 מטר
אדריכל: Denise Macedo Arquitetos Associados

התפיסה המאוד מקובלת היום בעולם האדריכלות של חיבור בין פנים לחוץ עלתה שלב בבית זה, כך שהבית כולו חשוף לנוף של מינאס ז'ראיס Minas Gerais (מדינת מחוז בדרום-מזרח ברזיל, ליד ריו דה ז'נרו וסאו פאולו). המבנה המיוחד מאפשר לנוף המדהים והייחודי לחדור לכל אחד מהחדרים, כולל חדרי שינה, אמבטיות, חדרי מגורים, משרד ובעיקר המטבח שעוצב על שטח רחב במיוחד – אחד מהאזורים בבית החשוב מאוד לבעליו. 

חלוקה ברורה מתקיימת בבית, שנבנה משלושה חומרים בסיסיים: מוטות ברזל טי כפול, יציקות בטון וזכוכית. רק בקומה העליונה, אליה מגיעים במדרון משופע, בדומה לאלה שאפשר לראות בגלריות ובמוזיאונים מודרניים, הרצפה חופתה בפרקט עץ. 
 


 


 


 


 


 

המטבח כולו עשוי קוריאן ועץ צבוע לבן, ורק כאן יש תקרה לבנה מונמכת. מעבר לנוף, פונקציה נוספת שהכתיבה את תכנונו של הבית הייתה האוסף האמנותי של הדיירים. להדגשת עושרו של האוסף, המבנה בולט בפשטותו, אותה הפשטות והמינימליסטיות הניכרת גם בבחירת הרהיטים. 
 


  

במפלס התחתון אשר בו מרוכז האזור החברתי, המרחבים הגדולים מחוברים ביניהם, והגדרת מיקומם נעשתה על ידי שוני בגובה התקרה. בחדר האוכל ובאזור הסבה קטן יחסית התקרה בגובה רגיל, מעל הסלון גובה התקרה כפול, ומאחורי קיר גבוה וצר מסתתרים שני תאים לשירותי אורחים. לקיר שנבנה לכל אורכו של הסלון תפקיד כפול, הוא מהווה בסיס למדרון המשופע שמוביל לקומה העליונה, ומאחוריו תוכננה גלריה פרטית. תמונות נוספות מוצגות על הקיר לאורך נתיב העלייה לקומה שנייה. 
 


 

בקומה העליונה חלק מהחללים, כמו הספרייה וחדר העבודה, פתוחים בחלקם לכיוון המפלס התחתון ושטחם מצומצם משמעותית בהשוואה לחללים באזור החברתי. שתי הסוויטות בקומה העליונה ושני חדרי שינה קטנים יותר מופרדים על ידי קירות. שני חדרי שינה נוספים מוקמו בקומה התחתונה ולהם יציאה ישירה לחצר האחורית.  
 


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 עוד בתים מעוצבים בחו"ל:

ליפול מהרגליים: ארמון מהאגדות ביוהנסבורג
רומן רוסי: עיצוב בית כפרי מודרני במוסקבה
פתוח לרווחה: עיצוב בית אקולוגי מרשים
בית קיץ מרהיב בשבדיה
בית בהשראת ציפורים על אי מבודד

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

הנוף נפלא חבל שהורסים אותו עם מבנה "מודרני"

קצת מודרני מדי לטעמי, אבל הגלריה מדהימה!

כתיבת תגובה