כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  שתול בשכונה

שתול בשכונה

עצי השדרה שבחזית הבית וגדר בנויה שבמרכזה עץ ענק עתיק יומין הם שהכתיבו לאדריכלית את הקו שבו בחרה

מאת: עירית תאומים, מגזין בניין ודיור צילום: עמית גרון


בית בן שתי קומות, עליית גג ומרתף בצפון תל אביב, יישמה האדריכלית יעל ברוורמן את תיאוריות האדריכלות שרכשה בטכניון. לימודי עיצוב סביבתי בבצלאל ותואר בלימודי תיאטרון סייעו לה בקבלת ההחלטות לגבי "שחקנים" קיימים שנכחו במקום לפני תחילת הבנייה. בפרויקט ייחודי זה שימשה ברוורמן מפיקה ובמאית כאחד. היא דאגה לכל פרט בבית, ממיקומו ושילובו בנוף הרחוב תוך התאמתו ליתר הבתים בסביבה, דרך התייחסות בכל הכבוד הראוי לצמחייה מסביב שתשתלב עם פנים הבית וחיצוניותו, ועד התוויית קו מינימליסטי שה"אין" שבו מכתיב גבולות כמעט כמו ה"יש".

בפרוייקט ייחודי זה שימשה האדריכלית מפיקה ובמאית כאחד. היא דאגה לכל פרט בבית, ממיקומו ושילובו בנוף הרחוב ועד התוויית קו מינימליסטי בעיצוב

כדי למקסם את המגרש הקטן וכדי ליצור תחושת מרחב, יצרה ברוורמן פתחים גדולים שתוכננו בהתאם למיקום העצים העתיקים הגדלים מאחורי הבית ובשדרה הסמוכה. גם בחדר השינה, הנמצא בקומה השנייה, תוכננו החלונות בכיוון השדרה בזווית של 90 מעלות כדי ליצור פינה נקייה עם מבט לעצים. חדר האמבט צויד במראות שבהן משתקפות צמרות העצים מכל כיוון. לא נפקדו חלונות חדרי הילדים שבקומה השלישית, וגם מהם נשקף מראה ירוק המישיר לגינה.

הירוק שעוטף את הבית, מכל צדדיו, מבליט במיוחד את החומרים שבהם בחרה האדריכלית להשתמש

הירוק העוטף את הבית מכל צדדיו מבליט במיוחד את החומרים שבהם בחרה ברוורמן להשתמש. ספסל אבן אפור, שלמרגלותיו אבני בזלת שחורות, חודר מהחוץ אל הפנים ומשתלב להפליא עם קיר הסלון המכוסה טיח פיגמנטי בגוון אפור. גדרות הבית החיצוניות, התוחמות את החצרות הפנימיות כשהן מכוסות טיח אפור, חודרות גם הן לתוך הבית דרך קירות הזכוכית הגבוהים. אלמנט זה מחזק את תחושת הגודל והפתיחות וכמו הופך את החצר לחלק מהסלון. קמין מודרני תוכנן במשטח אחד, במרכז הקיר, ומקנה חמימות ביתית לחלל האירוח המתנשא לגובה מרשים של שישה מטרים.

הבדלי גובה בין המבואה וחדר האורחים לבין שאר חדרי הבית יוצרים הפרדה ברורה בין השטחים הציבוריים לפרטיים

חלל הכניסה לבית, המתנשא אף הוא לאותו גובה, מואר בשפע של אור טבעי החודר מבעד הזכוכית שמשני צדי דלת הכניסה לבית, העשויה רצועות מסיביות של עץ אלון. גשר הבנוי מקורות פלדה, עץ אלון וזכוכית יוצר חיץ בין המבואה לחלל האירוח, שבהמשכו חדר האוכל, המטבח וחדר המשפחה. הבדלי הגובה בין המבואה וחדר האורחים ובין שאר חדרי הבית יוצרים הפרדה ברורה בין השטחים הציבוריים לפרטיים ומקנים אינטימיות לאלו האחרונים.

הדיירים נוהגים לארח בחלל האירוח המרווח, אך ביומיום אוהבים בני המשפחה להתרווח בנוחות על הספות בחדר המשפחה, שם מתאפשר להם לצפות בפלזמה, שממול, ללא גינונים מוקפדים. בקו המינימליסטי המודגש על ידי חומרי הבנייה – בטון, אבן, עץ, זכוכית וטיח פיגמנטי – בולטות יצירות האמנות הגדולות המוסיפות צבעוניות עדינה לגוני האפור, לבן וכסף השולטים בקומת הכניסה.

בשני חדרי העבודה, הממוקמים בקומת המרתף, מדפים עמוסי ספרים המעידים על אופיים ועל עיסוקם של הדיירים

תשומת לב מיוחדת ניתנה לתאורה בבית. בנוסף לשפע האור הטבעי, שנוצל בקפידה בהתאם לעונות השנה, נעשה שימוש בתאורה נסתרת שטופלה ביצירתיות, למשל חריץ תאורה שתוכנן לאורך תחתית הגשר וגם במרווח בין התקרה שמעל הגשר. אלמנט תאורה יפה במיוחד נמשך לרוחב הסלון למרגלות הקמין ויוצא אל גינת הבית. תאורה זו נסתרת מתחת לאבני הבזלת, יוצרת בזרימתה לחצר עירוב של פנים וחוץ ומעניקה לחלל האירוח אור רך ורומנטי. העצים בחוץ, שאותם רואים מכל חדר בבית, זכו בתאורה ממוקדת המגבירה את יופיים גם בשעות החשכה.
     
גרם מדרגות עם מעקה, שעוצב בקווים ישרים, מוביל לחדרי העבודה שבמרתף, התחום משני צדדיו בחצרות אנגליות המאפשרות חדירת אור טבעי. בשני חדרי העבודה, שעוצבו באותו אופן אך כתמונת ראי, ישנו שולחן עבודה שהוא למעשה לוח עץ לבן הנראה כמרחף. הלוח נשען על יחידת מגירות העוטפת את הקיר שבגב השולחן, ומאחור מדפים עמוסי ספרים המעידים על אופיים ועל עיסוקם של הדיירים.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה