בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  תוך כדי תנועה: הצצה לפנטהאוז מעוצב בנתניה

תוך כדי תנועה: הצצה לפנטהאוז מעוצב בנתניה

פנטהאוז בנתניה עבר שיפוץ מסיבי ועוצב בסגנון מודרני ונקי עם נגיעות צבע חמימות, כשהקונספט הכללי הוא להעניק לבית תחושה של "תנועה". בואו תראו האם הושגה המטרה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג + 2 בנות בנות 3 ו-7
המקום: שכונת קריית השרון בנתניה
שטח: 180 מ"ר + 100 מ"ר מרפסות
חדרים: 6
עיצוב פנים: Dori-interior design
 
חלוקת החלל

הפנטהאוז רחב הידיים שנבקר הו היום עבר שיפוץ מאסיבי שדרש חלוקה מחדש של החלל. קונספט העל שהוחלט כי יתווה את עיצוב הדירה הוא "תנועה". בתכנון הדירה המקורי היה חוסר פרופורציה בין החלל הציבורי לחדרים ובין החדרים עצמם. כמו כן, ״סבל״ התכנון מקירות קטנים שיצרו מבואות אשר חסמו את הזרימה והאור בדירה. החלוקה החדשה החלה מיישור קירות, ביטול המבואות, תיקון הפרופורציות ופתיחת החלל הציבורי לחלל אחד רחב ידיים, המאפשר זרימה וקו ראייה פתוח מכל אזור בחלל הציבורי.
 
שינוי מהותי שבוצע בחלל ותרם רבות לתחושת המרחב היה פתיחת הבית לאור מכל הכיוונים במשך שעות היום וזאת ע"י ביטול קיר שחסם את כניסת האור מדלתות הוויטרינה הדרומיות, ויצר מסדרון צר וארוך. במקום המסדרון הצר התקבל חלל כניסה גדול, מרשים ורחב ידיים שבצידו האחד ארון נגרות המהווה חלל אחסון ענק ומתפרש לכל אורך הקיר, מהסלון ועד הכניסה לחדרי השינה, זאת לבקשת הלקוחות בעקבות מחסור באזורי אחסון בדירתם הקודמת.
 
הסלון והמטבח נשארו במקומם המקורי. בשיפוץ התווסף חדר טלוויזיה, קשתה של הדיירת הייתה להיוץ בקשר עין עם הבנות בזמן שהן נמצאות בחדר הטלוויזיה לכן בין חדר הטלוויזיה לסלון חוצץ קיר זכוכית שמאפשר זאת. חדר שינה של ההורים הורחב כמו גם חדר הרחצה הצמוד אליו. 
 
כל פריטי הנגרות בבית לרבות קיר סלון ומטבח, עוצבו ותוכננו באופן ייחודי וייעודי, בהזמנה אישית ותחת ההגדרה "נגרות דינאמית", התואמת את קונספט העל העיצובי  בדירה – תנועה. כך למשל ספריית הסלון בנויה ממדפים ובקומפוזיציה משתנה המדמה תנועה. גב נישת קיר פינת אוכל שבוצעה כאילוץ במהלך הבניה, חופתה בשאריות פרקט הרצפה, בסטריפים באורכים משתנים ובהבלטות וגבהים משתנים על מנת לשוות תחושה של קיר בתנועה.
 
צבעוניות וחומר

ההתייחסות לפנטהאוז הייתה כאל בלוק ציור לבן עליו זורים נקודות צבע אחדות ע"י סטיילינג של פריטי טקסטיל, כך שהסגנון נתון לשינוי תמידי עפ"י מצב רוח ורצון הדיירים.
 
על מנת "לחמם" את הדירה, נבחר פרקט אלון. נגיעות העץ הקיימות בכל חלקי הדירה, במדפים, באי המטבח ובחיפוי הקירות, תרמו לתחושת חום ומשפחתיות גם בפנטהאוז הלבן ורחב הידיים, שעלול היה לשדר קרירות וריחוק, בשל המרחב והניקיון העיצובי. לחלל הסלון נבחר וילון ש"עוטף" את כל החלל הציבורי ומסייע אף הוא ביצירת תחושת החמימות המבוקשת.
 
תאורה

התאורה שתוכננה לבית הינה תאורה טכנית (נטולת גופים), מינימליסטית ונסתרת ברובה, כך שאיננה מייצרת עומס בחלל, אך עם זאת מתוחכמת ומפוצלת, כך שכל אזור תאורה שבוחרים להאיר או לכבות משנה משמעותית את האווירה והאנרגיה בחלל.
 
חוץ

המרפסת הגדולה חולקה לשני מפלסים באמצעות במת דק, כך למעשה נוצרה הפרדה בין מפלס הארוח לבין מפלס המנוחה, הירגעות ורביצה.
הצטרפו לסיור בתמונות: 

הסלון
 

הסלון והמטבח נשארו במקומם המקורי. 
 
סטיילינג שמכניס נגיעות צבע חמימות
 
קיר הזכוכית בין חדר הטלוויזיה לסלון 
 
פינת האוכל

חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

זכוכית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

נגיעות העץ תורמות לתחושת החמימות בדירה
 
 ארון נגרות המהווה חלל אחסון ענק ומתפרש לכל אורך הקיר, מהסלון ועד הכניסה לחדרי השינה
 
חדר השינה וחדר הרחצה הצמוד אליו הורחבו בשיפוץ 
 

מרפסת גדולה אשר באמצעות במת דק חולקה לשני מפלסים.
 
מפלס האירוח ומפלס הרביצה. המרפסת
 
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *