כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(10) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(732) "

הדיירים: זוג + שלושה ילדים
השטח: חצי דונם, 450 מ"ר בנוי
עיצוב פנים: שירלי דן

בפרויקט הזה עיצבה האדריכלית שירלי דן בית פרטי עבור משפחה בת חמש נפשות. לבקשת הדיירים, הבית מחבר בין הפנים והחוץ ומשלב אלמנטים מודרניים ונקיים לצד נגיעות קלאסיות חמימות. בנוסף, הבית עשיר בפרטים ובחפצי אמנות שמוסיפים ממד אישי, וכולל שפע של פתרונות אחסון שמותירים את המרחב מסודר, ואוורירי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/1-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(1130) "

הבית נפרש על פני שלושה מפלסים, וממוקם בתוך מגרש בן חצי דונם שכולל גם בריכת שחיה. כדי לחזק את החיבור שבין הפנים והחוץ, שירלי דן תכננה את מעטפת הבית בצורת ר', ורישתה אותו בחלונות ויטרינה גדולים שמכניסים שפע של אור ואוויר, וחושפים את הגינה כמעט מכל זווית בבית. בנוסף, תכננה האדריכלית יציאה מהמטבח אל הגינה שמאפשרת אירוח חוץ נוח ויעיל.
את חזיתות הבית תכננה שירלי בסגנון אירופאי, ועל כך מעידים המעקות השחורים שמעטרים את המרפסות, הכרכובים באמרת הגג והפרגולה הבנויה. פרגולה זו נועדה לסוכך על אזור האירוח החיצוני, והיא גם מגדירה אותו ומבדילה אותו מיתר האזורים בגינה. בפרגולה משולבים גופי תאורה שמאפשרים ליהנות מהגינה גם בלילה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(989) "

כבר עם הכניסה לבית, ניכר שילוב הסגנונות והחיבור שבין הקו המודרני למראה החמים. התקרה של החלל הציבורי מתנשאת לגובה של מעל שלושה מטרים, והרצפה שם מחופה באריחי גרניט פורצלן דמויי בטון שיוצרים המשכיות ומקשרים בין עיצוב הפנים והחוץ.
החלל הציבורי אמנם תכנן כאופן ספייס, אך בשלב צורת ה-ר' של הבית, האזורים השונים שבו מוגדרים היטב. בצלע אחת של המבנה נמצא המטבח המרווח שמשמש כמקום המפגש של בני המשפחה. במרכזו של המטבח יש אי רחב ידיים שבו משולבים הכיריים ומקרר יינות. החזיתות של הארונות צבועות בצבע אפוקסי בתנור, ומשטחי העבודה שנבחרו לשם עשויים דקטון.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/4-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/5-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(744) "

בסמוך למטבח נמצאת פינת משפחה פורמלית ומזמינה, ואחריה נמצא הסלון. מוקד העניין בסלון הוא קיר הקמין שצבוע בטקסטורה ייחודית המדמה בטון. הקווים בחלל גיאומטריים ונקיים, אך בזכות מערכת ישיבה מפנקת ופרטי טקסטיל רבים, התחושה הכללית שמתקבלת היא נעימה ועוטפת.
במרכז החלל הציבורי ניצב גרם מדרגות מונומנטלי. המדרגות חופו שיש שמזכיר בצבעו את רצפת החלל, והמעקות עשויים זכוכית ומשתלבים היטב בתחושה האוורירית והמוארת.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/6-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/7-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(887) "

הקומה העליונה של הבית מחולקת לשני אגפים, כאשר באחד מהם נמצא הסוויטה של ההורים, ואילו בשני נמצאים חדרי השינה של שני הילדים הצעירים. הבת המתבגרת זכתה לסוויטה משל עצמה במפלס התחתון של הבית.
הקשר בין הפנים והחוץ נשמר גם בסוויטה של ההורים. בזכות המיקום שלה בצלע האחורית של הבית, בני הזוג נהנים מתצפית מיטבית על החצר האחורית והבריכה. הסוויטה כוללת גם חדר רחצה צמוד שבו אמבטיה ומקלחון זוגי עם ספסלים בנויים. בין אזור השינה לרחצה חוצצת מבואה המשמשת כחדר ארונות, ומאפשרת התארגנות נוחה ויעילה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/10-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  תוכו כברו: עיצוב שמחבר בין הפנים והחוץ

תוכו כברו: עיצוב שמחבר בין הפנים והחוץ

המטרה בתכנון הבית הזה הייתה לחבר בין הפנים והחוץ, ולשלב בין הסגנון המודרני למראה החמים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: שי אדם


הדיירים: זוג + שלושה ילדים
השטח: חצי דונם, 450 מ"ר בנוי
עיצוב פנים: שירלי דן

בפרויקט הזה עיצבה האדריכלית שירלי דן בית פרטי עבור משפחה בת חמש נפשות. לבקשת הדיירים, הבית מחבר בין הפנים והחוץ ומשלב אלמנטים מודרניים ונקיים לצד נגיעות קלאסיות חמימות. בנוסף, הבית עשיר בפרטים ובחפצי אמנות שמוסיפים ממד אישי, וכולל שפע של פתרונות אחסון שמותירים את המרחב מסודר, ואוורירי.

הבית נפרש על פני שלושה מפלסים, וממוקם בתוך מגרש בן חצי דונם שכולל גם בריכת שחיה. כדי לחזק את החיבור שבין הפנים והחוץ, שירלי דן תכננה את מעטפת הבית בצורת ר', ורישתה אותו בחלונות ויטרינה גדולים שמכניסים שפע של אור ואוויר, וחושפים את הגינה כמעט מכל זווית בבית. בנוסף, תכננה האדריכלית יציאה מהמטבח אל הגינה שמאפשרת אירוח חוץ נוח ויעיל.
את חזיתות הבית תכננה שירלי בסגנון אירופאי, ועל כך מעידים המעקות השחורים שמעטרים את המרפסות, הכרכובים באמרת הגג והפרגולה הבנויה. פרגולה זו נועדה לסוכך על אזור האירוח החיצוני, והיא גם מגדירה אותו ומבדילה אותו מיתר האזורים בגינה. בפרגולה משולבים גופי תאורה שמאפשרים ליהנות מהגינה גם בלילה.

כבר עם הכניסה לבית, ניכר שילוב הסגנונות והחיבור שבין הקו המודרני למראה החמים. התקרה של החלל הציבורי מתנשאת לגובה של מעל שלושה מטרים, והרצפה שם מחופה באריחי גרניט פורצלן דמויי בטון שיוצרים המשכיות ומקשרים בין עיצוב הפנים והחוץ.
החלל הציבורי אמנם תכנן כאופן ספייס, אך בשלב צורת ה-ר' של הבית, האזורים השונים שבו מוגדרים היטב. בצלע אחת של המבנה נמצא המטבח המרווח שמשמש כמקום המפגש של בני המשפחה. במרכזו של המטבח יש אי רחב ידיים שבו משולבים הכיריים ומקרר יינות. החזיתות של הארונות צבועות בצבע אפוקסי בתנור, ומשטחי העבודה שנבחרו לשם עשויים דקטון.

בסמוך למטבח נמצאת פינת משפחה פורמלית ומזמינה, ואחריה נמצא הסלון. מוקד העניין בסלון הוא קיר הקמין שצבוע בטקסטורה ייחודית המדמה בטון. הקווים בחלל גיאומטריים ונקיים, אך בזכות מערכת ישיבה מפנקת ופרטי טקסטיל רבים, התחושה הכללית שמתקבלת היא נעימה ועוטפת.
במרכז החלל הציבורי ניצב גרם מדרגות מונומנטלי. המדרגות חופו שיש שמזכיר בצבעו את רצפת החלל, והמעקות עשויים זכוכית ומשתלבים היטב בתחושה האוורירית והמוארת.

הקומה העליונה של הבית מחולקת לשני אגפים, כאשר באחד מהם נמצא הסוויטה של ההורים, ואילו בשני נמצאים חדרי השינה של שני הילדים הצעירים. הבת המתבגרת זכתה לסוויטה משל עצמה במפלס התחתון של הבית.
הקשר בין הפנים והחוץ נשמר גם בסוויטה של ההורים. בזכות המיקום שלה בצלע האחורית של הבית, בני הזוג נהנים מתצפית מיטבית על החצר האחורית והבריכה. הסוויטה כוללת גם חדר רחצה צמוד שבו אמבטיה ומקלחון זוגי עם ספסלים בנויים. בין אזור השינה לרחצה חוצצת מבואה המשמשת כחדר ארונות, ומאפשרת התארגנות נוחה ויעילה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב אל זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

תגובות

כתיבת תגובה