כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  איכות כערך עליון

איכות כערך עליון

יד חופשית ותקציב בלתי מוגבל, רהיטים, חומרי גמר משובחים ובעלי מקצוע מהשורה הראשונה – המתכון לעיצוב איכותי ולתוצאה נפלאה

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: ערן תורג'מן


יד חופשית ותקציב בלתי מוגבל – זהו חלומו של כל מתכנן. עמית אגמי הגשים את החלום בפרויקט שקיבל, להיות אחראי על עיצוב הפנים של דירת דופלקס בקומה השביעית בשכונת "כוכב הצפון" בתל אביב, בעקבות היכרות עמוקה וארוכת שנים עם הדיירים.

הפרוגרמה הבלתי תלויה הותאמה למשפחה בת 4 נפשות – זוג בשנות ה-30, ושני ילדים בני 6 ו-4, אשר ביקשו, בית שיענה על שני צרכים מנוגדים ביסודם: האחד, היותם משפחה מארחת, שחיה בפעילות מתמדת של אירוח, ארוחות ובילויים ביתיים, והשני – חיבה בלתי מוסתרת לסדר וניקיון. בעל הבית מצהיר על היותו פדנט, המקפיד על הפרטים הקטנים, ומבכר חומרים באיכות הטובה ביותר שיש. הכרות רבת שנים עם בעל הבית יחד עם תחושת בטן וידיעה ברורה איך יראה הבית בתום השיפוצים, נרקחו אצל המעצב ובוצעו בדרך הטובה ביותר, והתוצאה ענתה על הציפיות.

"כדי להקל על  שמירת הסדר, החללים אינם עמוסים, וישנם שפע של פתרונות אחסון דקורטיביים, כמו חלל מתחת לגרם המדרגות, שהותאם לאחסון יינות בעזרת שילוב חזיתות מפרופיל בלגי, התואמות לזה שמעטר את החלונות"

האיכות, אכן, ניכרת בכל, ופרושה על פני שתי קומות הבית. רהיטים, רצפות, וילונות, מנורות, הכל נבחר בקפידה רבה, כדי לענות על השאיפה ל "הכי טוב שיש", וישרת את בני הבית לאורך זמן, תוך שמירה על מראה איכותי, נקי ונעים לעין. "זה השפיע על טיב העבודה והחומרים", אומר אגמי, "ובהתאם לקונספט הזה נבחרו לבית קווים נקיים עם דגש על חמימות, ביתיות ומראה בלתי מנוכר."כדי להקל על  שמירת הסדר, החללים אינם עמוסים, וישנם שפע של פתרונות אחסון דקורטיביים, כמו חלל מתחת לגרם המדרגות, שהותאם לאחסון יינות בעזרת שילוב חזיתות מפרופיל בלגי, התואמות לזה שמעטר את החלונות. למרות גילו הצעיר של הבניין (7 שנים) ביקשו הלקוחות ל"גרד" את הכל, כולל מערכת החשמל, אינסטלציה וטיח חדש לגמרי בכל הבית. כדי להגיע לגימור מושלם, תוך שימת לב יתרה לטיפול בפרטים, נבחרה ליישום הפרויקט חברה איכותית לבנייה ושיפוצים. בין היתר חופו קירות הבית בטיח גבס (טייחים: עופר ואייל מקבילי) וצביעה ב-4 ידיים ובהתזה. הטיפול בקירות לווה בתאורת פרוז'קטורים, שהקרינו את אורם על הקירות לקבלת מראה חלק למשעי.

בעל הבית הוא פדנט, המקפיד על הפרטים הקטנים, ומבכר חומרים באיכות הטובה ביותר שיש, והאיכות, אכן, ניכרת ופרושה על פני שתי קומות הבית. נברשת קריסטלים ענקית (תאורה בבית: "קמחי תאורה) תלויה לגובה שתי הקומות כ-6 מ', ונוסכת תחושת חדש-ישן חמימה ומזמינה. זהו אחד הפריטים המרשימים ביותר, שמופגן מיד בכניסה לבית. מחזקים את האווירה רצפת עץ גושני, עשויה מקורות עץ מרבאו אקזוטי בגוון אדום-חום, וחלונות בפרופיל בלגי בגוון לבן שבור.

אי עבודה ואכילה ממוקם כהמשך של עמוד קונסטרוקטיבי, ובכך תורם ליצירת חיץ בין המטבח לסלון. משטח העבודה שעל האי עשוי מפלטת אגוז אפריקאי, זהה לזו שעל שולחן האוכל, וכך יוצר החומר קשר בין שני החללים הסמוכים

מתחם האירוח בקומה הראשונה מורכב בראש ובראשונה מפינת אוכל נדיבת מימדים. במרכזה שולחן ענק שבמצבו הסגור מתאים בקלות ל-14 איש. הפלטה העליונה עשויה מפלחי עץ אגוז אפריקאי, המקנים מרקם מחוספס, אך אלגנטי, ומוארת בסדרה של שלוש מנורות שחורות-כסופות במראה שברי ביצה, מסקרן. אזור הסלון כולל ספה מרכזית באורך שלושה מטרים, המורכבת משתי ספות נפרדות ומאפשרת פירוק, ושלוש כורסאות גדולות התומכות בה. הריפודים המשלבים בדי פשתן ועור שחור, ויוצרים מיזוג מעניין בין סגנון טבעי למודרניסטי. פריטים משלימים כמו מזנונים נמוכים וארוכים לאחסון פרקטי וחפצים דקורטיביים משלימים את המראה המשפחתי-ביתי.

שירותי האורחים הסמוכים מפתיעים ומושקעים: במרכז אסלת קוביה בעיצוב פיליפ סטארק, ועל הקירות מרבדי פסיפס של חברת  בגווני פנינה, שיוצרים הבזקי אור הדורים. קרוב לסלון, אבל מופרד ממנו, ממוקם מטבח מרווח ומושקע בבחירת החומרים והאביזרים שבו: מוצרי חשמל של SMEG, מקרר ענק של SUB ZERO המוטמן בצורה אסתטית בנישה בנויה, והופך לחלק אינטגרלי מהקיר. הקירות מחופים פסיפס מלבנים ייחודי מאבן אפורה. חזיתות המטבח עצמן עשויות מפורמייקה איטלקית דמוית נירוסטה בחספוס עדין. ארונות אחסון עם חזיתות זכוכית ואלומיניום, ותנורים התלויים על הקירות תורמים לאווריריות.

אי עבודה ואכילה ממוקם כהמשך של עמוד קונסטרוקטיבי, ובכך תורם ליצירת חיץ בין המטבח לסלון. משטח העבודה שעל האי עשוי מפלטת אגוז אפריקאי, זהה לזו שעל שולחן האוכל, וכך יוצר החומר קשר בין שני החללים הסמוכים. שיתוף פעולה הדוק בין עמית אגמי המעצב שנתן מרעיונותיו לבין החברה שביצעה את העבודה במקצועיות ודייקנות, הניב תוצאה של בית העשוי ברמה הגבוהה ביותר, ועם זאת לא מנקר עיניים.

מרפסת נדיבת ממדים ממשיכה את הסלון כלפי חוץ בעזרת דלתות זכוכית נפתחות ושקופות, ומהווה סלון חיצוני נוסף. מצידה האחד נשקף נוף לים מעבר לגגות העיר, ומצדה השני – פארק הירקון, ירוק ומזמין. המרפסת היא טבור החיים של הבית, ובה מתנהלת הפעילות האמיתית. על הרצפה יש פרקט נעים למגע כף רגל חשופה, עשוי מעץ איפאה פראי ומחורץ. פרגולת עץ עם קירוי יריעת קנים (פרגולה: אבישי) מעניקה הצללה, פינת הישיבה המרכזית קלועה מ-CVP דמוי ראטן (פנטהאוז), וכוללת ספה ושתי כורסאות בגווני אפור ולבן. פינת גריל ענקית, ולצדה שולחן אוכל מעץ חום עם 8 כיסאות, ממחישים, הלכה למעשה, כי פה מארחים, והרבה.

קו המדרגות, העולות לקומה השנייה, מודגש על ידי חריץ ניתוק מדויק, גרם המדרגות מעוטר במעקה עשוי ברזל מלא, פרי יצירתו של זכאי. הרצפה מרוצפת בעץ אלון תלת שכבתי, שנצבע בגוון לבן אטום, חלונות בפרופילי עץ ואלומיניום לבן (אפקס) ודלתות הנגרות מעץ מלא בעבודת יד, צבועות אף הן לבן חלק ובוהק, ושטיחי קילים צבעוניים מוסיפים חמימות.

אל תבקשו לראות את שרטוטי התכנית או הבית, כי הם אינם קיימים. "אני מעצב לפי תחושת בטן", מפתיע אגמי, "מיד כשנכנסתי לבית ידעתי מה אני רוצה לקבל  ולראות", הוא אומר, "ידעתי שאוכל לעשות כאן פלאים, והעיצוב נולד כדבר שהוביל לדבר"

חדר השינה של ההורים כולל גם את אזור הרחצה. במרכזו ממוקמים הכיורים ומראה גדולה, משני הצדדים קוביות זכוכית גבוהות, שאינן מגיעות לתקרה (זכוכית: בר אור מראות), בהן משולבות זכוכית חלבית וזכוכית שקופה. מצד אחד ממוקם מקלחון ענק , ומצדו השני – שירותים בגודל זהה. קטעי השקיפות בלוחות הזכוכית נבחרו לטובת תחושת פתיחות, והזכוכית החלבית מקנה את האינטימיות הנדרשת. הקירות מחופים פסיפס צבעוני בשלל גוונים, שתורם עליצות למראה הלבן והנקי של הרצפה, החלונות, כלי המיטה והוילונות (נוסבאום) הבהירים והאווריריים.

חדר הארונות (נגרות שיזף) מופרד מחדר השינה, כשהכניסה אליו היא מן המסדרון. גם בו ניכרת היטב האיכות הקפדנית, הכול בנוי מעץ מלא, והמדפים ומגירות הנעליים נגישים בשליפה מלאה ומפנקת. שני חדרי הילדים מעוצבים בסגנון כפרי סטייל-פרובנס. העיצוב זהה, למעט הבדלים דקים בצבעוניות: על רקע כללי של לבן- קרם יש בחדר הבן הדגשים בתכלת, ובחדר הבת – הדגשים בוורוד. חדר הרחצה של הילדים צבעוני ועליז, אך לא ילדותי. גם כאן, כמו ביתר חדרי השירותים בבית, חופו הקירות בפסיפס מבריק בשלושה גוונים –  כחול לרצפה, ירוק וורוד לקירות, וריבועיות לבנה, שתורמים אביזרי אינסטלציה בעיצוב פיליפ סטארק. פתרונות אחסון, בדמות נישות וארונות עץ, המכילים מכונת כביסה ומייבש, שומרים על מראה מאורגן.

אל תבקשו לראות את שרטוטי התכנית או הבית, כי הם אינם קיימים. "אני מעצב לפי תחושת בטן", מפתיע אגמי, "מיד כשנכנסתי לבית ידעתי מה אני רוצה לקבל  ולראות", הוא אומר, "ידעתי שאוכל לעשות כאן פלאים, והעיצוב נולד כדבר שהוביל לדבר".

עוד בנושא

עיצוב דירות

הדירה שהתהפכה: נגיעות של ירוק ופודרה לדירה במודיעין


העמדת הריהוט במרחב האירוח שונתה כליל, פינת האוכל קיבלה סוף סוף מקום מרווח, ושדרוג דירה בת חמישה חדרים בצבעוניות עדינה יצא לדרך

עיצוב דירות

המהפך - מדירת קבלן סטנדרטית ומשמימה לדירת חלומות חמימה ויפיפייה


עיצוב צבעוני וצעיר, בחירת טפט עדכני, הוספת חללי אחסון פרקטיים, ריצוף בפרקט מעץ אלון ושבירת הקיר הנכון - מעצבת הפנים שרון דוד מראה איך הופכים דירה קרה ופשוטה לדירה מפנקת מודרנית ומדהימה.

עיצוב דירות

שווה זהב: עיצוב דירת גן דופלקס בחיפה ב-300 אלף שקל


סטנדרט קבלני פשוט בדירת גן דופלקס הפך בטאץ' עיצובי עדין לממלכה לבנה בת שתי קומות, שהתגברה על שטח מצומצם וחוסר באחסון

עיצוב דירות

עם הפנים לים: דירה מול הים ממקסמת את הנוף בגדול


הנוף בדירה בבת ים לא דילג על אף חלל – מהמטבח והסלון המאוחדים ועד פינת האוכל וחדר השינה, שחולקים קיר זכוכית משותף

תגובות

כתיבת תגובה