כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה

אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה

את המפתח לדירה הזאת קיבלו הדיירים בשיא תקופת הקורונה. למרות ההגבלות והאילוצים, הצליחה המעצבת לתכנן עבורם דירת דופלקס מודרנית ומפנקת בדיוק כמו שהם רצו

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מאור מויאל


הדיירים: זוג + 2
השטח: 180 מ"ר + 100 מ"ר מרפסת
התקציב: 400,000 ₪
עיצוב פנים: שגית בר חן

עיצוב דירה חדשה הוא תמיד עניין מאתגר, אך במקרה הזה הסיפור היה מורכב מהרגיל. המשפחה רכשה דירת דופלקס חדשה, וקיבלה את המפתח בשיא תקופת הקורונה – תזמון שהערים לא מעט קשיים. "היינו נתונים להגבלות רבות", מספרת שגית בר חן, מעצבת הפנים של הפרויקט. "למזלנו היה לנו קבלן מקצועי ואכפתי, ובזכותו הצלחנו לסיים את השיפוץ בזמן".

מיד עם תחילת העבודה, התברר כי יש לדירת הדופלקס הזאת מבנה שונה מהמקובל, שכן שהכניסה אליה היא דרך הקומה העליונה ולא התחתונה. בהתאם למבנה הזה, הוחלט להקדיש את הקומה העליונה לטובת האזור הציבורי, ואת החדרים למקם דווקא בקומה התחתונה.
הקומה העליונה כוללת את הסלון, פינת האוכל והמטבח. עבור המטבח נבחרו גוונים בהירים של אפור, התואמים את הסגנון המודרני של הדירה. לצד בחירת הצבעים, הושם במטבח דגש על תכנון וחלוקה. במרכז המטבח יש אי גדול המשמש לבישול ולארוחות יומיומיות, ובסמוך אליו יש מזווה כפול עם מקום אחסון רב.
מהקומה העליונה של דירת הדופלקס גם ניתן לצאת אל המרפסת. כיוון שהמשפחה אוהבת לארח, יש במרפסת מטבח חוץ, וכן מספר פינות ישיבה המתאימות לסוגי אירוח שונים.

בהתאם לבקשת הדיירים, סגנון העיצוב שנבחר לדירת הדופלקס הוא מודרני וצעיר. מרבית החיפויים והרהיטים בדירה הם בצבעים מונוכרומטיים, אך יש נגיעות של צבע שמגיעות מהאקססוריז וממוצרי הטקסטיל.
כדי ליצור איזון ועניין, החליטה המעצבת להבליט את קיר הטלוויזיה בסלון ואת קיר הכניסה עם חיפוי עץ תלת ממדי בצבע שחור. הקירות האלה מועצמים בעזרת תאורת לדים, שיוצרת אפקט דרמטי ומהווה קונטרסט לגוונים הבהירים של הרהיטים והטקסטיל. בנוסף תכננה המעצבת הנמכת גבס לתקרה עם תאורה שקועה, שמאפשרת לדייק את רמת התאורה בכל אחד מהחללים בדירה.

הקומה התחתונה של דירת הדופלקס עברה גם היא תכנון מחדש, ורוצפה בפרקט למינציה מאלון טבעי שמקנה לה תחושת חמימות. במקור הייתה בקומה הזאת פינת משפחה גדולה, אך כיוון שהיא לא תאמה את צרכיי המשפחה, הוחלט לצמצם אותה ולהגדיל על חשובנה את חדר הרחצה של הילדים. בזכות המהלך, חדר הרחצה הורחב בצורה משמעותית, וכעת הוא כולל אמבטיה, שירותים, שני כיורים, וגם חדר כביסה מרווח ונוח.
מעצבת הפנים והדיירים שמו דגש גם על עיצוב חדרי הילדים. החדר של הבת נצבע בגוון אפרסק, ויש בו ריהוט רומנטי בגוונים בהירים ונדנדנה תלויה.

חדר השינה של ההורים נמצא גם הוא בקומה התחתונה של דירת הדופקלס. כיוון שהדיירים ביקשו סוויטה מפנקת, הוחלט לאחד עבורם שני חדרים. בכך התקבל שטח נרחב שמאפשר להורים ליהנות מאזור שינה גדול, מאמבטיה מרווחת ומחדר הלבשה פתוח.
חדר הרחצה של ההורים מעוצב גם הוא בסגנון המודרני ששולט בכל דירת הדופלקס, ומאופיין בקונטרסט של שחור ולבן. האסלה שם היא שחורה, ארון הכיור לבן, ועבור החיפוי נבחרו אריחים שחורים עם גידים לבנים.

מעצבת הפנים שגית בר חן מספרת על פרויקט נעים שהתנהל באווירה טובה. "עבדתי עם משפחה מקסימה שהלכה איתי יד ביד, וזרמה עם כל הרעיונות שלי", היא אומרת. "הדיירים סמכו עליי לכל אורך הדרך, ושיתוף הפעולה הזה הניב דירת דופלקס פתוחה ומודרנית, שמתאימה לאירוח של חברים ומשפחה".

רשימת ספקית חלקית:
תאורה- נורט לייטיניג
מטבח- מטבחי הדקל
שטיח- השטיח האדום
ריצוף וחיפוי- מרקו קרמיקה
קבלן- רפי בוקרה
ריהוט– A s design ריהוט בהתאמה אישית

עוד בנושא

עיצוב דירות

כמו חדשה: שיפוץ דירה יד שנייה


המשפחה רכשה דירה יד שנייה וביקשה להפוך אותה למקום צבעוני ושמח שיתאים בדיוק בשבילה. עם קצת תעוזה ויצירתיות, המטרה הושגה

עיצוב דירות

בא בטוב: בית צבעוני ושמח במיוחד


הדיירים חלמו על בית צבעוני שכל כולו אנרגיה ושמחה. המעצבת זרמה עם כל הגוונים העזים שנבחרו, אך דאגה לשלב ביניהם בצורה הרמונית ומאוזנת

עיצוב דירות

קליעה למטרה: דירת פנטהאוז בעיצוב מותאם


דירת הפנטהאוז הזאת נרכשה מקבלן ולא תאמה לצרכים של המשפחה. עם חלוקה מחדש והחלפה של הריצוף והנגרות, זכו הדיירים לקבל בדיוק את הדירה שרצו

עיצוב דירות

אחרי עשרים שנה: מדירה ישנה לדירה חמה ומודרנית


דירה ישנה עוצבה מחדש והפכה לדירה חמה במראה ייחודי ועכשווי. "השינוי זה הדבר הכי נפלא שקורה לנו כבני אדם", אומרת המעצבת

תגובות

עבודה יפה! כל הכבוד למעצבת!

כתיבת תגובה