כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  בחזרה לעתיד: דירת פנטהאוז ישנה מתעוררת לחיים

בחזרה לעתיד: דירת פנטהאוז ישנה מתעוררת לחיים

אחרי שנים שבהן הושכרה לדיירים שונים, החליטה בעלת הבית לחזור אל הדירה בה גדלה ולשפץ אותה מהיסוד. התוצאה לפניכם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 4 נפשות

המקום: הרצליה
השטח: קומה א' – 70 מ"ר, קומה ב' – 40 מ"ר בנוי, 30 מ"ר גג
עיצוב פנים: עידית סלנט
 
 
העבר לא תמיד נשאר מאחור ולפעמים הוא פשוט זוכה לרענון בהווה: בדירה בה אנחנו מבקרים גדלה בעלת הבית, שהיא גם המעצבת, בשנות השמונים ומאז הושכרה לדיירים שונים. בשלב מסוים החליטה סלנט לשוב אל הבית הישן שלה, יחד עם בעלה ושני הילדים, ולשפץ אותו כך שיתאים להם בדיוק. הדירה, שהייתה במצב תחזוקה גרוע, תוכננה מחדש כך שהאור הטבעי והאוויר בה ינוצלו נכון, שלא כפי שהיה כאן במשך שנים.  
 
לאחר מספר חודשי תכנון יצא לדרך שיפוץ נרחב שנמשך כשלושה חודשים וכלל את שתי הקומות בדירה ובמהלכו נהרסו כל קירות הפנים והחללים תוכננו מחדש. בקומה הראשונה, ששטחה 70 מ"ר, ממוקמים חדר השינה של ההורים, חדר ילדים, הסלון, פינת האוכל, המטבח וחדר האמבטיה. השינוי העיקרי שנעשה כאן היה ביטול של המסדרון והחלפה בין מיקומי המטבח וחדר השינה, זאת מכיוון שבתכנון המקורי מוקם המטבח רחוק ובנפרד מהסלון. כך למעשה הוצמד עכשיו המטבח לסלון והתקבל מטבח חדש, מאוורר ומואר והסלון זכה לכניסה של אור ואוויר כעת גם מכיוון המטבח.  
 
חדר השינה מוקם באותו שטח בו ניצב לפני כן המטבח וכדי לנצל את החלל ככל הניתן בוטל המסדרון ובמקומו תוכננה מבואת כניסה קטנה שמייצרת מעבר מהחלל הציבורי לחלל הפרטי וגם מספקת פרטיות בכניסה לחדר הרחצה. בכל קומת הכניסה הותקן פרקט תלת שכבתי אלון בגוון טבעי ובסלון נעשה שימוש בגוונים חמים ונעימים. כך, על הספה מוקמו כריות בגווני אפור, ירוק ותכלות והכורסא היא פריט ווינטג' שהיה שייך לדודתה של הדיירת עוד בשנות השישים ושוחזרה בריפוד בד מרוקאי. כאן מוקמה גם שידה מקורית משנות ה-70 שהיתה שייכת לבת משפחה אחרת ושידה ישנה נוספת מוקמה בחדר השינה. 
 

המטבח במיקומו החדש מכניס המון אור פנימה
 

נגיעות וינטג' אמיתיות בחלל המעוצב
 
רוצים גם?
מדרגות לולייניות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
פרקטים ודקים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 

שילובי צבעים רכים שיוצרים יחד עם הפרקט תחושת חום ונוחות בחלל  
 

גם בחדר השינה מוקמו פריטי וינטג' שונים  
 
המטבח תוכנן בקווים נקיים בגוון בז' עם שיש בגוון אפור-חום ולפינת האוכל נבחר אותו שולחן שמשמש את הדיירים ביום יום, זאת כדי לחסוך במקום. מאחורי פינת האוכל נצבע קיר דומיננטי ומרכזי בגוון אפור-חום ועליו נתלו מקבץ תמונות עם רקמות מקוריות משנות השלושים. התקרה הונמכה בקומה זו כך שתחלק את החלל הציבורי לפונקציות השונות שבו וגם תכלול תאורת לד נעימה.
 
חדר האמבטיה רוצף באריחי בטון מצויירים והקירות חופו באריחים גדולים בגוון בז' כשהארון עוצב בסגנון נקי עם כיור מונח, על שיש בגוון חום- אפור וארון פורניר אלון בגוון טבעי. נישה גדולה פונה לאמבטיה ומכילה בתוכה את כל כלי הרחצה והסבונים ומאפשרת לאמבטיה להיות נקייה ומסודרת. 
 

קיר דומיננטי ניצב מאחורי פינת האוכל
 

פינת האוכל משמשת גם לאירוח וגם לחיי היומיום
 

הנמכות גבס בתקרה מגדירות את חלוקת החללים 
 

גווני אפור וחום באמבטיה 
 
אל הקומה השנייה, שכוללת 40 מ"ר בנוי ו- 30 מ"ר גג, עולים באותן מדרגות לולייניות שהיו בדירה במקור. כאן ממוקמים חדר משפחה, חדר עבודה, חדר מגורים, חדר רחצה וגג שמשמש לפנאי. חדר העבודה ממוקם במרכז הקומה כדי לאפשר צפייה בכל חלקי החלל ובמדרגות והקומה כולה מרוצפת בגוון אפור כהה כשגם הגג זכה לחיפוי דומה, רק בעל טקסטורה מחוספסת כדי למנוע החלקה. 
 
כך, אחרי לא מעט שנים הפכה הדירה הישנה לבית שונה לחלוטין מזה שגדלה בו הדיירת עד כדי שרוב חברי הילדות שלה כבר לא ממש מזהים את המקום הישן, וזו בדיוק ההוכחה הנוספת לכך שדווקא באותן דירות ישנות, שזוהרן מעט דעך, יש לפעמים הכי הרבה פוטנציאל. 
 

פינת המשפחה והמשחקים שבקומה השנייה
 

חדר העבודה ממוקם במרכז הקומה ומשקיף על כולה
 

מבט נוסף מחדר העבודה  
 

יציאה אל הגג
 
תוכניות הדירה:
 
 
 
 
 
 
אהבתם? עוד דירות ישנות שעברו שיפוץ מדהים:

עוד בנושא

עיצוב דירות

אין 'לא יכול': שיפוץ דירה שחשף את כל הפוטנציאל הקיים


יש דירות שנראות נפלא מהרגע הראשון, ויש כאלה שמגלות את עצמן רק אחרי עבודה קשה. הצצה לתהליך שיפוץ דירה שהפך חלל מוזנח למרחב מגורים שמח

עיצוב דירות

אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה


את המפתח לדירה הזאת קיבלו הדיירים בשיא תקופת הקורונה. למרות ההגבלות והאילוצים, הצליחה המעצבת לתכנן עבורם דירת דופלקס מודרנית ומפנקת בדיוק כמו שהם רצו

עיצוב דירות

מחשבה תחילה: עיצוב דירה שלקח הכול בחשבון


העבודה על הדירה הזאת החלה מיד עם הרכישה. הדבר אפשר למעצב לדייק את עיצוב הדירה ואת החלוקה שלה בהתאם לצרכים של בני המשפחה

עיצוב דירות

להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה


מראה מיושן וחלוקה שגויה גרמו לדירה הזאת להיות מפוספסת. לאחר תהליך של שיפוץ כולל ועיצוב מחדש, הצליחו המעצב והדיירים להגשים את כל הפוטנציאל שהיה טמון בדירה

תגובות

כתיבת תגובה