כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  ביקור בית: לגור בדירה, להרגיש כמו בוילה

ביקור בית: לגור בדירה, להרגיש כמו בוילה

משפחה שעברה מבית פרטי לדירת גג בבניין הצליחה לייצר לעצמה חווית מגורים שהיא המשך של החיים הקודמים. התוצאה: בית שפתוח אל החוץ אבל גם מאפשר פרטיות לכל אחד

מאת: שי קפלנסקי צילום:


מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

 

תמיד מסקרן לבחון בתים של אחרים, לשאוב רעיונות ולהתרשם מתכנון, ריהוט, עיצוב ואדריכלות. בתים הם עולם ומלואו וככאלה הם מציגים מעין מראה שמשקפת את האופי והטעם של מי שמתגורר בתוכם. הם גם מהווים תמיד סוג של הצצה לחיים של אחרים. הצטרפו אלינו לסיור השבועי:

אדריכלות פנים: אביב חרמוני.

הדיירים: אם ושלושת ילדיה בני 18, 17 ו-13.

המיקום: שכונת מגדיאל בהוד השרון.

שטח הבית:
כ- 140 מ"ר ועוד 50 מ"ר של מרפסת פתוחה שנפרשים על שתי קומות.

מה רואים מהחלון? ממזרח את הרי השומרון, ממערב את הנוף העירוני של רחוב מגדיאל.

מה ביקשו בעלי הבית? בני הבית שעברו מבית פרטי לדירה, ביקשו תחושה של חלל פתוח שמדמה תחושה של וילה בבניין מגורים.

ומה יצא? דירה חמה פונקציונלית ומרווחת שמתאימה לנטיות היצירתיות של בעלת הבית.

לא תמצאו בשום מקום אחר: תחושת מרחב ופרטיות שנובעת בין השאר בזכות חלוקת הדירה לסוויטות נפרדות לאם ולילדים.

מה בבית?


אחרי שגרו במשך שנים ארוכות בבית פרטי עברו האם ושלושת ילדיה הבוגרים לדירה בשכונה מרכזית של הוד השרון. המעבר הלא פשוט, ממרחבים ופרטיות מושלמת לבניין דירות, השפיע על עיצוב הדירה.  אביב חרמוני, אדריכל הפנים שעבד עם המשפחה מסביר ש"בעלת הבית ובני המשפחה ביקשו לעצמם דירה שיש בו תחושה של בית פרטי. הם חלמו על בית מרווח ופתוח ועל קשר עם החוץ וזה ניכר בשיקולי התכנון של הדירה".

 

עוד כתבות על דירות דומות:

מוסיפים קומות לבית תל אביבי
כשהגג גדול יותר מהבית
גגות: לכל בעלי המקצוע בתחום

חרמוני אימץ את הבקשה בשתי ידיים ולאחר תהליך של תכנון ושיפוץ יצר דירה שמצטיינת במרחבים פתוחים, במקומות אחסון רבים מעל הכל בפרטיות לדיירי הבית – שקיבלו כל אחד מעין סוויטה פרטית ואישית – לאם ולילד הצעיר בקומה התחתונה ולבנים הבוגרים בקומת הגג.

נכנסים: כבר בכניסה לבית ניכרת האהבה של בעלת הבית לאמנות. החלל הציבורי כולל מטבח פתוח, פינת אוכל וסלון שמעוטר כולו ביצירות פיסול ותמונות שיצרה ולצדם פריטים מעוצבים שמשקפים את טעמה הרומנטי-אקלקטי. במרכז המטבח ניצב אי גדול בצבעי חום ולבן וסביבו כסאות שחורים שמשמשים לאכילה יומיומית של בני המשפחה ולאחסון. ארונות המטבח נבנו בהזמנה על ידי נגר בקו כפרי ורומנטי, בצבעי לבן, ועליהם הונח משטח אבן קיסר בגוון בהיר של חום.


סגנון כפרי וחם עם נגיעות אישיות. המטבח

ממשיכים בסיור: פינת האוכל הסמוכה רוהטה בשולחן אוכל רחב ידיים גם הוא בצבעי חום ולבן ונועדה לארח בנוחות עד שמונה סועדים. מאחורי הקיר הצמוד לפינת האוכל נבנתה פינת עבודה קטנה וכדי לשמור על קשר עם דלת הכניסה הותקנו בו משרביות שמוסיפות לאווירה הרומנטית בבית. על הקיר הסמוך, שנמצא בכניסה לחדר השינה של האם, הותקנו שלושה גופי תאורה ייחודיים בעיצוב האדריכל. העיצוב הייחודי שלהם עושה שימוש בתחתיות סירים שנצבעו בטכניקה ייחודית והונחו על בתי המנורה אשר שקועים בקיר.


פינת האוכל: מתאימה לאירוח של 8 אנשים ומעוטרת בעבודות אמנות

הסלון: גם בסלון, שעוצב בקו חם ונעים, בולטת חיבתה של בעלת הבית לאמנות והקשב של האדריכל לרצונותיה ואהבותיה. הסלון רוהט בפשטות חמימה בהתאם לטעמה של בעלת הבית ובמערכת ישיבה בגוון אפור בצורת האות ריש, בשטיח שאגי סגול, בכורסה עשויה עץ ומרופדת בבד ובשני אלמנטים בולטים מעץ מלא בגוון אגוז – שולחן סלון ומזנון שנמצא מתחת למסך הפלזמה ומשמש לאחסון אביזרים. קירות החדר מעוטרים ביצירות אומנות של בעלת הבית וביצירות שרכשה ועל החלון הגדול נתלו וילונות לבנים וחצי שקופים.


הסלון: מיועד לאירוח רב משתתפים ומשקיף אל הרחוב הראשי

 

חדר השינה: חדר השינה של האם עוצב במינימליזם רומנטי בגוונים בהירים ובמרכזו מיטה עשויה עץ כהה שמשתלבת עם רצפת הפרקטי החומה ועם הגוונים הבהירים של החדר, שצמוד לו גם ממוקם חדר אמבטיה כדי להעניק לאם מקסימום פרטיות ונוחות.


פרטיות מושלמת. חדר השינה של האם והאמבטיה הצמודה

 

עולים למעלה: מדרגות ספירליות מובילות אל הקומה השנייה. בגלגולה הקודם הייתה בנויה הקומה העליונה כמעין חממה שעשויה פרופיל בלגי וויטרינות רחבות ידיים. כדי להתאים את הקומה לצרכי הדיירים החדשים בחר האדריכל לחלק את הקומה לשניים – חלק מחופה שבו יבנו חדרים לשימוש הילדים הבוגרים, וחלק ציבורי שכולו מרפסת שצופה אל נוף ההרים ממזרח. כדי לעשות זאת, השתמש האדריכל בתשתית הקיימת והגג חופה בפנלים והקירות חופו מבחוץ בצמנט בורד ומבפנים בקירות גבס. החלל שנוצר חולק לשני חדרים נעימים ופשוטים שצמודים להם מטבחון קטן שחוסך מהילדים את הירידה למטבח, חדר אמבטיה וכמובן גולת הכותרת של הקומה – המרפסת.


עצמאות לילדים הבוגרים. חדרו של אחד הילדים והמטבחון הצמוד

 

המרפסת: ברוב ימות השבוע היא ממלכתם של הילדים הבוגרים וחופתה בטיח אקרילי צבעוני בגוון חום בהיר ורוהטה בפינת ישיבה עשויה עץ וכריות רכות, בפינת אוכל שהשולחן שלה מחופה פסיפס צבעוני ובפריטים צבעוניים כמו כדורי זכוכית ועציצים שנרכשו בשווקים ובחנויות עיצוב שונות. כדי להשלים את הפיכת המרפסת למקום בילוי אולטימטיבי מוקם בה ארון נסתר ובו חיבור למערכת סטריאו ולמסך פלזמה רחב ידיים.


יוצרת את החיבור בין הבית הקודם לבית הנוכחי והיא ממלכתם של הילדים. המרפסת הביתית

 

האם המעבר מבית פרטי לדירה בבניין עבר בהצלחה? אחרי סיור קצר בדירה, נדמה שהשתלבותם של הדיירים בביתם החדש עברה בנעימים וללא תקלות ומסתבר שלפעמים למגורים בראשו של מגדל יש אפילו יתרונות. 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב דירות

העיקר זה המטבח: תכנון יעיל ומעוצב לאוהבים לארח


כשהגיעה המעצבת לפגוש את הזוג היא הבינה שהדבר החשוב ביותר עבורם הוא עיצוב המטבח וממנו התחיל התכנון שהוביל לדירה המשלבת שיק עבור האורחים וחמימות עבור המשפחה

עיצוב דירות

דירתו של גרוש: עיצוב גברי בלב יפו


המעצבת נפגשה בבית קפה עם הלקוח שהתברר כאדם מלא בסטייל יחודי שמעוניין בדירה שתשקף את אופיו, היא מצידה קפצה על ההזדמנות להתנסות בעיצוב גברי ואותנטי שיתאים לסביבה היפואית

עיצוב דירות

טנגו של ישן וחדש: דירה קטנה לשימור בתל אביב


דירה קטנה בת 55 מ"ר בסך הכול ממתינה לדייריה בהגיעם לארץ מצרפת. הצבע הצהוב, השראה מבניין סמוך לשימור, הכתיב את שפת עיצוב הפנים

עיצוב דירות

אקווריום באמצע הסלון: מה שתכנון מבעוד מועד יכול לעשות


תכנון הדירה טרם תחילת בנייתה איפשר למעצבת להוסיף אלמנטים יחודיים, כמו אקווריום באמצע הסלון וליצור בית מיוחד במינו העונה על חלומן של בנות המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה