כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  בית הנופש בעיר הגדולה

בית הנופש בעיר הגדולה

בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צורכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


יחידת ריהוט אשר עוצבה בעץ צבוע בגוון גרפיט ניצבת באזור הסלון ומשמשת כספריה וכמקום אחסון

הדיירים: זוג
המיקום: תל אביב
השטח: 90 מ"ר
התקציב: 1,500,000 ₪
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: איציק ניב

בני זוג מצפון הארץ חיפשו אחר דירה אשר תשמש אותם בסופי שבוע ובזמנים בהם הם מגיעים לביקור בתל אביב ומצאו את מבוקשם בבניין ותיק הממוקם במרכז העיר. הדירה, המתפרשת על פני שטח של כ-90 מ"ר, כללה שלושה חדרים בחלוקה סטנדרטית טיפוסית לתקופה בה נבנה הבניין. בעקבות מצבה הפיזי שדרש חידוש ובמטרה להתאימה לצרכי הדיירים אשר ביקשו לייצר עבורם בית במראה פתוח ואוורירי, הוחלט לבצע בדירה שיפוץ מסיבי. היות והדירה משמשת כדירת נופש ולא כביתם הראשי של בני הזוג, היא עוצבה לבקשתם באופן המשווה לה מראה של לופט מואר ופתוח ובתחושת סוויטה מפנקת לשניים. תהליך השיפוץ כלל הסרה של כל קירות הפנים המקוריים, החלפת התשתיות- חשמל, אינסטלציה, תקשורת ומיזוג אוויר. החלפת תשתית האינסטלציה דרשה התייחסות מיוחדת בעקבות התוכנית החדשה, אשר כללה שינוי מיקומים של החללים הרטובים. כפתרון, בבמהלך בלתי שגרתי אך הכרחי ובהסכמת הדיירים, נאלצו בעלי המקצוע לחדור לתקרת הדירה הנמצאת מתחת. מערכות המיזוג שהותקנו בדירה אפשרו לשמור על גובה התקרה המקורי ללא הנמכות תקרה ופגיעה בגובה המקורי של החלל.

פרקט: נגב קרמיקה, ריהוט: טולמנ'ס, תאורה: יאיר דורם

לאחר בחינה של מספר אפשרויות לחלוקת החלל, נבחרה האפשרות הנוכחית אשר הותאמה לפי מיקומו של חלון גדול, אשר השפיע על החלוקה כולה. בסמוך לחלון מוקמה פינת ישיבה, ועל אף היותו של המרחב פתוח ללא מחיצות או קירות, קיימת הגדרה ברורה של כל אחד מהאזורים, אשר מצד אחד שומרים על קשר עין ביניהם ומצד שני בעלי אופי ותפקיד ברור. בחלל הפתוח ממוקמים גם אזור המטבח, פינת האוכל, פינת עבודה, פינת קריאה, אזור שינה וחדר רחצה בו שירותים צמודים, בעל שתי כניסות: האחת עוברת דרך אזור השינה והשנייה מאזור פינת האוכל, וכך מאפשרת לחלל לשמש גם כשירותי אורחים. המראה הסופי משלב תכנון מוקפד לצד שימוש מדויק בחומרים ופריטים, אשר יוצרים יחד מראה אוורירי ותחושת פתיחות וחמימות מזמינה, אשר הופכת את השהייה בעיר הגדולה לחוויה. שפת העיצוב בדירה מודרנית וצעירה, המשלבת קו נקי ומוקפד אך כזה בעל נוכחות ואמירה פלטת הצבעים נעה בין גווני האפור השונים לצד שימוש מתון בצבע. 

שטיח בצבעוניות מעודנת מוסיף עניין לאזור האירוח מבלי לייצר מראה עמוס ורועש

על אף היותו של המרחב פתוח, קיימת הגדרה ברורה של כל אחד מהאזורים, אשר מחד שומרים על קשר עין ביניהם ומאידך בעלי אופי ותפקיד ברור

בפינת האוכל ממוקם שולחן עץ עגול אליו הותאמו כסאות עשויים רשת ברזל צבועים בכסף ובשחור

את המטבח עיצב האדריכל, והוא משלב יחידת ארונות קיר וקיר ארונות נוסף בעל חזיתות צבועות בגוון גרפיט. עבור משטח העבודה וחיפוי הקיר נבחרה אבן במראה בטון, אשר מעליה תלויה יחידה נוספת בעלת פרופיל מתכת וזכוכית רשת. בקיר הצמוד לכיור המטבח תוכננה נישה קטנה שחללה הפנימי נצבע בצהוב וכך מתכתב עם המדף הצהוב שביחידת הקיר ועם גוף תאורה המשתלשל מעל שולחן האוכל הסמוך. בפינת האוכל ממוקם שולחן עץ עגול אליו הותאמו כסאות עשויים רשת ברזל, אשר חלקם שחורים וחלקם כסופים, משחק צבעים היוצר תוספת עניין. במטרה לשמור על אותו הקו, כסאות דומים הותאמו גם הכיסאות בפינות הקריאה והעבודה. התקרות תוכננו עם ניתוקים במטרה לייצר מראה אוורירי, וגופי התאורה המגוונים משלבים מספר אפשרויות הארה, ביניהן גופים שקועים, ספוטים וגופים דקורטיביים שונים. בדירה שולב מספר לא גדול של רהיטים, ביניהם ספה ושולחנות קפה, אשר כל אחד מהם מספק אופי ואמירה ייחודית לצד פריטים שעוצבו על ידי האדריכל, ובהם שתי יחידות קיר גדולות. אחת מהיחידות עוצבה בעץ צבוע בגוון גרפיט והיא ניצבת באזור הסלון ומשמשת כספריה וכמקום אחסון. היחידה השנייה ניצבת באזור פינת האוכל ומשלבת קומפוזיציה של מדפים פתוחים בשילוב עץ צבוע בלבן, עץ טבעי וצהוב בוהק.

במטבח שולבו יחידת ארונות קיר וקיר ארונות נוסף בעל חזיתות צבועות בגוון גרפיט. עבור משטח העבודה וחיפוי הקיר נבחרה אבן במראה בטון, אשר מעליה תלויה יחידה נוספת בעלת פרופיל מתכת וזכוכית רשת

חדר השינה עוצב במראה נקי ומינימליסטי, כאשר את הטון מספק הקיר הצמוד לגב המיטה, אשר חופה בטיח בגימור בטון. עבור ריצוף החלל נבחר פרקט עץ אלון ממוין, המשמש כריצוף גם בשאר איזורי הבית. עבור ריצוף חדר הרחצה הצמוד נבחרו אריחים מצוירים בגווני אפור, המשתלבים לצד יחידת נגרות מעץ במראה טבעי. מלבד נגיעות הצבע הצהוב, אשר עוברות כחוט השני ברחבי הדירה כולה, ציור קיר גדול המעטר את אחד מקירות הדירה, מספק תוספת צבע נוספת, לצד שימוש בשטיחים בפינת הישיבה ובחדר השינה, אשר צבעוניותם המעודנת מוסיפה עניין מבלי לייצר מראה עמוס ורועש.

בחדר השינה הקיר הצמוד לגב המיטה מהווה מוקד עניין מרכזי, בזכות חיפוי טיח בגימור בטון

חיפוי חדר רחצה: נגב קרמיקה

רשימת ספקים חלקית:
פרקט וחיפויים: נגב קרמיקה
ריהוט פנים: טולמנ'ס

עוד בנושא

עיצוב דירות

הניתוח הצליח, הדירה בחיים: עיצוב מחודש לדירה תל אביבית


דירה תל אביבית קודרת של רופאה וחוקר מוח, עברה טיפול קפדני שלא זנח אף פרט. התוצאה שהתקבלה: מרחב בהיר, מואר ובעל אופי סקנדינבי טבעי

עיצוב דירות

ורוד וטוב לו: בית שמח עם מטבח בשני צבעים


מטבח בשני צבעים, אי ורוד וכיריים שפונים לסלון - זה מה שהיה דרוש כדי להגשים את חלומה של בעלת דירה שאוהבת לבשל ולארח. יתר הבית ממשיך את הקו האופטימי ומשלב בין מראה מודרני לאופי כפרי

עיצוב דירות

מארבעה חדרי שינה יוצאת סוויטת הורים אחת


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו להפוך את דירת חמשת החדרים לסוויטת הורים מפנקת ועצומה בגודלה, כי סוף סוף הגיע תורם להתפנק

עיצוב דירות

נהנים מכל העולמות: בדרך לחו"ל משפצים את הבית


התלבטות הדיירת אם לשפץ את הדירה או לנסוע לחו"ל הסתיימה בתכנון מחושב: שיפוץ הדירה החל, הדיירת נשארה בבית אבל קפצה לחו"ל תוך כדי

תגובות

עם דירה כזאת, עדיף לישון בבית מלון...

כתיבת תגובה