כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  בית וגן: דירה מפנקת שפונה אל הפארק

בית וגן: דירה מפנקת שפונה אל הפארק

לאחר שינוי מבני מעמיק, הדירה הרמת-גנית הזאת נהנית ממראה בוטיקי עם סוויטות יוקרתיות וחלון גדול לנוף מוריק

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


שילוב של יסודות קלאסיים, מודרניים ותעשייתיים – הדירה ברמת גן
 

הדייר: גבר יחיד 
המיקום: רמת גן
השטח: כ-150 מ"ר + 20 מ"ר מרפסת 
המעצבת: סנדרה חליבה  

 
 
במקום ארבעה חדרי שינה סטנדרטיים – שתי סוויטות מפנקות
 
הדירה ממוקמת בקומה גבוהה בבניין כבן 20 ברמת גן, וצופה לנופיו המוריקים של הפארק הממוקם בסמוך אליה. טרם השיפוץ הייתה זו דירת חמישה חדרים, אך בעל הדירה ביקש להפוך אותה לדירת שלושה חדרים, עם סלון פתוח ומרווח ושתי סוויטות שינה מפנקות.
 
שינוי מהיסוד

השינויים המקיפים דרשו הרס של כל קירות הפנים בבית. בכך גם התאפשר להעביר את המרחב הציבורי למקום בו היו במקור שני חדרי השינה הנוספים, וזאת על מנת לייצר מפתח אופטימלי הפונה אל הפארק. מבחינת הסגנון, הוחלט לשלב בין יסודות קלאסיים, מודרניים ותעשייתיים, שיוצרים יחד שיק עדכני מלא באופי וייחוד. 
 
מבט מהמסדרון לכיוון החדרים
 
בזכות השינוי המבני, גודל המפתח לפארק מוקסם 
 
הומאז' לפינת האוכל

בעל הדירה עוסק בתחום הקולינריה, ואחת מבקשותיו הייתה ליצור מטבח טכנולוגי, פרקטי, מודרני ומהוקצע עם נגיעות קלאסיות. "הקלאסיות מובאת בבירור בצבעוניות בגווני השוקולד, שיש הקלקטה וגופי התאורה שמעל האי", אומרת חליבה. "כיוון שהמטבח פתוח, במהלך הבישול ניתן ליהנות מתצפית מושלמת לעבר הסלון, המרפסת והפארק". כדי לא להעמיס על החלל הציבורי דוללו פונקציות שאינן בשימוש יומיומי. בתוך כך הוחלט לוותר על פינת האוכל הקונבנציונלית, ובמקומה ליצור אי מרווח שמהווה ציר מרכזי ופעיל סביבו יושבים אורחים וחברים. 
 
מטבח מודרני עם נגיעות קלאסיות
 
לא עוד פינת אוכל קונבנציונלית – האי במטבח
 
בקו האופנה

הסלון עוצב כך שיהיה מרווח, מפנק ומלא סטייל. "אל מול ספות האוף-וויט העמוקות והמפנקות ניצבת כורסה בגוון ירוק בקבוק עם ניטים כסופים, המעניקה לחלל מראה שיקי ואופנתי", מתארת המעצבת. "השטיח הסגול, נגיעות החרדל והכחול, והאמנות המקורית, מרימים את המרחב כולו ומעניקים לו עומק". חשיבה רבה הוקדשה גם לאחסון בחלל הציבורי. "ארון החשמל והשירות מוסווה בתוך ארון קיר בהיר ואלגנטי, ובאופן דומה מוסתרים מכונת הכביסה והמייבש בתוך שידה מסוגננת הנמצאת במסדרון". 
 
ספות האוף-ווייט והכורסא הירוקה מעניקות לחלל הרבה שיק
 
הארון במסדרון – דרך מקורית להסוות את ארון החשמל
 
מקום בחוץ

המרפסת מעוצבת גם היא בקפידה, וממוקמות בה פינות ישיבה המתאימות לתרחישים שונים. הוויטרינה הגדולה החוצצת בינה לבין הסלון עשויה פרופיל אלומיניום שטוח ומודרני, שמעצים את מידות החלל ומעניק לו ממד יוקרתי ואלגנטי. "באופן זה הפארק והאור הטבעי חודרים מבעד הוויטרינה באופן מושלם", מסבירה חליבה, "ובשעות החשיכה פרוז'קטורים מאירים לכיוון הפארק ויוצרים אשליה של עומק ומרחב". הריצוף שנבחר עבור המרפסת הוא אדני רכבת צבועים בשחור, ומעקה האר דקו הותאם אליה באופן אישי. "כדי להכניס טאץ' אורבני ומראה לופטי, חופה אחד הקירות בבריקים אדומים", מוסיפה המעצבת. 
 
המרפסת – פינת הישיבה מותאמת לתרחישים שונים
 
חדר הרחצה – חיפוי הבטון מוסיף טאץ' אורבני 
 
להיות בבית להרגיש במלון

סוויטות השינה האלגנטיות והמזמינות מזכירות מלונות בוטיק יוקרתיים. "על מנת למקסם את המבנה האדריכלי של החדרים ולהותיר אותם כמה שיותר מרווחים ומאווררים, המיטות בהם שקועות בגוף הארון", מסבירה המעצבת חליבה. "אלמנט זה יוצר אפקט נעים ומגונן". הטקסטיל בחדרים מהווה לכשעצמו מוטיב מרכזי. "מדובר באריגים יוקרתיים, אלגנטיים, מפנקים ונעימים למגע", מתארת חליבה, "בצבעוניות עזה ודרמטית של גוונים שוקולדיים, זהובים וכתמתמים ובדוגמאות מדליונים". מיטות ה- CUSTOM MADE שתוכננו על ידי המעצבת בהתאמה אישית מרופדות ומוסיפות לנופך היוקרתי. חדרי הרחצה הצמודים לסוויטות מחוספסים ומדגימים היטב את החיבור שבין האלגנטי לאורבני, בין היתר הודות לרצפה ולנגרות שמחופות אריחים דמויי בטון.
 
הטקסטיל בחדרים הוא מוטיב חזק לכשעצמו
 
 
 
לטובת ניצול מרבי של החלל, המיטה שקועה בגוף הארון
 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

כתיבת תגובה