כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי

בתום עבודה של שנתיים, התקבל בית מודרני שמצליח לשמור על קו עיצוב נקי וגם להתאים לאורח החיים של המשפחה הצעירה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מאור מויאל


הדיירים: זוג + 2
המיקום: באר שבע
השטח: 250 מ"ר
התקציב: כ-2 מיליון ₪
אדריכלות: רוזה דובינסקי
עיצוב פנים וסטיילינג: סטודיו סיגל מלכה

יש תהליכי עיצוב שמסתיימים תוך מספר שבועות, ויש כאלה שמתפרשים על פני תקופה ממושכת. בפרויקט הזה, המעצבת סיגל מלכה ליוותה משפחה במשך שנתיים – משלב רכישת הבית והעבודה על התוכניות האדריכליות, ועד לסטיילינג הסופי.
הבית המדובר ממקומם בבאר שבע וכולל חלל ציבורי גדול וחמישה חדרי שינה שמרוכזים במפלס אחד גדול ומפנק. הדיירים, זוג צעיר עם שתי ילדות קטנות, ביקשו לעצב את הבית בסגנון מודרני מינימליסטי ובקו עיצוב נקי. כמו כן, הם ביקשו שהוא יהיה מואר ומוקפד וייתן מענה לכל הפונקציות הדרושות להם כמשפחה.

סלון

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
מטבח

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
מטבח

ריצוף וחיפוי: אלוני

לבקשת הדיירים, החלל הציבורי תוכנן כחלל פתוח ומואר, ועוצב בפלטת צבעים בהירה המשלבת גווני אפור ועץ. בסלון תוכנן קיר כוח מיוחד בחיפוי אריחי MDFA אפרפרים, שעליו שולבו מדפים ארוכים שמייתרים את הצורך במזנון.

בהמשכו של הסלון נמצא המטבח, שממשיך את קו העיצוב הנקי של הבית. הארונות שנבחרו לשם הם שחורים, אך האי שממקום במרכז החלל מחופה בשיש בהיר, כך שנוצר ניגוד צבעים מעניין. האי כולל שלושה מקומות ישיבה ומשמש את המשפחה לארוחות יומיומיות. עבור אירוח, תוכננה גם פינת אוכל גדולה יותר שזכתה למיקום נוח בין המטבח לסלון.

סלון

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
מטבח

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
מטבח

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי

המעבר אל האזור הפרטי של הבית נעשה דרך המסדרון. בשביל לשמור על עיצוב נקי ולמנוע עומס בבית, שולבו במסדרון מקומות אחסון פתוחים וסגורים. מלבד המענה הפרקטי החשוב, מקומות האחסון גם הופכים את המסדרון מחלל צר וסתמי לאזור מעוצב ומעניין.

חדר השינה של ההורים תוכנן כסוויטה מפנקת, ובמרכזו ניצב מיטה שנשענת על קיר עצמאי. מאחורי הקיר מוסתרים ארון גדול ופינת ישיבה והתארגנות. חדרי השינה של הבנות זכו גם הם לטיפול מדויק, ותוכננו כך שישרתו אותן גם כשיגדלו.  בכל חדר שולב טפט אחר שמעניק לחדר מראה עליז אך רגוע.

מסדרון

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
חדר ילדים

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
חדר ילדים

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי

לדבר מעצבת הפנים סיגל מלכה, הבית הזה העניק לה הזדמנות להתנסות בסגנון המודרני וליצור חיבורים מעניינים בין חומרים וצבעים. "ברגע שנכנסים לבית חשים בזרימה של החלל, הודות להפרדה העדינה בין החללים השונים ולתכנון התאורה הנכון", היא אומרת. "יש כמה נקודות מיוחדות שאני מחוברת אליהן בבית, למשל המסדרון שבו התאורה עוברת על התקרה ומסתיימת בתמונה התלויה על הקיר".
לתפיסת המעצבת, לא כדאי להיאחז בהגדרה של סגנונות, אלא ללכת עם צבעים וחומרים אהובים. "שם הסגנון פחות משמעותי, חשוב יותר שהדברים יתחברו אחד לשני", היא מסבירה. "יכולה להיות גם אקלקטיות מעניינת של כמה סגנונות, וזה ייראה נכון והרמוני".

 

חדר רחצה

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי
חדר רחצה

בלי להעמיס: בית משפחתי בעיצוב נקי

עוד בנושא

עיצוב דירות

שווה זהב: עיצוב דירת גן דופלקס בחיפה ב-300 אלף שקל


סטנדרט קבלני פשוט בדירת גן דופלקס הפך בטאץ' עיצובי עדין לממלכה לבנה בת שתי קומות, שהתגברה על שטח מצומצם וחוסר באחסון

עיצוב דירות

עם הפנים לים: דירה מול הים ממקסמת את הנוף בגדול


הנוף בדירה בבת ים לא דילג על אף חלל – מהמטבח והסלון המאוחדים ועד פינת האוכל וחדר השינה, שחולקים קיר זכוכית משותף

עיצוב דירות

גוד מורנינג תל אביב: אשת האופנה שחיה בדירה בבית מלון


הקירות הופלו, הים של תל אביב נפרס במלוא העוצמה, ודירת הנופש המחולקת הפכה לדירה בבית מלון של ממש עם אופן ספייס חלומי

עיצוב דירות

אלגנטיות של קטיפה: יוקרה כפרית בלב העיר


אווירה של רוך ושקט עוטפת זוג הורים ושלושת בנותיהם בדירתם המוקפדת שתוכננה ועוצבה על ידי יפעת אברמסון מ"STUDIO A".

תגובות

כתיבת תגובה