כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד

זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


הדיירים: זוג פנסיונרים
המיקום: מרכז הארץ
שטח הדירה: 94 מ"ר
מעצב פנים: איתן כהן – Studio ETN

זוג פנסיונרים החליט ללכת בעקבות הצאצאים ולעבור לגור באזור המרכז. לאחר שהשניים רכשו דירה, הם פנו אל המעצב איתן כהן כדי שיסייע להם להתאים אותה לצורכיהם. הזוג העניק לאיתן יד חופשית, ובלבד שיפעל במסגרת הדרישות והתקציב שהקצו לו. בין היתר, ביקשו הדיירים לנצל את שיפוץ הדירה כדי להרחיב את כל הפתחים ולהפוך אותם לנגישים למקרה הצורך.

מיד עם תחילת שיפוץ הדירה, התברר כי כל קירות הפנים עשויים בטון וחלקם אף משמשים כקירות תומכים, ולכן לא ניתן להרוס אותם. עובדה זו שיבשה את התכניות המקוריות של שיפוץ הדירה, ודרשה מהמעצב גמישות ויצירתיות.
בעיה נוספת בה נתקלו הדיירים והמעצב בעת שיפוץ הדירה, היא שיש להחליף את הצנרת הישנה והפגומה. דבר זה אמנם לא השפיע על נראות הדירה אך כן מתח את מגבלות התקציב.

לאחר שינויים נוספים, הורחב המטבח על חשבון מרפסת קטנה ומיותרת. אחד מחדרי הבית נבחר לשמש כחדר עבודה ותוכנן כך שהוא נפתח בחלקו אל הסלון, וחדר אחר הוסב לחדר ארונות.
כיוון שבעלת הבית עוסקת בציור, המעצב תכנן גם מדפים צרים וארוכים שיאפשרו לה להציג את עבודותיה. המדפים גם מסייעים לשמירה על המראה החלק של הקירות.

לסיום, איתן כהן סייע בבחירת הריהוט לדירה. הרהיטים נועדו להיות לא רק יפים אלא גם נוחים ושימושיים. כך למשל, הדיירים ביקשו שתי כורסאות נפרדות, כדי שיהיה להם נוח וקל להזדקף לאחר צפייה ארוכה בטלוויזיה. להשלמת שיפוץ הדירה, עוצבה עבור הדיירים מרפסת מוארת ומלאה בעציצים שמעניקה מראה צבעוני ושמח.

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

כאן הכל התחיל: עיצוב בית לזוג צעיר


המעצבת התבקשה לעצב בית לזוג צעיר, שיתאים גם לילדים עתידיים וישרת את בני המשפחה עוד שנים רבות. בסיום תהליך ממושך, התקבל הבית שאליו קיוו בני הזוג

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

תגובות

פרקטי ומקסים, יופי של עיצוב!

יפה מאד! האם תוכל לומר היכן נרכשה התאורה של פינת האוכל. תודה

יפה, אבל מידי ישראלי...

כתיבת תגובה