כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  בלי להתכוון: עיצוב המטבח הפך לעיצוב של דירה שלמה

בלי להתכוון: עיצוב המטבח הפך לעיצוב של דירה שלמה

הדיירים רק רצו לתכנן מטבח חדש, וסיימו עם עיצוב מקיף שלא פוסח על אף חלק בדירה. התוצאה סחפה גם אותנו

מאת: תוכן שיווקי צילום:


מבט על החלל הציבורי: עיצוב כפרי ועדכני

 

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: עפולה
השטח: 136 מ"ר
התקציב: 150,000-200,000 ₪
עיצוב פנים: עדי ורמוס
 
המשפחה הזאת נכנסה לדירת קבלן חדשה ורצתה במקור לעצב רק את המטבח. בפועל, הדירה שופצה לחלוטין מהריצוף וחיפויי הקירות, ועד לריהוט, התאורה ומכשירי החשמל. "מהמטבח הגענו מהר מאד לליווי מלא ולעיצוב שנוגע באחרון הפרטים", מספרת עדי ורמוס, המעצבת של הפרויקט.
 
החלל שממנו התחיל כל העיצוב
 
עבור המטבח נבחרו צבעים קלילים ומעודנים, והוא עוטר בידיות שהוזמנו במיוחד. בנוסף, תוכנן בו אי עם משטח עץ, שנועד לארוחות משפחתיות יומיומיות. "המטבח עוצב בסגנון כפרי שמאפיין גם את יתר הבית", מתארת ורמוס. 
 
האי משמש את בני המשפחה ביומיום
 
החלל הציבורי עוצב בגווני שמנת רכים עם נגיעות עדינות של שחור וזהב.
בסלון תוכנן קיר כוח מחופה בריקים, שמכניס טאץ' כפרי ועדכני כאחד. "החלל לא גדול ורצינו לשמור אותו קליל ואוורירי", מסבירה מעצבת הפנים. "מהסיבה הזאת החלטנו לוותר על המזנון ולתלות במקומו מדפים צפים".
 
הסלון: המדפים שומרים על אווריריות המרחב 
 
הקו הכפרי ממשיך אל שירותי האורחים, שעוצבו גם הם בסגנון כפרי מעודן עם קיר מחופה בריקים. בשירותים אלה גם בוצע מהלך מעניין, כשבמקום לצופף בהם את יחידת הכיור, הוחלט להעבירה החוצה אל החלל הציבורי. 
 
שירותי האורחים: גם פה ניכר הסגנון הכפרי
 
בחירה מעניינת: יחידת הכיור הוצאה מהשירותים
 
ביחידת ההורים תוכנן ארון גדול שמתפרש על כל הקיר, אך לא מכביד על העין בזכות צבעו הלבן. בחדר הרחצה של הזוג נבחר ריצוף דרמטי שמחפה גם את קיר המקלחון", מתארת ורמוס. "להשלמת המראה, נעשה בזכוכית המקלחון שימוש בפרופילים שחורים". 
 
יחידת ההורים: הארון לא חונק את החדר
 
חדר הרחצה של ההורים: הריצוף ממשיך אל קיר המקלחון
 
חדרי השינה של הילדים עוצבו בהתאם לאופי של כל אחד ואחת מהם. "לכל ילד הותאמה מדבקת קיר לפי התחביב, המאפיין או החלום שלו", מספרת המעצבת. כך קיבל הבן דימוי של אוזניות, ואחת הבנות זכתה בלבבות מוזהבים.
 
כל ילד והמדבקה שלו – החדר של אחת הבנות
 
החדר של הבן: יש ביטוי לאהבתו למוזיקה
 
הגשימי את חלומותייך – חדר של בת נוספת
 
בתחילת הדרך הלקוחות חששו שהסגנון הכפרי שלהם לא יתאם את הקו של ורמוס. "הרגעתי והסברתי שאני לא מקובעת לסגנון מסוים", מסבירה המעצבת. "בראש ובראשונה מנחים אותי עקרונות הפרקטיקה והפונקציונליות, ולאחר מכן אני דואגת שכל האלמנטים יהיו הרמוניים וידברו באותה שפה עיצובית – ולא משנה באיזו".
 
התכנון צריך להיות פרקטי, העיצוב הרמוני
 
עדי ורמוס היא מעצבת פנים מצפון הארץ, שעוסקת בתכנון ועיצוב דירות, וילות, בתים פרטיים ובתי עסק. "ה'אני מאמין' שלי הוא שתכנון מדויק ופיקוח צמוד הם המפתח להצלחת הפרויקט", משתפת ורמוס. "בתכנון שלי באים לידי ביטוי ראייה הנדסית בשילוב חוש אסתטיקה מפותח וסגנון מוקפד. אני דוגלת ביצירת מקום לחיות בו, ומאמינה שניתן לעצב בית פרקטי ויפה גם בתקציב מוגבל".
 
ראייה הנדסית, חוש אסתטיקה מפותח וסגנון מוקפד. העיצוב של עדי ורמוס
 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

כתיבת תגובה