כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  בלי לעגל פינות: דירה ששמה דגש על כל פרט ופרט

בלי לעגל פינות: דירה ששמה דגש על כל פרט ופרט

הלקוחה ביקשה דירה מיוחדת, יוקרתית ועדינה – וזה בדיוק מה שהיא קיבלה. עם שילוב נכון של צבעים, חומרים ואלמנטים דקורטיביים, הדירה הזאת ברמת השרון משדרת מודרניות מוקפדת

מאת: המעצב שלומי בוטנסקי צילום: יואל אליווה


יוקרה ועדינות

המיקום: רמת השרון
הדיירים: אם ובנותיה
תכנון ועיצוב פנים: שלומי בוטנסקי

מיוחדת, יוקרתית, ועדינה – זאת הייתה הציפייה של הלקוחה מהדירה שרכשה עבורה ועבור בנותיה. "הלקוחה ביקשה לשלב בבית פריטים באיכות ללא פשרות ובעיצוב העכשווי ביותר", מספר מעצב הפנים שלומי בוטנסקי. "הסגנון העיצובי הנבחר הוא מודרני המשלב גווני אפור בטון, שחור, ועץ עם נגיעות מעטות של צבע".

מבט על המטבח

הסלון

בוטנסקי תכנן את החלל עוד בטרם בניית הבניין, כך שהדירה הותאמה בדיוק לצורכי הדיירות, עם דגש רב על מרחב מחייה, נוחות מקסימלית, אחסון רב ועיצוב בלתי מתפשר. "החלל הציבורי רוצף באריחים גדולים בגוון בטון, המשווים לו מראה נקי והרמוני", מתאר המעצב. "והוא מעוטר כולו בגופי תאורה דקורטיביים בקווים עגולים".

עיצוב הסלון נעשה תוך חשיבה על איזון בין אלמנטים מתכתיים למוצרים רכים. כך למשל, מעל ספת הקטיפה האפורה-ורודה, תלויה יצירה של אמן הברזל רון אלוני, שמתאימה במיוחד לקו העיצובי של הבית. נגיעות נוספת של מתכת מגיעה מהספרייה שתכנן בוטנסקי עצמו, אשר משלבת ברזל, מדפי זכוכית ועץ. "גם שולחנות הסלון משולבים מתכת", מוסיף מעצב הפנים, "ואת כל הסלון ממסגר שטיח במראה משי קטיפתי".

ספרייה בהתאמה אישית

במטבח, הושם דגש רב על פונקציונאליות ונוחות השימוש, כיוון שכל המשפחה אוהבת לבשל ולאפות. עם זאת, נושא העיצוב לא נזנח, והמטבח ממשיך את הקו של הבית כולו ומעוצב בגווני שחור, לבן ועץ. "הארונות גבוהים הם בהירים, ומשלבים נישה בחיפוי עץ", מסביר בוטנסקי. "האי, לעומת זאת, הוא שחור, ומחופה כולו בשיש דקטון מרשים".  

פינת האוכל חוברה לאי במטבח, מה שמקל על עריכת השולחן ופינוי הכלים. השולחן משלב עץ וברזל, והכיסאות עשויים חבל וקלועים בעבודת יד. "מעל האי תלוי גוף תאורה זהוב ייחודי, המשמש כתכשיט במרכז המטבח", מציין המעצב. "בנוסף, שילבנו כדי חרס עגולים בזהב ואפור, המשלימים את המראה כולו".  
מתוך המטבח יש מעבר אל מרפסת שירות וכביסה, דרך דלת שמותקנת בקו אפס באופן שלא פוגם במראה החלל.

פינת האוכל היא חלק מהמטבח

לטובת חדר המאסטר אוחדו שני חדרי שינה ואמבטיה, ובכך התקבל חדר גדול הכולל גם חדר ארונות רחב ידיים. "בקצה חדר הארונות יש פינת איפור עגולה העשויה ברזל ושיש, וכורסא עגולה המשמשת כפינת קריאה", מוסיף המעצב. "החדר מרוצף בפרקט בדוגמת פישבון. דוגמה זו ממשיכה גם בריצוף שבחדר הרחצה של ההורים, ומשתלבת היטב עם חיפוי הקיר דמויי הבד". האמבטיה עצמה היא שקופה עם פרופיל לבן, ובכך מייצרת הגדלה של החדר. בארון האמבט יש כיור כפול, ומעליו מראות עם מסגרת שחורה.

בחדר הרחצה הכללי שולבו אריחים אפורים עם פרזול שחור, והוכנס ארון כיור ורדרד אשר מקפיץ את החלל. "את מראה חדר הרחצה משלימים גוף תאורה דקורטיבי משיש אשר נתלה מעל הארון, ומראה עגולה שעטופה ברזל שחור", מרחיב בוטנסקי.

חדר המאסטר. דלת פנדור בכניסה משתלבת במראה המודרני

חדר הארונות

חדר הרחצה ביחידת המאסטר

לטיפול מדוקדק זכתה גם המרפסת. "במרפסת יש פינת אוכל המתאימה לאירוח רב משתתפים, ופינת ישיבה הכוללת קונכיית מפנקת", מפרט בוטנסקי. "כל אלה יושבים על דק עץ, הממשיך את הקו העיצובי של הבית. את המרפסת עוטפים צמחים המכניסים את הטבע לעיר".

נוסף על העיצוב ועל הבחירה המוקפד של רהיט וחפץ, בבית שולבו מערכות מתקדמות. "התקנו מערכות בית חכם, קולנוע ביתי וילונות חשמליים ועוד", מרחיב מעצב הפנים. "המערכות האלה מאפשרות שליטה וניהול מכל מקום בנוחות גבוהה".

גם לאירוח וגם למנוחה

שלומי בוטנסקי הוא מנהל משרד הבוטיק בוטנסקי עיצוב ואדריכלות פנים. משרד זה מתמחה בעיצוב דירות מגורים, מגורי יוקרה, בתי עסק ולוביים של מתחמי מגורים. "המשרד שואף לעצב סביבה מרשימה ופרקטית שמביאה לידי ביטוי את סגנונם האישי של הלקוחות, תוך מתן פתרונות יצירתיים ועדכניים", מספר המעצב. "אנחנו מלווים פרויקטים משלב איתור הנכס הנכון, דרך ניהול והובלת תהליך השיפוץ או הבנייה, ועד לתמונה האחרונה על קיר הבית".

לאתר של מעצב הפנים שלומי בוטנסקי >>

רשימת ספקים חלקית:
דלתות פנים – פנדור

סביבה מרשימה ופרקטית

עוד בנושא

עיצוב דירות

עיצוב מבית סבתא: דירת דופלקס שמתאימה לאירוח


זוג בשנות ה-70 לחייו רכש דירת דופלקס מרווחת, ובחר לעצב אותה תוך מחשבה על העתיד ובאופן שיתאים לאירוח הילדים והנכדים

עיצוב דירות

עיצוב גבוה: דירת גג משופצת ושמחה


הדיירים רכשו דירת גג בת ארבע שנים, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם ולטעמם. בסיום תהליך שיפוץ שארך כשלושה חודשים, התקבלה הדירה שעליה חלמו

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

תגובות

דירה ששמה דגש? מאיפה העברית שלכם? מהאמבטיה?

מזעזע....נובורישי חסר טעם...נראה כמו תצוגה בספא עיסוי...

מזעזע....נובורישי חסר טעם...נראה כמו תצוגה בספא עיסוי...

כתיבת תגובה