כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  גרים ליד השוק: 35 מ"ר משופצים בתקציב מצומצם

גרים ליד השוק: 35 מ"ר משופצים בתקציב מצומצם

מה שקורה כשדירה תל אביבית קטנה מעוצבת מחדש כך שגם תכיל את מי שגר בה ותהיה נעימה וביתית וגם תשקף את העיר בה היא נמצאת

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

הנוף העירוני הצפוף שנשקף מהחלונות, יחד עם הקרבה לשוק לוינסקי, היו ההשראה לעיצוב הפנים של דירת 35 מ"ר בה אנחנו מבקרים. הדיירת, מעצבת הפנים שני רינג, השתמשה בנוכחות של העיר בדירה והדגישה אותה עם הרבה צבעוניות עזה ומתוכננת היטב ושימוש נועז בחומריות. התוצאה? דירה אקלקטית וצבעונית עם רמת פונקציונליות גבוהה.
 
המטרה העיקרית בשיפוץ הייתה להגיע לניצול מירבי של שטח הדירה הקטנטנה, שמשתתפת באירוע בתים מבפנים, להפוך אותה לחלל נעים ומרווח שעונה על כל הצרכים הפונקציונאליים, ובאותו הזמן גם לעמוד בתקציב מצומצם של 60 אלף שקלים, תקציב שצריך להספיק לשיפוץ של כל מרכיבי הדירה. בעזרת תכנון מחושב וצנוע הצליחה רינג לטפל בכל האלמנטים של הדירה, החל מהריצוף והמטבח ועד הרהיטים בעזרת המון מחשבה יצירתית ומציאת פתרונות זולים ואסתטיים.
 

(צילום: עמנואל מאייר)

 

מסגרת מראה צבועה בזהב יחד עם איבזור נוסף בצבע זהב, יוצרים אווירה יוקרתית ומפנקת באיזור המקלחת (צילום: עמנואל מאייר)

 
הפעולה הראשונה שנעשתה כדי להגיע לניצול מקסימלי של החלל היא לאחד ולצמצם את הפונקציות וכך האמבטיה מוקמה בתוך חדר השינה ושולחן האוכל משמש גם כהפרדה ויזואלית בין האזורים וגם מתפקד כמשטח עבודה ואפילו שולחן תפירה ועבודה לפי הצורך. עיצוב הדירה משלב חומרים מנוגדים כמו עץ ונירוסטה וצבעים עזים כמו כחול, סגול וכתום כשכל אלו נשאבים מתוך האופי התזזיתי והצבעוני של השכונה. הקיר הראשי בסלון נצבע בכחול עז כדי לתת תחושת עומק לחלל הצר והארוך, המרפסות קיבלו סגנון מקסיקני בצבע סגול עם ריהוט כתום, חדר השירותים נצבע בירוק ורק חדר השינה נצבע בגוון שקט של לבן תכלכל ליצירת מרחב רגוע. הדירה כולה רוצפה בפרקט למינציה המאחד את הצבעוניות של החלל ויוצר אווירה חמימה וביתית. 
 
פרקטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

מבט מהמטבח לכיוון הסלון: כורסא ישנה רופדה מחדש בבד ורוד עליז וכריות פסים צבעוניות מכניסות נקודת צבע נוספת על גבי הספה האפורה (צילום: עמנואל מאייר)

 

 קירות המרפסת נצבעו בסגול והריהוט בצבע כתום ליצירת אווירה מקסיקנית (צילום: עמנואל מאייר)

 
האמבטיה מוקמה בתוך חדר השינה במטרה להגדיל את חדר השינה על חשבון חדר המקלחת, מלבד הפתרון הפונקציונלי מיקום האמבטיה בחדר השינה מעשיר את החדר ונותן הרגשה של סוויטה מפנקת. רצפת אזור האמבטיה והדפנות חופו באריחי בטון מעוטרים בצבעי תכלת וירקרק ווילון עדין מפריד בין האמבטיה למיטה ומאפשר מעט פרטיות. 
 
חדר שינה
חדר השינה: הקירות הבהירים יוצרים אווירה נינוחה, האמבטיה הצמודה מחופה באריחים מצויירים בגווני כחול וירוק (צילום: יונתן בלום)



 

(צילום: יונתן בלום)

 
הריהוט בדירה מורכב בעיקר מפריטים ישנים שחודשו, כמו כורסה ישנה שרופדה מחדש, מזוודה שהפכה לשולחן סלון ושידות לילה מעץ שעברו שיפוץ ושחזור. מספר מצומצם ומבוקר של רהיטים נקנו במיוחד עבור הדירה כמו מדפי מתכת המיועדים בדרך כלל למחסנים שנתנו על הקיר הראשי בסלון וספה קטנה. גופי התאורה שנבחרו לדירה מתפקדים כקישוט לחלל והם עוזרים בהגדרה ויזואלית של האזורים השונים, למשל, שלושה גופי תאורה ורודים התלויים מעל שולחן האוכל מגדירים ויזואלית את אזור המטבח, בשירותים מנורה זכוכית אדומה מכניסה צבע וניגוד לחלל הירוק.
 

המטבח בנוי ממסגרת נירוסטה וארונות שחורים, יחידת מדפים תלויה מתחברת למדפים התלויים מהסלון (צילום: יונתן בלום)

 

המטבח ומדפי הנירוסטה בולטים על רקע הקירות הראשיים, שנצבעו בגוון כחול כהה ליצירת עומק. הרהיטים הנוספים מספקים נקודות צבע בהירות ושמחות (צילום: יונתן בלום)

 
היופי וההצלחה של עיצוב המקום הזה נובעים מהעובדה שהדירה נטמעת בסביבה ולא מנסה להיות גוף זר כמו בהרבה מקומות אחרים בהם קיים ניתוק בין הדירה לסביבה בה היא נמצאת. כאן, הסביבה והנוף מהווים חלק בלתי נפרד מעיצוב הדירה כשהצבעים, החומרים והסידור הכללי כולם נשאבו מהשכונה והתאמו להיות חלק אינטגרלי מהנוף.  

 


 

הבית משתתף באירוע "בתים מבפנים 2012" ויהיה פתוח במהלכו לקהל  הרחב ביום שישי, 18.5, בין השעות 15:00-19:00 וביום שבת, 19.5 בין השעות 9:00-15:00. רחוב העלייה 19, דירה 19, קומה 5 (אין אפשרות לעלות במעלית), פלורנטין.
 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

כמו חדשה: שיפוץ דירה יד שנייה


המשפחה רכשה דירה יד שנייה וביקשה להפוך אותה למקום צבעוני ושמח שיתאים בדיוק בשבילה. עם קצת תעוזה ויצירתיות, המטרה הושגה

עיצוב דירות

בא בטוב: בית צבעוני ושמח במיוחד


הדיירים חלמו על בית צבעוני שכל כולו אנרגיה ושמחה. המעצבת זרמה עם כל הגוונים העזים שנבחרו, אך דאגה לשלב ביניהם בצורה הרמונית ומאוזנת

עיצוב דירות

קליעה למטרה: דירת פנטהאוז בעיצוב מותאם


דירת הפנטהאוז הזאת נרכשה מקבלן ולא תאמה לצרכים של המשפחה. עם חלוקה מחדש והחלפה של הריצוף והנגרות, זכו הדיירים לקבל בדיוק את הדירה שרצו

עיצוב דירות

אחרי עשרים שנה: מדירה ישנה לדירה חמה ומודרנית


דירה ישנה עוצבה מחדש והפכה לדירה חמה במראה ייחודי ועכשווי. "השינוי זה הדבר הכי נפלא שקורה לנו כבני אדם", אומרת המעצבת

תגובות

כתיבת תגובה