BVD

עיצוב דירות  //  דופלקס בקרית מוצקין: משפצים רק את מה שצריך

דופלקס בקרית מוצקין: משפצים רק את מה שצריך

בני המשפחה מהקריות נורא רצו לשפץ את הדירה הישנה. כדי לשמור על גבולות התקציב, הם השקיעו רק בסלון, מטבח וחדרי הילדים, כשבשאר האיזורים לא נגעו. בואו לסיור מודרך

מאת: עופרי גונן צילום:


 

הבית בו אנו מבקרים הפעם שופץ במהלך החופש הגדול, כאשר המשפחה כולה המשיכה לגור בבית ונהנתה מחוויה המיוחדת, שבסופה התקבל בית רחב ומואר, המשלב בין רעננות לביתיות. הדירה מחולקת לשתי קומות, הכוללות ארבעה חדרי שינה, שתי מרפסות וחלל ציבורי רחב, הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון, כאשר במצב הקיים כל חלל תפקד בנפרד ולא היתה שפה משותפת ביניהם. הדיירים פנו אל מעצבת הפנים ענבר מנגד על מנת שתעזור להם ליצור חלל פונקציונלי ונעים שיוכל לשרת אותם גם לטווח הארוך. 

 

רוצים סיור זריז בבית? דפדפו בין התמונות:

 

שיפוץ מסיבי יותר נערך בקומה התחתונה וכלל טיפול בחלל הציבורי כולו, על מנת להקנות לו מראה אחיד והרמוני. אחת המטרות העיקריות הייתה לחדש את מסדרון הכניסה לבית, כך שייווצר חלל מואר והמשכי לשאר חלל הפנים. על ידי טיפול נכון בחלל צר וארוך זה, הצליחה מנגד גם ליצור חלל כניסה מרשים וגם להעצים את כמות האור הטבעי הנכנס לפנים הדירה. בנוסף הוחלפה גם התאורה המלאכותית הקיימת בתאורה חסכונית, ונעשה שימוש בפסי לד לאורך המסדרון, שמקנים לו מראה יוקרתי ומיוחד.

 

 

המסדרון – חלל מואר

 

 רוצים גם בית מעוצב?

חדרי ילדים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
הום סטיילינג: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

צעד נוסף ומשמעותי בשיפוץ היה החלפת המטבח, כך שיהיה מודרני, פונקציונלי ושתחזוקתו תהיה פשוטה. המראה שהתקבל – נקי, נעים ומשתלב באופן מושלם עם שאר החלל הפתוח, בזכות השימוש בחומרים ניטרליים כגון פורמייקה בגוון קרם עם זכוכית מודפסת באותו גוון. נקודת פוקוס צבעונית בחלל נוצרה באמצעות חיפוי פסיפס מעל לכיריים בגווני חום ובורדו, המקנה לחלל מראה חם וביתי.

 

 

חיפוי פסיפס מעל לכיריים בגווני חום ובורדו

 

מודרני ופונקציונלי

 

חלל המגורים כולו חולק מחדש כדי לנצל באופן מיטבי את החלל הקיים וכן על מנת לאפשר מקום לבר משקאות לצד המטבח, שהיה אחד החלומות של בעלי הבית. כדי להקנות לחלל כולו מראה מאוחד ושלם, נעשה שימוש במספר חומרי חיפוי, שחוזרים בכמה מקומות בחלל וקושרים יחד את האלמנטים השונים – בסלון חופו בבריקים קיר הטלוויזיה והעמוד התוחם את הבר, ואליהם מתחברת שידת המדיה והמדף המתפקד כשולחן בר – שניהם עשויים עץ אלון טבעי מבוקע ומשלימים את הגוונים הטבעיים בחלל.

 

 

 

בר משקאות לצד המטבח

 

בריקים בקיר הטלוויזיה ובקיר של הבר

 
 
 
 

 

כדי לא לחרוג מהתקציב, חדרי הרחצה, המרפסות וחדר השינה של ההורים לא שופצו, אך חדרי הילדים ופינת המשפחה המשותפת זכו לטיפול מיוחד ומוקפד. עבור פינת המשפחה המטרה היתה ליצור חלל נוח ומזמין, המתאים לשימושים שונים של כל המשפחה, ונעשה בה שימוש בגווני שחור, לבן ואדום ובפורמיקות דמויות עור קרוקודיל כדי לתת טוויסט מעניין וחם לחלל. חדרי הילדים עוצבו כך שלא יגדירו את גיל הילד, אלא יוכלו להתבגר יחד איתו. כל חדר הותאם לילד, לאהבותיו ולתחביביו, כך שכל אחד מהם קבל את חדר חלומותיו. עבור כל חדר הוזמנו רהיטים בהתאמה אישית, אשר הותאמו באופן ספציפי לצרכי הילד ולמידות החלל.

 

פינת המשפחה בקומה העליונה

 

חדר הילדה

 

חדר הילד

 

דירה זו, היא דוגמא לכך שלא צריך לשפץ את הבית כולו מקצה לקצה כדי ליצור מראה אחיד ושלם, אלא מספיק לשים את הדגש על הפרטים החשובים, המאפשר להשיג את המטרה בתקציב סביר. המשפחה קיבלה את כל מבוקשה והרוויחה בית במראה צעיר, מחודש ונעים, שיוכל להתבגר יחד איתם וללוות אותם לאורך שנים.

עוד דירות משופצות:

דירה אפורה בתל אביב

 

ירושלמית מודרנית: דירה בעיצוב מודרני מחבק

דירה בבת ים: עיצוב שובר מוסכמות

חיפאית משופצת: 4 כיווני אויר ועיצוב מודרני מוקפד

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *