כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  דירה בבת ים: עיצוב שובר מוסכמות

דירה בבת ים: עיצוב שובר מוסכמות

דירה שלא נכנעת לחוקים שמגדירים "נכון" ו"לא נכון" בעיצוב ומוכיחה כי גם בחללים קטנים ניתן להשתמש בצבעים כהים וכי הכל שאלה של תכנון ועיצוב נכונים

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


                                                     
 
 
הבית בו אנו מבקרים היום מראה לנו אפשרות לשבירת חוקים ומוסכמות עיצוביות על ידי תכנון חכם וביצוע איכותי. הגישה כיום לגבי עיצוב חללים קטנים היא לשלב גוונים בהירים בכל מרכיבי החלל, אבל קיימת גם אפשרות אחרת, אפשרות ייחודית יותר, המשלבת גוונים כהים בחלל תוך שמירה על מראה מלוטש ומרווח.

רוצים גם בית מעוצב?
מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
הום סטיילינג: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 


נישת גבס דקורטיבית עוזרת להגדיר את הסלון


נרכשה ספה פינתית ומתפרקת כדי לאפשר ניצול מקסימלי של החלל

עוד בתים מעוצבים: 
בית בכפר: שקוף ולבן עם נוף לטבע

 
אחת המגבלות העיקריות בחלל הבית הייתה המטבח הצר, בו היה צריך להטמיע יעודים רבים כמו: כיור ומקרר גדולים, כיריים ברוחב 90 ס"מ, תנור בילט-אין ומזווה. לצורך ההטמעה היה צורך בתכנון חכם שלא יסגור את החלל ויזואלית וייצור מראה מעוצב ושימוש נוח. כדי לענות על כל הצרכים נשבר הקיר הפונה לכניסה והמטבח הורחב מעט כדי לספק מקום לתנור הבילט-אין, את המזווה יצרו בעומק של 40 ס"מ עם דלתות בקו אפס כדי לחסוך במקום. 


המטבח משלב צבעי שחור ולבן ומשטחי שיש גרניט

 

דלפק המטבח סוגר את ארונות הבילט-אין בצורה עדינה ושימושית עם משטח שיש גרניט המתאים לגווני החלל ומעליו נישת גבס דקורטיבית. כדי לנצל את כל גודל המטבח הקיים נעשה שימוש גם בארונות גבוהים במיוחד וחלק מהחלון הקיים נסגר מצידו הפנימי כדי לאפשר ניצול מלא של הפינה. נבחר צבע שחור לחלל כדי להבליט את רצפת השמנת הקיימת, דלתות המזווה עשויות זכוכית לבנה עם הדפסה שחורה שמכניסה עניין לחלל הקטן.
 

קלאפה עליונה מאפשרת ניצול מקסימלי של השטח הנתון לאחסון

ארון המזווה מחופה בזכוכית מודפסת

בגלל מבנה המטבח כמעט ולא נשאר מקום לפינת אוכל מסודרת, כדי לענות על הצורך זה נבנה קיר גבס נמוך המגדיל ויזואלית את אזור פינת האוכל ומאפשר את מיקומו של שולחן אוכל מרובע מעץ אגוז אפריקאי וכיסאות עור שחורים. מעל פינת האוכל ממוקמת הנמכת מיזוג דומיננטית, כדי למזער את המראה שלה בחלל נתלו שתי מנורות מדורגות היוצרות עידון.

 פינת האוכל נרכשה מעץ אזוג אפריקאי המתאים לכיסאות השחורים


שימוש באלמנטים רבים של תאורה בחלל על מנת ליצור אווירה נעימה
 
נישת גבס דקורטיביות בסלון מגדירה ומפרידה אותו מאזור הכניסה. בזמן השיפוץ הוחלט לבטל חדר שהיה סמוך לסלון, הקיר נשבר ובמקומו נבנתה נישת טלוויזיה מחופה בטיח דקורטיבי, בצידה האחורי של הנישה נמצאת פינת ארונות שימושית שאינה מופרדת לחלוטין מהחלל הציבורי. נישת הטלוויזיה אינה מגיעה עד התקרה כדי ליצור מראה מאוורר יותר, ומעליה ממוקמת הנמכת תקרה העוזרת להגדיר את ההפרדה ומספקת גם תאורה אפקטיבית.
נישת הטלוויזיה מחופה בטיח דקורטיבי מפרידה את אזור הארונות

ריהוט העץ שנבחר לבית עשוי עץ אגוז אפריקאי המתאים לכל האלמנטים הכהים הקיימים בחלל, נוסף גם שילוב של ניקל היוצר מראה נקי ומודרני ומחבר את הצבע השחור ואת האגוז האפריקאי יחד. הריהוט בחלל נקנה במטרה להתאים לעיצוב ובהתאם לדרישות שחזן הכתיבה. הוחלט לשלב ספה פינתית בצבע שחור כדי לנצל את הפינה הקיימת, בנוסף כל חלקי הספה מתנתקים אחד מהשני כדי להתאים למצבים שונים של אירוח, שולבו כריות ירוקות שמכניסות צבע רענן לחלל הסלון. 

החלל משלב נקודות צבע שחור ולמרות זאת הוא עדיין מרווח ונעים

אם יש דבר אחד שניתן ללמוד אחרי הסיור בבית הוא שאין צורך להקשיב לחוקים נוקשים שמגדירים מה נכון ולא נכון לכל בית ולכל חלל, גם בחללים קטנים ניתן להשתמש בצבעים כהים, הכל שאלה של תכנון ועיצוב נכונים.

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

אין 'לא יכול': שיפוץ דירה שחשף את כל הפוטנציאל הקיים


יש דירות שנראות נפלא מהרגע הראשון, ויש כאלה שמגלות את עצמן רק אחרי עבודה קשה. הצצה לתהליך שיפוץ דירה שהפך חלל מוזנח למרחב מגורים שמח

עיצוב דירות

אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה


את המפתח לדירה הזאת קיבלו הדיירים בשיא תקופת הקורונה. למרות ההגבלות והאילוצים, הצליחה המעצבת לתכנן עבורם דירת דופלקס מודרנית ומפנקת בדיוק כמו שהם רצו

עיצוב דירות

מחשבה תחילה: עיצוב דירה שלקח הכול בחשבון


העבודה על הדירה הזאת החלה מיד עם הרכישה. הדבר אפשר למעצב לדייק את עיצוב הדירה ואת החלוקה שלה בהתאם לצרכים של בני המשפחה

עיצוב דירות

להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה


מראה מיושן וחלוקה שגויה גרמו לדירה הזאת להיות מפוספסת. לאחר תהליך של שיפוץ כולל ועיצוב מחדש, הצליחו המעצב והדיירים להגשים את כל הפוטנציאל שהיה טמון בדירה

תגובות

כתיבת תגובה