כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(12252) "

 

 

עוד בתים מעוצבים:
ירוק ושטוף אור ברמת החייל
סיור בבית גלילי אמיתי

מערד לתל אביב: איזון בין אורבני לכפרי

 

זהו סיפורה של דירה ברמת אביב, הצופה מן הקומה השלישית בבניין אל הפארק. הדירה, ששטחה 123 מ"ר, לא שופצה במשך כ-30 שנים. כעת משאחד מבני הבעלים נכנס עם בת זוגתו לדירה, הוחלט לנצל את ההזדמנות ולהעביר את הדירה שיפוץ מקיף. נוכחות בני הזוג שאוהבים לטייל בעולם, לאסוף חפצים שונים ולהביע את טעמם האישי מורגשת בדירה. הבית מתאפיין ברב-תרבותיות ובשילוב שבין קירות צחים וריהוט לבן לבין מסיכות פרא ורקמה עממית. בני הזוג ביקשו לעצמם דירה בסגנון כפרי בתקציב מוגבל.

חדר מגורים רב-תרבותי 


הסלון מואר היטב מבחוץ וזוכה לחיזוק תאורה באמצעות גוף התאורה שמחולק לתשע מנורות צהובות על גבי משטח כהה ואינו משדר תעשייתיות או ייצור המוני, אלא חד פעמיות ועבודת יד. גופי תאורה דומים מעטרים את רוב הדירה.


אינו משדר תעשייתיות או ייצור המוני 

האקלקטיות של בני הזוג באה לידי ביטוי ברהיטים השונים. מצד אחד שולחנות חדר האורחים תואמים זה לזה ולוילונות הבהירים בשילוב שבין הצבע הלבן והשקיפות של הזכוכית, מצד שני הכורסאות שונות זו מזו ונראה שלכל מקום ישיבה יש 'סיפור' משלו. על רצפת הפורצלן הונח שטיח ברקמה מסורתית וגם הכריות שעל הספה עשויות רקמה. על הקיר תלוי ציור של גוסטב קלימט שאופיו האמנותי גם כן התמקד בשילוב ובהדבקות של אלמנטים שונים על גבי דמויות נשים. למעט הציור ומערכת שמע, הקיר ריק וזורחים על פניו ספוטים של תאורה שמאפשרים עמעום בעת צפייה בטלוויזיה.

 


הקיר ריק וזורחים על פניו ספוטים של תאורה שמאפשרים עמעום בעת צפייה בטלוויזיה 

אחד האתגרים שעמד בפני האדריכלים היה המעבר הזויתי בין החלון אל קיר הטלוויזיה והפיכת הנישה שמאחוריו לחלל ספרייה שבעת הצורך ניתן יהיה להפוך אותו לפינת אוכל גדולה יותר. השבירה המחושבת של קוי הקירות יצרה מעבר טבעי בין הסלון לאזור הספרייה ויצרה אשליית גודל של החלל המרכזי בבית, מפני שקשה להחליט אם מדובר בשני חדרים מאוחדים או בחדר גדול.


השבירה המחושבת של קוי הקירות יצרה מעבר טבעי בין הסלון  

איים ברצפה וחיסכון כלכלי


פינת האוכל הנוכחית צמודה למטבח, אך כדי להעניק לה עצמאות ויזואלית, היא הוצבה על גבי אי של אריחים מצויירים שמפריד את האזור שלה משאר רצפת הפורצלן. שולחן העץ שתואם את משטח העץ שבמטבח הפתוח, מדגיש את האופי הכפרי של הדירה. נושא החיסכון בהוצאות בא לידי ביטוי מקסימלי בעיצוב המטבח. נראה שהפריטים שעושים את המטבח למה שהוא – הם דווקא הפרטים הקטנים; מתקן המחבתות התלויים לצד צרורות בצלים ופפריקה והצלחות המעוטרות או התמונות שתלויות לצד הארונות. ארונות המטבח האחידים, ששומרים על המוטיב של שילוב בין עץ לבן לזכוכית – הם אלה שומרים על תחושת רעננות ונקיון במטבח ומונעים מראה מבולגן של תפזורת אתנית. 


תחושת רעננות ונקיון במטבח 

שמירה על מאפייני זהים העיצוב בכל הדירה

אם נדבר על הנושא של 'רושם ראשוני' לרגע, ניתן לראות כיצד מבואת הבית משדרת את האופי של הדירה כולה. הנכנסים אל הדירה צועדים על גבי אריחים מצויירים, שתואמים לאלה שבפינת האוכל וחיפוי הקיר של המטבח, תולים את מעילם על על מתלה עץ לבן כשמולם ניצבות מראות גדולות עם גופי תאורה קובייתיים בצבע צהוב מעל לשידת עץ ועליה חפצי אומנות שונים.


מבואת הבית משדרת את האופי של הדירה כולה


 

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אותו האופי נשמר גם בשירותים ובחדר השינה, אשר שומרים על עיצוב נקי, לבן או שקוף בשילוב קעריות, פסלונים ואלמנטים רקומים. אלא שבחדר השינה מחכה הפתעה; הקיר המגבה את המיטה מחופה בלבנים בהירות ומוסיף טקסטורה ואוירה שאין כמוה בכל הבית. לרוב אנו נמצא חיפויים כאלה בחדרי מגורים ואולי במטבח, אך ההחלטה להביא מאפייני 'חוץ' דווקא אל חדר השינה היא אמיצה והתוצאה נראית מצויין, אולי הודות לגופי התאורה והניגוד עם הוילונות הדקיקים המרחפים על האבן.


הקיר המגבה את המיטה מחופה בלבנים בהירות 


עיצוב נקי


  

עוד בתים מעוצבים:
ירוק ושטוף אור ברמת החייל
סיור בבית גלילי אמיתי

מערד לתל אביב: איזון בין אורבני לכפרי

  
 
אהבתם את העיצוב? ספרו לנו בתגובות!

" ["image"]=> string(143) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עצמון רמת אביב/234house.png" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(143) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עצמון רמת אביב/748house.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב דירות  //  דירה ברמת אביב: נכנסים, משפצים וסוגרים מעגל

דירה ברמת אביב: נכנסים, משפצים וסוגרים מעגל

דירה שעברה שיפוץ מקיף מתאימה לאופי דייריה חובבי הטיולים ומתאפיינת בשילוב שבין קירות צחים לבין צבעוניות רב תרבותית

מאת: דן זוהרי צילום: שי אפשטיין


 

 

עוד בתים מעוצבים:
ירוק ושטוף אור ברמת החייל
סיור בבית גלילי אמיתי

מערד לתל אביב: איזון בין אורבני לכפרי

 

זהו סיפורה של דירה ברמת אביב, הצופה מן הקומה השלישית בבניין אל הפארק. הדירה, ששטחה 123 מ"ר, לא שופצה במשך כ-30 שנים. כעת משאחד מבני הבעלים נכנס עם בת זוגתו לדירה, הוחלט לנצל את ההזדמנות ולהעביר את הדירה שיפוץ מקיף. נוכחות בני הזוג שאוהבים לטייל בעולם, לאסוף חפצים שונים ולהביע את טעמם האישי מורגשת בדירה. הבית מתאפיין ברב-תרבותיות ובשילוב שבין קירות צחים וריהוט לבן לבין מסיכות פרא ורקמה עממית. בני הזוג ביקשו לעצמם דירה בסגנון כפרי בתקציב מוגבל.

חדר מגורים רב-תרבותי 


הסלון מואר היטב מבחוץ וזוכה לחיזוק תאורה באמצעות גוף התאורה שמחולק לתשע מנורות צהובות על גבי משטח כהה ואינו משדר תעשייתיות או ייצור המוני, אלא חד פעמיות ועבודת יד. גופי תאורה דומים מעטרים את רוב הדירה.


אינו משדר תעשייתיות או ייצור המוני 

האקלקטיות של בני הזוג באה לידי ביטוי ברהיטים השונים. מצד אחד שולחנות חדר האורחים תואמים זה לזה ולוילונות הבהירים בשילוב שבין הצבע הלבן והשקיפות של הזכוכית, מצד שני הכורסאות שונות זו מזו ונראה שלכל מקום ישיבה יש 'סיפור' משלו. על רצפת הפורצלן הונח שטיח ברקמה מסורתית וגם הכריות שעל הספה עשויות רקמה. על הקיר תלוי ציור של גוסטב קלימט שאופיו האמנותי גם כן התמקד בשילוב ובהדבקות של אלמנטים שונים על גבי דמויות נשים. למעט הציור ומערכת שמע, הקיר ריק וזורחים על פניו ספוטים של תאורה שמאפשרים עמעום בעת צפייה בטלוויזיה.

 


הקיר ריק וזורחים על פניו ספוטים של תאורה שמאפשרים עמעום בעת צפייה בטלוויזיה 

אחד האתגרים שעמד בפני האדריכלים היה המעבר הזויתי בין החלון אל קיר הטלוויזיה והפיכת הנישה שמאחוריו לחלל ספרייה שבעת הצורך ניתן יהיה להפוך אותו לפינת אוכל גדולה יותר. השבירה המחושבת של קוי הקירות יצרה מעבר טבעי בין הסלון לאזור הספרייה ויצרה אשליית גודל של החלל המרכזי בבית, מפני שקשה להחליט אם מדובר בשני חדרים מאוחדים או בחדר גדול.


השבירה המחושבת של קוי הקירות יצרה מעבר טבעי בין הסלון  

איים ברצפה וחיסכון כלכלי


פינת האוכל הנוכחית צמודה למטבח, אך כדי להעניק לה עצמאות ויזואלית, היא הוצבה על גבי אי של אריחים מצויירים שמפריד את האזור שלה משאר רצפת הפורצלן. שולחן העץ שתואם את משטח העץ שבמטבח הפתוח, מדגיש את האופי הכפרי של הדירה. נושא החיסכון בהוצאות בא לידי ביטוי מקסימלי בעיצוב המטבח. נראה שהפריטים שעושים את המטבח למה שהוא – הם דווקא הפרטים הקטנים; מתקן המחבתות התלויים לצד צרורות בצלים ופפריקה והצלחות המעוטרות או התמונות שתלויות לצד הארונות. ארונות המטבח האחידים, ששומרים על המוטיב של שילוב בין עץ לבן לזכוכית – הם אלה שומרים על תחושת רעננות ונקיון במטבח ומונעים מראה מבולגן של תפזורת אתנית. 


תחושת רעננות ונקיון במטבח 

שמירה על מאפייני זהים העיצוב בכל הדירה

אם נדבר על הנושא של 'רושם ראשוני' לרגע, ניתן לראות כיצד מבואת הבית משדרת את האופי של הדירה כולה. הנכנסים אל הדירה צועדים על גבי אריחים מצויירים, שתואמים לאלה שבפינת האוכל וחיפוי הקיר של המטבח, תולים את מעילם על על מתלה עץ לבן כשמולם ניצבות מראות גדולות עם גופי תאורה קובייתיים בצבע צהוב מעל לשידת עץ ועליה חפצי אומנות שונים.


מבואת הבית משדרת את האופי של הדירה כולה


 

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אותו האופי נשמר גם בשירותים ובחדר השינה, אשר שומרים על עיצוב נקי, לבן או שקוף בשילוב קעריות, פסלונים ואלמנטים רקומים. אלא שבחדר השינה מחכה הפתעה; הקיר המגבה את המיטה מחופה בלבנים בהירות ומוסיף טקסטורה ואוירה שאין כמוה בכל הבית. לרוב אנו נמצא חיפויים כאלה בחדרי מגורים ואולי במטבח, אך ההחלטה להביא מאפייני 'חוץ' דווקא אל חדר השינה היא אמיצה והתוצאה נראית מצויין, אולי הודות לגופי התאורה והניגוד עם הוילונות הדקיקים המרחפים על האבן.


הקיר המגבה את המיטה מחופה בלבנים בהירות 


עיצוב נקי


  

עוד בתים מעוצבים:
ירוק ושטוף אור ברמת החייל
סיור בבית גלילי אמיתי

מערד לתל אביב: איזון בין אורבני לכפרי

  
 
אהבתם את העיצוב? ספרו לנו בתגובות!

עוד בנושא

עיצוב דירות

מהפך בחודשיים: עיצוב מהיר לדירה משפחתית


אף מעצבת לא שוכחת את הדירה הראשונה שעיצבה - ולכן יעל שביט שמחה מאד לעצב דירה חדשה עבור המשפחה שאיתה התחילה את דרכה המקצועית. ההכרות המוקדמת גם אפשרה לה לבצע עיצוב מהיר ובחירות מדויקות ביותר

עיצוב דירות

לא בשביל כולם - בית עם אופי ייחודי


עם חלל משחקים צבעוני, אולפן מוזיקה מקצועי וספריה דומיננטית – דירת הקבלן השגרתית הפכה לבית עם אופי שלא רואים כל יום

עיצוב דירות

כמה נוח: בית פונקציונלי באווירה חמימה


הדיירים רק רצו לרענן מעט את המראה של הבית שלהם, אבל גלשו לשיפוץ כולל שבסיומו התקבל בית פונקציונלי בעיצוב מרהיב ומדויק

עיצוב דירות

הרבה מעבר לארונות – המעצבת ששמה את הנגרות במרכז


בזכות תכנון נגרות מדויק ובחירה מוקפדת של חומרים ורהיטים, מעצבת הפנים התאימה את דירת הפנטהאוז לדייריה החדשים

תגובות

כתיבת תגובה