כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  דירה ללא גיל: ביקור בפנטהאוז באשדוד

דירה ללא גיל: ביקור בפנטהאוז באשדוד

לפני שאתם קוראים את הכתבה, נסו לנחש מי גר בפנטהאוז הזה – האם זאת משפחה עם ילדים קטנים או זוג פנסיונרים שאוהבים לארח? ברוכים הבאים אל ביתם באשדוד שצופה אל הים התיכון

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

חלק בלתי נפרד מהעיצוב של הבית בו אנו מבקרים היום הוא הנוף הנפלא של ים הנשקף מכל החלונות, הדירה ממוקמת בדרום מערב העיר אשדוד ונשקף ממנו נוף טבעי של הים ושל שמורת ניצנים. בעלי הבית הם זוג פנסיונרים שחיו כל חייהם בבית פרטי במושב והחליטו לעבור אל העיר, בתחילה הם גרו באותו בניין בדירה בקומה נמוכה יותר, אבל ברגע שהם שמעו שהפנטהאוז עומד למכירה, הם החליטו לרכוש ולשפץ אותו. לשם כך הם בחרו במשרד האדריכלים הנקין שביט.

 

רוצים סיור זריז בבית? דפדפו בין התמונות:

 

 בעלי הבית מארחים באופן קבוע את חמשת ילדיהם ואת שמונת נכדיהם ולכן הפרוגרמה לשיפוץ כללה יצירה של חדר אורחים, חדר משחקים ומרפסת משחקים לילדים, בנוסף תוכננו מטבח המהווה את לב הבית, סלון מרכזי, חדר עבודה וסוויטת הורים מרכזית עם חדר אמבטיה צמוד וחדר ארונות.

 

מרפסת משחקים מחופה בדשא סינטטי עבור הנכדים

 

עיצוב הבית מתבסס בעיקר על הצבע הלבן העוטף את כל הקירות וממסגר את הצבע הכחול מהים הנשקף מהחלונות. הבית כולו חופה בפרקט אלון למעט החדרים הרטובים והמרפסות הגדולות המקיפות את הבית חופו באריחי איפאה למראה זורם ונעים, מרפסת המשחקים חופתה בדשא סינטטי לנוחות הילדים. נקודות צבע וחמימות בבית משולבות בשטיחים, שתמונות וברהיטים הפזורים בחלל.

 

 מספר מרפסות גדולות מקיפות את הדירה ובהן מספר פינות ישיבה ואירוח

 

המרפסת הראשית של הבית פונה לכיוון דרום מערב ולכן היה צורך לפתור את נושא הקירוי כדי שיהיה אפשר להשתמש במרפסת גם בחודשים החמים, האדריכלים יצרו יריעות המשמשות כווילון לבן המצל בפני השמש והרוח ומגדיל את החלל הפנימי. התאורה בבית משלבת בין תאורה פונקציונלית בצורת גופי תאורה נקיים ופשוטים וגופי תאורה דקורטיביים המעניקים חמימות ומראה קלאסי וכפרי.

 

סוככים והצללה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

ריצוף-חיפוילכל העסקים ובעלי המקצוע

 

עיצוב המטבח כלל שינוי הרגלי עבודה ישנים של הדיירים, במטבח הסטנדרטי הקודם, בעלי הבית הם היו רגילים לעבוד על משטחי עבודה צמודים לקיר אבל במטבח החדש כל העבודה מתבצעת על אי העבודה המרכזי הכולל גם כיור וכיריים ונוף ישיר לים. מאחורי האי בנוי קיר אחסון בגובה מלא עם נישת עבודה קטנה. הארונות כולם צבועים בצבע אפוקסי לבן עם ידיות אינטגרליות וכיסאות בר מעץ אלון מיושן מכניסים חמימות.

 

 ארונות המטבח צבועים בצבע אפוקסי לבן וכיסאות בר מעץ אלון מיושן מכניסים חמימות

 

 מטבח פתוח עם אי עבודה פונה אל הנוף

 

חדר המגורים רוהט בספה גדולה ומרובת כריות בגווני אפור, מתחת לספה פרוש שטיח בגווני ורוד ואדום ועליו מונחים שני שולחנות קפה זהים מעץ אלון מיושן. נגיעות צבע נוספות בחלל הם שני ציורי שמן מופשטים ושני כיסאות פלסטיק בצבע צהוב בעיצובם של צ'רלס וריי איימס.

 

הסלון רוהט בספה אפורה מרובת כריות ומעליה תלוי ציור שמן מופשט

 

 

שולחן פינת האוכל תוכנן כהעתק זהה לשולחן עץ האקליפטוס הממוקם במרפסת המרכזית ויובא בתקופה בה בני הזוג התגוררו באוסטרליה. תכנון זה מאפשר לבעלי בית לחבר את שני השולחנות בזמן אירוח ולקבל שולחן ארוך ושימושי במיוחד.

 

 חלל המגורים הפתוח כולל מטבח, פינת אוכל וסלון

 

סוויטת ההורים משדרת תחושה נינוחה ומרגיעה, על הפרקט מונח שטיח ממרוקו עליו מיטת ברזל שחורה ולצידיה שתי שידות מעץ כהה שהגיעו גם כן מאוסטרליה. ממול למיטה תוכננה יחידה מיוחדת העונה על הצורך של אחסון ספרים ושילוב טלוויזיה בחדר. חדר האמבטיה בסוויטת ההורים מחולק באמצע על ידי קיר נמוך ומחיצת זכוכית ליצירת שימוש אפקטיבי בחלל ותחושה רחבה יותר.

 

 

במרכז חדר הורים ממוקמת מיטת ברזל שחורה ושולחנות צד מעץ כהה מאוסטרליה

 

 בסוויטת ההורים תוכננה יחידה מעוצבת הכוללת אחסון לספרים ואת הטלוויזיה

 

 

 

חדר האמבטיה בחדר השינה מחולק, במרכזו על ידי קיר נמוך ומחיצת זכוכית

עיצוב מוצלח הוא עיצוב שלוקח בחשבון את הסביבה, את המגבלות הקיימות ואת הרצונות של בעלי הבית. במקרה של דירה זאת העיצוב לוקח בחשבון את כל המרכיבים האלו ויוצר בית נוח, מתאים ומיוחד שעונה על כל הצרכים של בעלי הבית.

 

עוד בתים משופצים ומעוצבים:

חושבים קדימה: שיפוץ בית פרטי בצפון תל אביב

מתיחת פנים לבית פרטי בכוכב יאיר

בלי הוצאות מיותרות: הצצה לדירת גן בנשר

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

אין 'לא יכול': שיפוץ דירה שחשף את כל הפוטנציאל הקיים


יש דירות שנראות נפלא מהרגע הראשון, ויש כאלה שמגלות את עצמן רק אחרי עבודה קשה. הצצה לתהליך שיפוץ דירה שהפך חלל מוזנח למרחב מגורים שמח

עיצוב דירות

אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה


את המפתח לדירה הזאת קיבלו הדיירים בשיא תקופת הקורונה. למרות ההגבלות והאילוצים, הצליחה המעצבת לתכנן עבורם דירת דופלקס מודרנית ומפנקת בדיוק כמו שהם רצו

עיצוב דירות

מחשבה תחילה: עיצוב דירה שלקח הכול בחשבון


העבודה על הדירה הזאת החלה מיד עם הרכישה. הדבר אפשר למעצב לדייק את עיצוב הדירה ואת החלוקה שלה בהתאם לצרכים של בני המשפחה

עיצוב דירות

להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה


מראה מיושן וחלוקה שגויה גרמו לדירה הזאת להיות מפוספסת. לאחר תהליך של שיפוץ כולל ועיצוב מחדש, הצליחו המעצב והדיירים להגשים את כל הפוטנציאל שהיה טמון בדירה

תגובות

כתיבת תגובה