כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(772) "

הדיירים: זוג + 2
המיקום: תל ברוך, תל אביב
השטח: 170 מ"ר+ 120 מ"ר  מרפסת
עיצוב פנים: אורנה פוריץ

בני זוג בשנות השלושים לחייהם רכשו דירת פנטהאוז בת חמישה חדרים בשכונת תל ברוך בתל אביב. "מצב הדירה היה ירוד ומוזנח מאוד", מספרת המעצבת אורנה פוריץ, שקיבלה לידיה את הפרויקט. "ברור היה שיש צורך בשיפוץ מהפכני הכולל את כל המערכות והתשתיות כדי לממש את הפוטנציאל הרב החבוי בה".

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-7.jpg" ["image_title"]=> string(42) "שטיחים: צמר שטיחים יפים" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1206) "

הלקוחות רצו בית מודרני שישרה תחושה מוקפדת ועם זאת מזמינה .בנוסף הם ביקשו חלל אירוח מרווח, מטבח גדול, סוויטת הורים מפנקת, וחדרי ילדים שיתאימו לשינה, משחק ולמידה. כמו כן, השניים קיוו לתכנן כמה שיותר פתרונות אחסון. לשם כך, הורחבו מסדרונות הדירה, וכעת הם מכילים מקומות רבים המתאימים לאחסון חפצים שונים.

כדי להעניק לדירת הפנטהאוז מראה מרשים, הוחלט לשלב בה אלמנטים כהים ודרמטיים. "נגיעות של שחור חוזרות במבט היקפי בכל הבית – בחלונות, בריהוט, בגופי התאורה ובאקססוריז ", מפרטת המעצבת. "מנגד, הקירות והתקרות צבועים בגווני לבן ואפור ויוצרים איזון" .לצד בחירת הצבעים המעניינת, המעצבת דאגה לשלב פרטי ריהוט מגוונים וחומרים שונים שתורמים גם הם לתחושת האיזון בדירה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(1299) "

בני הזוג ביקשו חלל אירוח נוח שיכלול סלון מרווח, פינת אוכל שתתאים ל-12 איש לפחות, ומטבח פרקטי עם מקומות אחסון רבים ושולחן ישיבה נוסף. כדי ליצור הפרדה בין האזורים השונים, מעצבת הפנים שמה דגש רב על בחירת הרהיטים ואופן העמדתם בחלל. כך למשל, הספה יוצרת חציצה עדינה בין הסלון לבין פינת האוכל. באופן דומה, השטיח שנבחר לשם עוזר לתחום את הסלון ולהבדיל אותו מיתר האזורים. כיוון שריהוט הסלון נמצא במרכזו של החלל הציבורי, המעצבת בחרה בפריטים קלים שלא יוצרים עומס כמו ספת קטיפה בגוון חול וכורסאות קלילות עם משענת רשת.

בהמשכה של פינת האוכל נמצאת המרפסת ההיקפית שעוטפת את דירת הפנטהאוז. גם המרפסת שופצה באופן מוחלט, וכעת היא כוללת פינת אירוח רגועה עם ספות נמוכות, שולחן אוכל נפתח שמתאים לאירוח של 20 איש, ומטבח חוץ מאובזר עם טאבון.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1019) "

החלוקה הפנימה של דירת הפנטהאוז נעשתה תוך מחשבה על על כיווני האוויר והנוף. במקור סוויטת ההורים השקיפה צפונה והייתה סמוכה לבניין שכן, מה שפגם בתחושת הפרטיות שלה. כעת, הסוויטה ממוקמת בפינה צפון מערבית של הדירה, ונהנית מאופק פתוח, מאינטימיות ואפילו ממרפסת צמודה .

מבחינת המראה, הסוויטה מעוצבת בסגנון מודרני-נורדי, כשהצבעים השולטים בה נעים בין לבן, אפור ושחור. צבעים אלה חוזרים ומופיעים גם בחדר הרחצה של ההורים, שמחופה באריחים באפור פחם עם גידים בהירים. כדי לרכך את מראה החדר, שולבו בו פרטי נגרות לבנים וכן מוצרי טקסטיל נעימים כמו שטיח בהיר וכריות קטיפה ורודות.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9-7.jpg" ["image_title"]=> string(42) "שטיחים: צמר שטיחים יפים" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1143) "

חדרי הילדים עוצבו גם הם במסגרת שיפוץ דירת הפנטהאוז. כל ילד קיבל חדר משלו שכולל מיטה וחצי, ארון בגדים גדול, שולחן לימודים ומקום למשחק. חדר השינה החמישי משמש כחדר טלוויזיה ואירוח. בנוסף, יש בדירה חדר רחצה כללי עם אמבטיה ומרפסת שירות, וכן שירותי אורחים מרווחים.
לדברי המעצבת אורנה פוריץ, העבודה על דירת הפנטהאוז דרשה התחשבות באילוצים שונים שחלקם היו ידועים ראש וחלקם התגלו תוך כדי תנועה. כך למשל, התברר שיש ביחידת הורים עמוד תמך שלא ניתן להזיז. "ההפתעה הייתה ענקית ודרשה תכנון מחדש", מספרת המעצבת. "עם זאת, התוצאה הייתה אפילו טובה יותר מהתכנון הראשוני מאחר שהצלחתי ליצור ארון ומדפים לספרים אשר 'בולעים' את העמוד".

 

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/12-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב דירות  //  דירת פנטהאוז מודרנית בעיר הגדולה

דירת פנטהאוז מודרנית בעיר הגדולה

עם שיפוץ מקיף, דירת הפנטהאוז התל אביבית הזאת הפכה ממקום מוזנח לבית מודרני, נעים ומרשים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אלעד גונן


הדיירים: זוג + 2
המיקום: תל ברוך, תל אביב
השטח: 170 מ"ר+ 120 מ"ר  מרפסת
עיצוב פנים: אורנה פוריץ

בני זוג בשנות השלושים לחייהם רכשו דירת פנטהאוז בת חמישה חדרים בשכונת תל ברוך בתל אביב. "מצב הדירה היה ירוד ומוזנח מאוד", מספרת המעצבת אורנה פוריץ, שקיבלה לידיה את הפרויקט. "ברור היה שיש צורך בשיפוץ מהפכני הכולל את כל המערכות והתשתיות כדי לממש את הפוטנציאל הרב החבוי בה".

שטיחים: צמר שטיחים יפים

הלקוחות רצו בית מודרני שישרה תחושה מוקפדת ועם זאת מזמינה .בנוסף הם ביקשו חלל אירוח מרווח, מטבח גדול, סוויטת הורים מפנקת, וחדרי ילדים שיתאימו לשינה, משחק ולמידה. כמו כן, השניים קיוו לתכנן כמה שיותר פתרונות אחסון. לשם כך, הורחבו מסדרונות הדירה, וכעת הם מכילים מקומות רבים המתאימים לאחסון חפצים שונים.

כדי להעניק לדירת הפנטהאוז מראה מרשים, הוחלט לשלב בה אלמנטים כהים ודרמטיים. "נגיעות של שחור חוזרות במבט היקפי בכל הבית – בחלונות, בריהוט, בגופי התאורה ובאקססוריז ", מפרטת המעצבת. "מנגד, הקירות והתקרות צבועים בגווני לבן ואפור ויוצרים איזון" .לצד בחירת הצבעים המעניינת, המעצבת דאגה לשלב פרטי ריהוט מגוונים וחומרים שונים שתורמים גם הם לתחושת האיזון בדירה.

בני הזוג ביקשו חלל אירוח נוח שיכלול סלון מרווח, פינת אוכל שתתאים ל-12 איש לפחות, ומטבח פרקטי עם מקומות אחסון רבים ושולחן ישיבה נוסף. כדי ליצור הפרדה בין האזורים השונים, מעצבת הפנים שמה דגש רב על בחירת הרהיטים ואופן העמדתם בחלל. כך למשל, הספה יוצרת חציצה עדינה בין הסלון לבין פינת האוכל. באופן דומה, השטיח שנבחר לשם עוזר לתחום את הסלון ולהבדיל אותו מיתר האזורים. כיוון שריהוט הסלון נמצא במרכזו של החלל הציבורי, המעצבת בחרה בפריטים קלים שלא יוצרים עומס כמו ספת קטיפה בגוון חול וכורסאות קלילות עם משענת רשת.

בהמשכה של פינת האוכל נמצאת המרפסת ההיקפית שעוטפת את דירת הפנטהאוז. גם המרפסת שופצה באופן מוחלט, וכעת היא כוללת פינת אירוח רגועה עם ספות נמוכות, שולחן אוכל נפתח שמתאים לאירוח של 20 איש, ומטבח חוץ מאובזר עם טאבון.

החלוקה הפנימה של דירת הפנטהאוז נעשתה תוך מחשבה על על כיווני האוויר והנוף. במקור סוויטת ההורים השקיפה צפונה והייתה סמוכה לבניין שכן, מה שפגם בתחושת הפרטיות שלה. כעת, הסוויטה ממוקמת בפינה צפון מערבית של הדירה, ונהנית מאופק פתוח, מאינטימיות ואפילו ממרפסת צמודה .

מבחינת המראה, הסוויטה מעוצבת בסגנון מודרני-נורדי, כשהצבעים השולטים בה נעים בין לבן, אפור ושחור. צבעים אלה חוזרים ומופיעים גם בחדר הרחצה של ההורים, שמחופה באריחים באפור פחם עם גידים בהירים. כדי לרכך את מראה החדר, שולבו בו פרטי נגרות לבנים וכן מוצרי טקסטיל נעימים כמו שטיח בהיר וכריות קטיפה ורודות.

שטיחים: צמר שטיחים יפים

חדרי הילדים עוצבו גם הם במסגרת שיפוץ דירת הפנטהאוז. כל ילד קיבל חדר משלו שכולל מיטה וחצי, ארון בגדים גדול, שולחן לימודים ומקום למשחק. חדר השינה החמישי משמש כחדר טלוויזיה ואירוח. בנוסף, יש בדירה חדר רחצה כללי עם אמבטיה ומרפסת שירות, וכן שירותי אורחים מרווחים.
לדברי המעצבת אורנה פוריץ, העבודה על דירת הפנטהאוז דרשה התחשבות באילוצים שונים שחלקם היו ידועים ראש וחלקם התגלו תוך כדי תנועה. כך למשל, התברר שיש ביחידת הורים עמוד תמך שלא ניתן להזיז. "ההפתעה הייתה ענקית ודרשה תכנון מחדש", מספרת המעצבת. "עם זאת, התוצאה הייתה אפילו טובה יותר מהתכנון הראשוני מאחר שהצלחתי ליצור ארון ומדפים לספרים אשר 'בולעים' את העמוד".

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

דירת הפנטהאוז שהביאה את ברנינג מן לתל אביב


מה קורה כשמשלבים בין פסטיבל הברנינג מן המדברי לאמנות הפופ הצבעונית? דירת הפנטהאוז הזאת תגלה לכם את התשובה

עיצוב דירות

סגנון על זמני ושיק איטלקי בלב באר שבע


עם כל הכבוד לטרנדים חולפים, עיצוב מדויק וסגנון על זמני הם אלה שיוכיחו את עצמם לאורך שנים. ביקור בדירת קבלן אחרת

עיצוב דירות

מוכנה לכל תרחיש – דירת רווק שמתאימה גם למשפחה


גבר גרוש ביקש דירה בסגנון קלאסי שתתאים לו כרווק אבל תשמש גם את המשפחה שלו. הפתרון היצירתי שהמעצבת מצאה הוא דירה שמחולקת לשתי יחידות נפרדות

עיצוב דירות

דירת גן כפרית באמצע העיר


בין בתי הקפה והחנויות של גבעתיים, נמצאת דירת הגן החמימה הזאת, שמעניקה שקט אמיתי מהעיר ומרעשי היומיום

תגובות

נחמד, המגדלים הגבוהים שנבנים היום סוגרים על הנוף של הדירות בבניינים הרגילים שאינם מגדלים

כתיבת תגובה