בניין ודיור

עיצוב דירות  //  הילדים גדלו, המשפחה עברה לעיר הגדולה

הילדים גדלו, המשפחה עברה לעיר הגדולה

לאחר שבגרו ילדיהם, החליטו זוג ההורים לעבור מדירת גג מרווחת בפרברים, הישר אל דירה תל אביבית הממוקמת בלב העניינים. בדירה בוצע מהפך תכנוני אשר הפך אותה מדירת קבלן לבית משפחתי המותאם בדיוק לצרכי הדיירים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים:  זוג

המקום:  תל אביב

תכנון ועיצוב פנים: סורנה כפיר

סטיילינג: בשיתוף עם אסנת ישראלי

צילום: גלית דויטש 

עוד דירות מעוצבות:

טבעי לגור בעיר: אהבה לטבע בלב תל אביב

איך עוברים מבית של שלושה מפלסים לדירה מבלי לרדת באיכות החיים?

דרמה שקטה בלב הקריות

 

בני זוג החליטו לעבור מדירת גג מרווחת הממוקמת בפרברים בה גידלו את ילדיהם, הישר לדירה תל אביבית השוכנת בלב אזור מרכזי העשיר באפשרויות בילוי ותרבות. הדירה מתפרשת על כ-130 מ"ר ועברה מהפך תכנוני על ידי מעצבת הפנים סורנה כפיר, אשר הפך אותה מדירת הקבלן הסטנדרטית המקורית לבית משפחתי המותאם בדיוק לצרכי הדיירים. תכנון הפנים החדש שם דגש על התאמה לצרכי הדיירים תוך ניצול מלוא פוטנציאל הדירה, הדגשת יתרונותיה, שמירה על תחושת המרחב וחשיפה לנוף המרהיב הנשקף מחלונות הבית.

 פינת אוכל: עץ המשאלות

 

וילונות: בוכרד

 
כל הפונקציות החשובות בבית מוגדרות בנפרד, אך הן תוכננו בסמיכות זו לזו וכך מאפשרות התנהלות זורמת בין המטבח, פינת האוכל והמרפסת
  
בבית שולבו חומרי גמר המכניסים צבע וחיות ויוצרים חיבור בין האזורים השונים, ביניהם ברזל, עץ, צפחה ירוקה ואביזרי טקסטיל 
 

בדירה שולבו שלל פתרונות יצירתיים בהתאמה אישית לסגנון חייהם של הדיירים, אשר מספקים מענה למגבלות קיימות. תכנון הדירה נעשה בקו נקי, תוך שימוש בחומרי גמר אשר מכניסים צבע וחיות ויוצרים חיבור בין האזורים השונים. כך שולבו חומרי ברזל, עץ, צפחה ירוקה ואביזרים וטקסטיל בגוונים ומרקמים המשתלבים יחד ומעשירים את החלל. בני הבית והמעצבת חולקים חיבה משותפת לחומרי גמר מחוספסים במראה טבעי, אשר באה לידי ביטוי בבחירת אלמנטים שונים בבית, כמו אריחי החיפוי השונים בחדרי הרחצה, במטבח ובסלון וכן בציפוי השליכט לקירות. בתכנון ועיצוב הדירה הושם דגש מיוחד על תאורה כאמצעי חשוב המסייע המדגיש פרטים רצויים, יוצר פינות קסומות בבית, מבליט נישות חבויות, והופך מגבלות ונתונים קבועים ליתרון עיצובי. כל הפונקציות החשובות בבית מוגדרות בנפרד, אך הן תוכננו בסמיכות זו לזו וכך מאפשרות התנהלות זורמת בין המטבח, פינת האוכל והמרפסת.

תוכנית הדירה לפני השיפוץ

 

התוכנית כיום 

 

המטבח מוקם מחדש במבנה הפותח את חזית אזור המגורים לנוף ותוכנן כחלל פונקציונלי עבור המשפחה המבשלת ומארחת תדיר. המטבח שולב באופן יצירתי עם שולחן פינת אוכל צמוד כפתרון החוסך במקום, כאשר הגישה לארון מוקמה בצידו השני. חומריות זהה נבחרה עבור השולחן ומשטח העבודה במטרה לייצר חיבור הרמוני וזורם. מדפי עץ אורכיים אשר מוקמו לאורך הקיר והחלון משלימים את המראה, כאשר פתיחתו של החלון מתאפשרת בזכות חירוץ המדפים.

 

המטבח שולב באופן יצירתי עם שולחן פינת אוכל צמוד כפתרון החוסך במקום ומרווח, כאשר הגישה לארון מוקמה בצידו השני

 

מטבח: האקר,מוצרי חשמל,  משטחים: תותחני

  
מדפי עץ אורכיים מוקמו לאורך הקיר והחלון, אשר פתיחתו מתאפשרת בזכות חירוץ המדפים
 

חומריות זהה נבחרה עבור השולחן ומשטח העבודה במטרה לייצר מראה הרמוני והמשכי

  

באזור הכניסה מוקמו דלתות בעלות חזית מראה מיושנת, אשר נראות כמראות קיר אך למעשה מחביאות ארון שירות מצד אחד, וארון מעילים משולב בארון החשמל בכניסה. המראות בשילוב קוביית הכניסה אשר נצבעה בשליכט עדין, יוצרות אשליית גודל ומכניסות פנימה את הנוף הנשקף מבחוץ. בצמוד לחדר המגורים ממוקם חדר מדיה וקולנוע ביתי בו שולבו מסך טלויזיה ומקרן, בהמשך ישיר לעיסוקו של אב המשפחה בתחום הקולנוע. מיקום המקרן מאפשר לבני המשפחה לקיים ערבי צפייה אף מאזור הסלון והמרפסת. בחדר זה תכננה המעצבת מדפים ייחודיים בגבהים שונים המשמשים לאחסון, ומתחברים עם חומריות הריהוט בחלל הסמוך. גוף תאורה מודרני שולב בתוך אחד המדפים והוא מספק עניין ועושר בחלל. 

 בחדר הקולנוע שולבו מסך טלויזיה ומקרן, אשר מיקומו מאפשר לבני המשפחה לקיים ערבי צפייה גם מאזור הסלון והמרפסת

 

 מדפים ייחודיים בגבהים שונים המשמשים לאחסון ומתחברים עם חומריות הריהוט בחלל הסמוך, תוכננו על ידי המעצבת

 

דלתות בעלות חזית מראה מיושנת נראות כמראות קיר אך למעשה מחביאות ארון שירות מצד אחד, וארון מעילים משולב בארון החשמל 

 

באזור המרפסת נשתלה צמחיה באדניות ועציצים והותקנה רשת ברזל עבור צמח מטפס אשר נועד למלא את הקיר בירוק. בנוסף לפינת ישיבה המשמשת לאכילה, תוכנן במרפסת גם בר אשר משקיף אל הנוף המרהיב שבחוץ, וניתן לראותו בהצצה מתוך הבית כהמשכי לחלון המטבח.

 בר ישיבה תוכנן במטרה לספק הצצה נוספת אל הנוף המרהיב שבחוץ

 

 
יחידת חדר השינה של ההורים הורחבה והממ"ד הצמוד לה תוכנן כחדר ארונות מרווח המספק מקום אחסון מקסימלי. חדר הארונות עוצב בהמשך לחלומה הוותיק של בעלת הבית. חדר הרחצה הצמוד מוגבל בגודלו, אך מתאפשרת בו תחושת מרחב גדולה מכפי שהיא בפועל, בזכות ספסל המשמש כחלק מהמקלחת וגם מייצר אשליה המשכית של ארון הכיור. השילוב לצד תאורה מותאמת ומראה רחבה תורמת לתחושת הגודל בחלל. שימוש בעץ איפאה עובר כחוט מקשר בין חלקיה השונים של יחידת ההורים ונעשה בו שימוש בחדר הרחצה, שם שולב כמשטח חיפוי, פסי ידיות וארון טואלט, בנוסף ניתן למצוא אותו בחדר השינה שם שולב כגב מיטה אלגנטי. דלתות הזזה בעלות זכוכית ייחודית מסייעות להכניס אור טבעי לחדרים אך עדיין מאפשרות שמירה על פרטיות.
 

שימוש בעץ איפאה עובר כחוט מקשר בין חלקיה השונים של יחידת ההורים. בחדר השינה שולב כגב מיטה אלגנטי

 

 דלתות הזזה בעלות זכוכית ייחודית מסייעות להכניס אור טבעי לחדרים אך עדיין מאפשרות שמירה על פרטיות

 

 גם בחדר הרחצה שולב עץ איפאה אותו ניתן למצוא במשטח ובפסי הידיות

 

 

חדר הרחצה ביחידת הילדים/ האורחים שומר על הקשר העיצובי עם שאר חלקי הבית, בשילוב עץ אלון בהיר אשר יוצר מראה קליל יותר

 

לחדר האורחים/ ילדים מוצמדת מקלחת בחומריות דומה אשר שומרת על הקשר העיצובי עם שאר חלקי הבית, בשילוב עץ אלון בהיר היוצר מראה קליל יותר. תחושת המרחב בחדר המקלחת הקטן מתאפשרת בזכות החלונות וכן מיקום המראה הנפרדת המותקנת על ציר ומשקפת את החלון, כפתרון לחלון מעל הכיור. המשחק באריחי החיפוי בשחור ולבן תורם גם הוא לתחושת האווריריות. גם בשירותי האורחים נעשה שימוש באותו העץ, שם שולב כמשטח לצד כיור אבן אשר לוקט על ידי בעלת הבית עוד בטרם הבניה בפועל. בחלל שולבו מראה עד גובה התקרה לצד נישה ירוקה מחופה ומוארת. 

 

נגרות: חמודי הנגר

 

הדפסים שונים ופריטי טקסטיל מוסיפים עושר למראה החדר

 

כיור האבן הייחודי נרכש על ידי בעלת הבית עוד בטרם החלה הבנייה בפועל

 

רשימת ספקים חלקית:

 

מטבח: האקר

משטחים: תותחני

וילונות: בוכרד

פינת אוכל: עץ המשאלות

 דלתות פנים: פנדור

דלתות זכוכית ומראות: איציק הזגג

נגרות חדר שינה: חמודי הנגר, חיפוי: ויה ארקדיה

חיפוי: ויה ארקדיה

 

 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *