כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  המהפך: מייקאובר מדהים לדירה תל אביבית מוזנחת

המהפך: מייקאובר מדהים לדירה תל אביבית מוזנחת

איך הופכים דירה מוזנחת בקומת קרקע לדירת בוטיק חמימה שמתאימה למשפחה ובמסגרת תקציב מוגדר וברור? שאלה טובה

מאת: בן רייצוק, מגזין בניין ודיור צילום: סטודיו רסקין פרלמן


 

המקום: מרכז תל אביב

השטח: 85 מ"ר

עיצוב פנים: רועי זליחובסקי

הרבה בניינים ישנים עומדים במרכז תל אביב וזוכים לחיים חדשים בשנים האחרונות בזכות עיצוב נכון וכך גם בבניין בו אנחנו מבקרים במרכז רחוב בלפור בלב לבה של העיר, בדירת קרקע שנבנתה אי שם ב- 1934. אם היו בונים את הדירה הזאת היום היא כנראה הייתה מוצגת למכירה כדירת גן, אבל כשרק הוקמה הייתה זו קומת קרקע פשוטה ועכשיו הגיע הזמן לעשות את השינוי. על המודל הזה חשב המעצב רועי זליחובסקי כשליווה את הדיירים בחיפוש אחר דירה שתתאים לצורכי המשפחה ותעמוד בדרישות הכספיות. הם הגיעו לדירת קרקע בעלת שלוש כניסות כשאחת מחדר המדרגות ושתי כניסות נוספות קבועות בתוך מסגרת אלומיניום שפונה לחצר אחורית מוזנחת, ששירתה כמה דירות עורפיות קטנטנות. 

 

כדי לצאת לדרך הוחלט לבודד את האלמנטים הקונסטרוקטיביים ממכלול התוספות שנבנו בדירה במשך השנים, ביניהם חלוקה שלה בין שלושה שוכרים שונים, לצורך חלוקת השטח לחללי מגורים שנועדו להשכרה. עם קבלת ההחלטה לרכוש את הדירה, הדבר הראשון ההכרחי שאותו ביצע זליחובסקי היה ניקוי מוחלט של כל תכולת הדירה, כולל ריצוף והנמכות תקרה. חלק נכבד מהתקציב שהוקצה לו, כ- 270,000 שקלים, הופרש לטובת מערכות מים, ביוב וחשמל חדשים, הכרח שלא ניתן היה לוותר עליו ורק לאחר מכן הוסבה תשומת הלב לעיצוב החללים שהותאמו לסגנון החיים של המשפחה, זוג הורים ושני ילדים קטנים.

בתור התחלה, בוטלה דלת הכניסה שפונה לחדר המדרגות וכך נוצר שטח קטן שבו התאפשר לשלב שירותי אורחים. הכניסה הראשית והיחידה לבית נשארה מכיוון החצר, וזו טופלה באמצעות דשא סינטטי שנפרש מתחת לעצים. שתי הדלתות שהיו קבועות במסגרת האלומיניום, שנוספה עם השנים, אוחדו לאחת ושאר הוויטרינה, שהושארה מטעמי תקציב, כוסתה בווילון לבן שמסתיר את החוץ בעת הצורך ומוסיף רכות לחלל החברתי שבמרכז הדירה.

 


הסלון החדש והספרייה שהוצבה בו

 


המטבח החדש ופינת האוכל

 

 רוצים גם?

ויטרינות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

דלתות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 


הכניסה הישנה לבית. היום ממוקמים כאן שירותי האורחים ובקיר הימני הספריה

לאחר הכשרת השטח הגיע הרגע לחלק את הדירה לפונקציות השונות בה. האזור החברתי כלל את הסלון ופינת האוכל, מטבח פעיל עבור הדיירת הקונדיטורית, יחידת הורים הכוללת שירותים, שירותי אורחים וחדר ילדים גדול יחסית, שיהיה גם מקום למשחקים. הקונספט העיצובי נע בין אווירה כפרית צימרית לבין אווירה קלילה, צעירה ולא מחייבת ועל אף התקציב המוגבל, ואולי בזכותו, נוצר כאן בית מיוחד ושונה. כך לדוגמה, בנישה שנוצרה עם סגירת דלת הכניסה שפונה לחדר המדרגות הוצבה מראה מהרצפה עד התקרה שמגדילה ויזואלית את שירותי האורחים שנקבעו שם והדלת שהושארה מבפנים יוצרת תחושה מסתורית של פתח המוביל לשום מקום. המטבח שנרכש באיקאה, נתחם באמצעות שני עמודי קונסטרוקציה, וגבולותיו סומנו על ידי אריחי ריצוף דקורטיביים כדי ליצור יחידת הפרדה שכוללת מצד אחד מדפים מהרצפה עד לתקרה, והמצד השני טלוויזיה ונישת מערכות הפונות לסלון. בתקרת המטבח, שהונמכה לטובת מערכות המיזוג, נקבעה מסגרת מברזל, ועליה נתלים סירים וכלי מטבח נוספים, בכך נחסך מקום בארונות.

 

עוד שיטה מעניינת לחסוך בעלויות, וכך גם להצליח לעמוד במסגרת תקציב, הייתה העובדה שבעל הדירה שימש כסוג של "קבלן" וניהל את הפרויקט כולו וכך אלפי שקלים הופנו אל עיצוב הבית עצמו. כל אלה יחד יצרו דירה תל אביבית מקסימה עם אווירה של בוטיק אמיתי, והכל ממש במרכז העיר.  

 


מבט מהסלון אל כלל המרחב הציבורי

 


נגיעות של צבע ברצפה ובירוק שיורד מלמעלה

 

 


קלאסי ומרגיע. חדר הרחצה 

 


חדר הילדים המחודש

 


המטבח הישן בדירה. כאן עומד היום חדר הילדים

 


לפני: מבט מאותו מטבח אל שאר הדירה

 תוכנית הדירה לאחר השינוי:

תוכנית הדירה לפני השינוי:

 

אהבתם? הנה עוד דירות משופצות ומעוצבות בתל אביב:

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

על הגג באמצע תל אביב

מתיחת פנים בגיל שישים

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

כאן הכל התחיל: עיצוב בית לזוג צעיר


המעצבת התבקשה לעצב בית לזוג צעיר, שיתאים גם לילדים עתידיים וישרת את בני המשפחה עוד שנים רבות. בסיום תהליך ממושך, התקבל הבית שאליו קיוו בני הזוג

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

תגובות

כתיבת תגובה