כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  הניו יורקרית: דירה עכשווית בגבעתיים

הניו יורקרית: דירה עכשווית בגבעתיים

עם בריקים, בטון חשוף ופלטת צבעים נכונה – הדירה הישנה הזאת קיבלה מראה של לופט במנהטן

מאת: תוכן שיווקי צילום:


הדירה בגבעתיים לאחר השיפוץ – החלום של הלקוחות התגשם

 

הדיירים: זוג צעיר
המקום: גבעתיים
השטח: דירת שלושה חדרים, 90 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: שגית הנדלר

 
הלקוחות, זוג צעיר מת"א שחלם על לופט ניו יורקי, עבר לדירה ישנה באחד הרחובות הוותיקים והשקטים של גבעתיים. "הדירה הייתה מושכרת במשך שנים ומוזנחת", מספר מעצבת הפנים של הפרויקט שגית הנדלר. "לאחר שהצגתי בפני בני הזוג מספר תכניות, הם הסכימו לזרום על מהפך שלם – כלומר הרס כללי של הדירה ותכנונה מחדש".
 
הדרישה: חלל פתוח וחומרים טבעיים

הקו המנחה בעיצוב המחודש של הבית היה ליצור חלל כמה שיותר גדול, פתוח ומואר, תוך שמירה על הפונקציות של אזורי האירוח וחללי השינה והרחצה. בהתאם גם הוחלט לעשות שימוש בצבעים ובחומרים טבעיים. "הצבעוניות מורכבת מלבן, אפור, שחור, עץ ונגיעות של חרדל", מתארת המעצבת.
 
הוחלט ללכת על צבעים וחומרים טבעיים
 
ניו יורק זה כאן

במהלך ההריסה עמודי התמך של הבניין נחשפו, והוחלט להשאירם בגימורם הטבעי בחלל האירוח. "כדי להמשיך את הקו של העמודים, ולהתחבר למראה הלופטי, ציפינו גם  את הקיר בסלון בבטון", מספרת הנדלר. לטובת הלוק הניו יורקי, חופתה יתר הדירה בקורות עץ רחבים וארוכים של אלון מבוקע, ונבחרו גופי תאורה שחורים ומינימליסטיים שנראים כמו קווים בחלל.
 
הוחלט להותיר את העמודים חשופים
 
הקיר בסלון ממשיך את העמודים, וגופי התאורה המנימליסטיים משלימים את האווירה
 
בטון – גם במטבח

בתוכנית החדשה המטבח תופס חלק מרכזי, ונמצא בחלל מול הכניסה היכן שהיה ממוקם הסלון הישן. כיוון שדיירי הבית אוהבים לבשל ולארח, תוכן אי מרכזי גדול ומרווח עם מקומות ישיבה", מספרת המעצבת. "בנוסף, בהתאם למראה הכולל של הדירה, חזיתות המטבח נצבעו בגווני שחור מט בשילוב שיש אבן קיסר דמוי בטון". הודות להחלפת קיר הוויטרינה החזיתי בחלונות בלגיים, המטבח גם נהנה כעת מאור טבעי ושוטף לאורך כל היום.
 
הודות להחלפת הוויטרינה, המטבח כעת מלא אור 
 
האי המרווח מתאים לבישול ואירוח
 
מינימליזם ומרחב

הקו הנקי ממשיך גם לסלון, שם תוכננה ספריית ברזל מינימליסטית שמשלבת בתוכה את הטלוויזיה וחללי אחסון. עבור פינת האוכל נבחר שולחן זכוכית שניצב על רגלי חמור שחורות, ולצדו כיסאות בגווני אפור וחרדל. "העיצוב של הספרייה ופינת האוכל משדר קלילות ותחושה של מרחב", מסבירה הנדלר.
 
ספריית הברזל בסלון – גם דקורטיבית וגם פונקציונלית
 
שולחן הזכוכית והכיסאות הצבעוניים בפינת האוכל
 
נגיעות של חרדל

במרכז חדר השינה של הזוג הוצבה מיטה מרופדת ורכה בגוון אפור. לטובת אחסון, הוסבה הנישה ששימשה כמרפסת שירות לארונות לבנים המשתלבים היטב עם הקירות. "את נגיעת הצבע בחלל נותנות מנורת תקרה מעוצבת עם חוטים בצבע חרדל, ושידת הצד של המיטה שנצבעה בצבע הזהה", מוסיפה מעצבת הפנים.
 
המנורה והשידות מכניסות צבע לחדר
 
המוקד של חדר הרחצה

חלל הרחצה של חדר השינה חופה באריחי גרניט פורצלן גדולים המדמים בטון חשוף, אך מה שלוקח את עיקר תשומת הלב הוא הארון המסיבי שהותקן בו. "ארון האמבטיה עשוי מכמה גושי עץ שונים ומהווה את המוקד החלל", מסבירה הנדלר. "את המראה שלו משלימים הברזים השחורים והמקלחון שעשוי מפרופיל שחור". 
 
המקלחון והברזים השחורים
 
ארון העץ המסיבי והייחודי 
 
חלומות מתגשמים

בחלל הרחצה הכללי, לעומת זאת, שולט הצבע הלבן. "בחרנו באריחי בריקים לבנים המשווים מראה נקי וניו יורקי", אומרת הנדלר. "ארון הרחצה צבוע גם הוא בלבן בשילוב פורניר עץ אלון, והברזים העשויים פליז משלימים את המראה". התוצאה הכללית על העיצוב החדשה הותירה גם את המעצבת וגם את הדיירים מרוצים. "התחושה הפתוחה והמרווחת, בשילוב הצבעים והחומרים, הגשימו את חלומם של הלקוחות ויצרו דירה חדשה לחלוטין", אומרת הנדלר.
 
הדלתות הלבנות של פנדור משתלבות מצוין עם קיר הבריקים, ומוסיפות למראה הנקי
 
קיר הבריקים בחדר הרחצה
 

רשימת ספקים חלקית:
דלתות פנים – פנדור

עוד בנושא

עיצוב דירות

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

עיצוב דירות

עוזבים את העיר: דירת גן בעיצוב מודרני


המשפחה עברה מדירה בלב העיר לדירת גן רגועה יותר. כדי להתאים את מרחב המגורים החדש לקצב חייהם הנוכחי, הם בחרו בקו עיצוב מודרני עם שימוש נרחב באלמנטים גיאומטריים

עיצוב דירות

צורה לה: דירה מודרנית בעיצוב גיאומטרי


בדירה הזאת שונתה החלוקה הפנימית של החדרים, כדי להתאימה לדיירים. בנוסף, הוכתב בה סגנון עיצוב גיאומטרי ששואב השראה מנוף הים הנשקף מהחלונות

עיצוב דירות

נותן את הטון: קיר עץ שעיצב את כל הדירה


קיר עץ ייחודי שמוביל מדלת הכניסה עד לאזור החדרים, הוא שמכתיב את הטון העיצובי של הדירה הזאת, ומעניק לה תחושה של מרחב והמשכיות

תגובות

כתיבת תגובה