כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  השגחה עליונה: הדופלקס שמכניס את חדר הילדים לסלון

השגחה עליונה: הדופלקס שמכניס את חדר הילדים לסלון

כששלושת הילדים רוצים לישון בחדר משותף אחד, אין בעיה לעצב עבורם ממלכה של ממש, ועוד כזו שמשקיפה על כל הבית. בואו לסיור בדופלקס משופץ

מאת: טליה זוהר צילום: עמית גרון


 

הדיירים: משפחה בת 5 נפשות

השטח: 130 מ"ר

אדריכלות: ורד בלטמן כהן

 

שיפוץ דירת הדופלקס המעניינת הזו נמשך זמן רב, הרבה מעל המתוכנן, ובעיקר בגלל אישורי בנייה שלתהליך הוצאתם נדרשו שתי תכונות עיקריות, שבסופו של דבר השתלמו: עקשנות וסבלנות. כך, בלב אחת הערים שבמרכז הארץ, ברחוב קטן ושקט שבו, לצד נתוני יופי טבעיים גם בולטת הזנחה שלה אחראים השכנים בסביבה, בנו לעצמם הדיירים קן משפחתי מעוצב. מעבר לתחושה הפנימית בתוך הבית עצמו, קיוו הדיירים ששיפוץ ביתם יקרין על הסביבה כולה, ולא ירחק היום ובו כל השכנים יראו כי טוב ויקפידו על מראה ביתם גם באזורים החיצוניים הפונים אל החצר והרחוב.

נתוני הפתיחה של הדירה היו: 90 מ"ר, תקרה בגובה סטנדרטי, ללא ממ"ד, גג ומרפסת בקומת הקרקע, שהיא קומת הכניסה. אלה היו העובדות שמהן נתבקשה ורד בלטמן כהן להתאים דירה למשפחה בת חמש נפשות, זוג הורים ושלושה ילדים קטנים. בני המשפחה נוהגים לבלות את רוב שעותיהם בפעילות משותפת, ולשם כך נדרשת תחושה של מרחבים גדולים. על פניו מדובר במשימה בלתי אפשרית, אך מתברר שתושייה מקצועית, רעיונות מקוריים ועקשנות ללא פשרות הביאו לתוצאה המתבקשת.

 


איך הופכים בית למרווח מספיק עבור דייריו?

 


האם עיצוב הבית ישפיע גם על הרחוב?

 

עיקר תשומת הלב בתכנון התמקד בהקניית תחושת מרחב בבית וכך, שני אלמנטים אדריכליים גורמים לתחושה זו בדירה, הרבה מעבר לגודלה המציאותי. האחד הוא תקרה בגובה כפול באזור הסלון שפונה למרפסת גדולה, והאלמנט השני הוא קוביית עץ שמרחפת מעל החלל הכפול. הקובייה היא למעשה גומחה עם חלון זכוכית שממשיכה את חדר הילדים המשותף לשלושת הקטנים של הבית ובזכות קובייה זו הפך חדר הילדים לגדול ומרווח, ונוצרה בו פינה נוספת מבלי לגרוע מחללים אחרים בבית. מעבר ליעילות שבבניית הקובייה, היא מהווה גורם המוסיף עניין עיצובי לחלל המרכזי של הבית. החומרים מהם עשויה הקובייה, עץ וזכוכית, מוסיפים ליצירת תחושה ביתית נעימה ובעת הצורך, כאשר הילדים הולכים לישון, אפשר להחשיך את חלון הזכוכית.

עיקר ההרחבה של הבית, על פני 40 מ"ר נוספים, בוצעה בקומה העליונה שבה נבנו שני חדרי שינה נוספים עם מקלחת צמודה, מרפסת ויציאה לגג. הדירה, כאמור, הותאמה לסגנון חייהם של הדיירים, אולם מעבר לכך ניכרת בתכנון הבית חשיבה לעתיד ולחדר הילדים, שהיום מיועד לשלושה, קיימות תוכניות עתידיות שיאפשרו לחלק את החלל לשלושה חדרים פרטיים עבור כל אחד מהילדים, מבלי לפגוע בגובה הכפול שמעל הסלון. גם את הממ"ד, שעל פי חוק שולב בקומת הקרקע, ניתן יהיה בעתיד להפוך לחדר שימושי נוסף.

 

בדירה נעשה גם שימוש מעניינים בצבעים לצרכים אדריכליים וכך למשל הוטמע המראה של הקורות העשויות פלדה במשטחי העץ מהם עשוי הגג, על ידי צביעת השניים בגוון אחיד של אפור בהיר. לעומת זאת, לקיר הצהוב במטבח יש תפקיד של תיחום ויצירת נקודת מבט ממוקדת שמדגישה את עומק הבית באזור הנמוך, שמתאזן עם הגובה הכפול הצמוד אליו. כך, מתחברים להם יחד כל חלקי הבית לכדי מקום שללא ספק גורר התפעלות.

 


המטבח יוצר תחושת עומק בקומה הראשונה

 


גוונים רכים בסלון הביתי

 


מהסלון ניתן לצאת אל מרפסת ישיבה נעימה שמכניסה הרבה אור פנימה

 


קוביה מרחפת מעל הסלון

 


הילדים משקיפים על הבית כולו

 

רוצים גם?

מדרגות מעוצבות: לכל העסקים

גגות מעוצבים: לכל העסקים

 


הקיר הצהוב במטבח תוחם את החלל  

 


חדר השינה שבקומה העליונה ממשיך אל מרפסת מעוצבת

 


משטחי העץ שבתקרת הגג צבועים באותו הגוון של קורות הפלדה ליצירת מראה אחיד 

 


פינה בחדר הילדים המשותף והמרווח
 

אהבתם? הנה עוד בתים מעוצבים:

עיצוב מחדש לדירת ירושה

דופלקס מעוצב על הגובה

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

שובה של המרפסת: מהפך מרגש החזיר חיים לדירה תל אביבית


אחרי שנים של השכרה, מטבח כלוא ומרפסת שבוטלה לטובת הסלון, עבר המטבח לחזית, המרפסת חזרה לתפקידה המקורי והדירה קיבלה גוונים של אור וטבע. שיפוץ לדירה תל אביבית שיצר הרמוניה עיצובית לחיים וגידול ילדים

עיצוב דירות

יזראל הכפולה: שתי דירות שתוכננו בהפתעה למשפחה מצרפת


שתי דירות סמוכות, עם דלת מקשרת ביניהן, תוכננו למשפחה שמגיעה לחופשות בארץ. הים שימש השראה לעיצוב אלגנטי ונכנס פנימה דרך החלונות

עיצוב דירות

אין כמו יפו: בלב שוק הפשפשים ממוקמת אחת הדירות היפות בעיר!


למול מגדלי היוקרה שמגרדים את קו הרקיע של תל-אביב, יפו הסמוכה מצטיינת בשימור מורשתה וקוסמת לאלה המחפשים את השילוב המושלם בין חווית לייף סטייל למגורים באחת הערים האותנטיות בעולם. כך גם במקרה של זוג שעזבו בית רחב ידיים במושב לטובת דירה בלב מתחם שוק הפשפשים שוקק החיים. מעצבת הפנים הדר דור יצרה עבורם פנינה עיצובית מודרנית והשכילה לשלב אלמנטים שעושים כבוד לאווירה היפואית.

עיצוב דירות

הפנטהאוז בבאר שבע שופץ במהירות שיא: הטיפ של המעצבת מגלה את הסוד


"הפחד הגדול ביותר של הלקוחה שלי היה, תאמינו או לא, צבעים!" אומרת המעצבת. "היא מאוד חששה מטקסטורות, שילובים ואפילו תמונות. בקשתה הייתה פלטת צבעים רגועה ואחידה ויחד עם זאת ביקשה ליצור בית חמים, נעים ומזמין."

תגובות

כתיבת תגובה