כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב דירות  //  וילה או דירה? הבית שניצח את אתגר הגודל

וילה או דירה? הבית שניצח את אתגר הגודל

כשהזוג עבר מוילה רחבת ידיים לדירה עירונית, הם התקשו להסתפק בחלל הקטן, בעזרת מראות המשקפות את הנוף ואת החלל, הדירה מרגישה להם גדולה ומרווחת יותר

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עודד סמדר


דיירים: זוג
מיקום: תל אביב
שטח: 120 מ"ר
עיצוב פנים: דורית סלע

הנוף עוצר הנשימה הוא חלק מתפאורת החלל

אחרי שנים של מגורים בבית פרטי ומרווח בחרו בני הזוג, שילדיהם כבר פרחו מהקן, לעזוב את סביבתם ולעבור להתגורר באחד מפרויקטי המגורים הנחשקים בתל-אביב. המעבר מבית רחב ידיים לדירה אורבנית ששטחה כ-120 מ"ר הוביל ללא מעט אתגרים ובפרט בכל הקשור לנושא האחסון. הנוף האורבני וחוף הים וכן שפע של פתרונות תכנון יצירתיים הובילו ליצירת מרחב מגורים פרקטי, מסוגנן וחוויתי.

פתרונות אחסון אלגנטים היוו חלק מרכזי בתכנון

המטבח מתחבא מאחורי החזיתות הבהירות

את התוואי המקורי הפנימי הדירה אותה רכשו בני הזוג החליטה המעצבת לשנות על מנת ליצור עבורם מרחב שיענה על צרכיהם, יוותר מואר ואוורירי ויפנה ברובו אל עבר הנוף המרהיב הנגלה ממערב. בתכנון החדש כוללת הדירה חלל מגורים ובו סלון, מטבח ופינת אוכל המותאמים במיוחד לזוג שאוהב מאוד לבשל ולארח וכן מרפסת אינטימית ששטחה נוצל היטב ובה מספר פינות ישיבה שונות.

המטבח פונקציונאלי אך הכל מוסתר כשמגיעים האורחים

רהיט קונזולי אלגנטי עשוי ברזל מגדיר את איזור הכניסה לדירה ממנה נפרס המטבח שמוביל לפינת האוכל ולסלון שנגלה ככל שמתקדמים לפנים החלל. מראה המטבח נקי ומוקפד, הכיור והכיריים נסתרים מבעד לציר הארונות הגבוהים שחזיתותיו נצבעו בגוון אפור בהיר ולהן ידיות הנירוסטה הורטיקליות שהותקנו במקצב קבוע המשוות תחושת עומק וגובה בחלל.

הכניסה המשלבת מראות מהן נשקף הנוף

חזיתות רהיט המטבח הנמוך נצבעו צביעה מיוחדת בגוון וטכניקה המשווים להן מראה מתכתי. מראות שהותקנו על גבי קירות הפונים לאיזור הסלון ופינת האוכל, מבעדם נסתרים ארון שירות וארון החשמל, משקפות את הנוף גם בחלל הפנימי ומכניסות עומק נוסף. רצפת אבן הטרוונטין האפרפרה לוטשה על מנת ליצור מראה אחיד ומתמשך.

מהכניסה עוברים דרך המטבח ופינת האוכל ורק אז נחשפים לסלון

קירות שירותי האורחים הממוקמים בסמוך חופו באריחי גרניט פורצלן דמויי שיש נרו מרקווינה שנחתכו ביחידות גדולות שמקנות מראה קלאסי וניטרלי נטול חיבורים.
פינת האוכל שומרת על האסתטיקה הנקיה והמעודנת. פלטת עץ האגוז העליונה מוסיפה חמימות ומימד טקסטורלי טבעי. מוטיב העץ חוזר כהד גם בספריית ברזל שחורה ואוורירית הניצבת בסלון עבורה תוכננו שני תאים סגורים מחופים חזית עץ המיועדים לאחסון, מולם בולטת קומפוזיציה א-סימטרית שמוסיפה עניין ומאפשרת להציג לראווה מבחר יצירות אמנות האהובות על השניים.

העץ החמים משתלב בריהוט ומקשר בין החללים

פינת האוכל ומעליה אחת מיצירות האומנות האהובות על הזוג

על מנת ליצור העמדת ריהוט בסלון שתאפשר תצפית אופטימלית לנוף, נבחרה עבור הסלון טלוויזיה דקיקה המוצבת על מאין כן ציור ומשמשת כפריט אומנותי במצב כבוי כך שאינה חושפת את הנוף ונראית כמו תמונה לכל דבר. מעל שטיח המשי שולבו ספה מרופדת בד נעים ומפנק, שולחן וכורסה בסגנון רטרו.

שום רהיט לא חוסם את הנוף, גם לא הטלוויזיה

מיקום מערכת המיזוג הביתית מעל חדר הרחצה שלבני הזוג איפשרה להותיר את החלל הציבורי גבוה ואוורירי. סלוט מדוקק ואלגנטי חוצה שתי פאות של קיר המפגש בין הסלון והמטבח. מבעד להנמכה מינימלית הותקנה תאורה מנימליסטית נסתרת שנראית כפסים ארכיטקטונים שמשתלבים היטב בתפיסת עיצוב החלל.

פסי התאורה והמיזוג מובילים את המבט לאורך המטבח

בסוויטת השינה של בני הזוג, שאינה גדולה במיוחד נעשה שימוש בפתרונות יצירתיים על מנת לאכלס את כל הפונקציות הדרושות ובד בבד לשוות לה מראה מרווח ככל הניתן. כך למשל ציר הארונות הממוקמים מימין לכניסה שחופה מראה מעושנת אפורה שיוצרת הכפלה וגורמת לחלל להראות גדול מכפי שהוא. אלמנט דומה, הפעם בדמותה של זכוכית בהירה, הותקן על דלת הכניסה ויוצר את אותו אפקט.

סוויטת חדר השינה שבה הארונות חופו מראה

דלת הכניסה לחדר הרחצה של השניים גם היא שקופה ודרכה נגלה המקלחון הגדול והמרווח. על מנת לשמר תחושת אינטימיות נבחרה עבורו זכוכית שבלחיצת כפתור נעישת חלבית ואטומה. מבעדה ממוקמת גם האסלה שנפרדת מאמבטיית ה-FREE STANDING המותקנת בסמוך. על מנת להותיר את איזור האסלה בעת הרחצה במקלחון יצרה המעצבת פרט שמאפשר לקפל את הזכוכית ולהותיר את האסלה אטומה.

מראה מודרני ושיקי גם בחדר האמבטיה

זכוכית המקלחון הופכת משקופה לחלבית בלחיצת כפתור

המקלחון והאסלה יושבים על אגנית קוריאן, החומר ממנו עשוי גם כיור השוקת הארוך. חיפוי הקיר דמויי אבן אוניקס עשויים אריחי גרניט פורצלן גדולים במיוחד (1.5/3 מ') שנראים כפלטות אבן טבעים מרשימה במיוחד. צבעוניותם שוברת את המסה המונוכרומטית בחלל ומוסיפה עומק והשתקפות.

המקלחון והאסלה מתאימים בעיצוב לחלל הכניסה

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

עיצוב דירות

אומרים שהיה פה שמח: דירה בסגנון וינטג' חמים ומחויך


עם שינוי מבני, צבעוניות עזה ופרטים שיוצרים סגנון וינטג' אמיתי – הדירה הישנה הזאת הפכה למרחב מזמין ומשמח

עיצוב דירות

כאן הכל התחיל: עיצוב בית לזוג צעיר


המעצבת התבקשה לעצב בית לזוג צעיר, שיתאים גם לילדים עתידיים וישרת את בני המשפחה עוד שנים רבות. בסיום תהליך ממושך, התקבל הבית שאליו קיוו בני הזוג

עיצוב דירות

משחק של חיבורים: דירת גן בתכנון שונה


בפרויקט זה עוצבה דירת גן שונה מהמקובל. חללים שאנחנו מצפים לראות מאוחדים, כמו פינת האוכל והסלון, הופרדו זה מזה – אבל דווקא אזורים שנהוג לפצל, כמו חדר השינה והאמבטיה, מצאו את הדרך להתחבר אחד לשני

תגובות

[…] אתר העיצוב בניין ודיור פרסם את עיצוב הפנים החדש של משרד… הדירה, אשר ממוקמת באחד מבנייני המגורים המפוארים והנחשבים בתל אביב, עוצבה עבור זוג שעבר מבית מווילה לדירה באזור אורבני. […]

משהוא מוזר בתכנון של הדירה. דירת 120 מ"ר היא דירה רחבת ידיים לשני דיירים. מדוע, אם כן, סויטת השינה קטנה מידי עד שנדרשו כל מיני תחבולות (שירותים שקופים מראות) כדי לגרום לה להראות גדולה יותר?

בית קרררררר...

מאד יפה. מעוצב היטב. פינת האוכל- תענוג צרוף לאכול מול הנוף הזה... הייתי ממליצה על הום סטיילינג שיוסיף קצת צבע.

עיצוב מדהים! לא אוהבת את המונכורמטיות המוגזמת בעיני... עניין של טעם. עבודה מדהימה למרות שהיא לא לטעמי. שאפו ענק!

כתיבת תגובה